صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

پروتئین سرنوشت‌ساز در مهار سرطان کشف شد

محققان برای نخستین بار پروتئینی کشف کرده‌اند که نقشی مهم در گسترش سرطان دارد.
کد خبر : 859937

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان برای نخستین بار پروتئینی کشف کرده‌اند که نقشی مهم در گسترش سرطان دارد. این پروتئین به هسته سلول می‌رود و با روشن کردن سوئیچ‌هایی سرطان را فعال‌تر و تهاجمی‌تر می‌کند.

سرکوب کردن این فرایند به کنترل انواع مختلف سرطان مانند ریه، کلیه، معده و پروستات کمک می‌کند و از سوی دیگر به کارآمدتر شدن درمان یاری می‌رساند. بیش از ۹۰ درصد مرگ‌های مرتبط با سرطان در نتیجه گسترش سلول‌های این بیماری به بخش‌های دیگر بدن یا همان متاستاز رخ می‌دهد.

محققان متوجه شده‌اند استرس عاملی در متاستاز سرطان به شمار می‌آید. اکنون آنها کشف کرده‌اند هنگامی‌که سلول‌های سرطانی فشار را احساس کنند، پروتئین «GPR۷۸» از هسته خارج می‌شود تا فعالیت‌ها ژنتیک را کنترل کند. این امر در اصل رفتار سلول‌ها را برنامه‌ریزی می‌کند و سبب می‌شود کنترل سرطان‌ها سخت‌تر شود.

«ایمی لی» مؤلف ارشد پژوهش و پروفسور شیمی زیستی و درمان مولکولی در دانشکده Keck دانشگاه USC می‌گوید: رصد «GPR۷۸» در هسته‌های کنترل‌کننده بیان ژن ما را شگفت‌زده کرد. هنگام بررسی مکانیسم اولیه سلول‌های سرطانی متوجه شدیم این پدیده‌ای نوین است که تاکنون مشاهده نشده است.

مطالعات اولیه نشان‌دهنده نقش مهم «GPR۷۸» در بقای سلول‌های سرطانی و پیشرفت آنها بوده؛ اما روش‌های تسهیل این فرایند کاملاً مشخص نبود. این پروتئین همچنین در تکثیر کووید ۱۹ نیز تأثیر داشته و احتمال جهش ویروس و تبدیل شدن آن به شاخه‌های متفاوت و مقاوم به واکسن را بیشتر کرد. تلاش برای توسعه درمان برای متوقف کردن GPR۷۸ در حال انجام است و مسیری نوین به حساب می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر