صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲
در مسیر عشق...

افزایش 10درجه‌ای دما در اربعین نسبت به سال گذشته؛ راه جلوگیری از گرمازدگی چیست

امسال دمای هوا در کشور عراق در ایام اربعین، نسبت به سال گذشته حدوداً ۱۰ درجه گرم‌تر خواهد شد، برای جلوگیری از گرمازدگی باید به چند نکته مهم توجه کنید.
کد خبر : 859768

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سامانه سماح از ساعت ۱۰ صبح فردا سوم مرداد با طراحی جدید در دسترس مردم قرار می‌گیرد و متقاضیان سفر اربعین در این سامانه می‌توانند کار‌های مربوط به اعزامشان را انجام دهند، کار‌هایی از قبیل وارد کردن اطلاعات گذرنامه، مشخص کردن زمان ورود و خروج از کشور، پرداخت هزینه بیمه و مواردی از این دست.

زائرانی که از طریق سامانه سماح برای اربعین ثبت نام کنند، می‌توانند از تسهیلات ۲۰۰ دلاری که ستاد مرکزی اربعین از بانک مرکزی درخواست کرده که به زائران اربعین حسینی تخصیص دهد، استفاده کنند.

۶ راه برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین

اما بنا به پیش ‏بینی ستاد مرکزی اربعین، دمای هوا در کشور عراق برای ایام اربعین امسال، نسبت به اربعین سال گذشته حدود ۱۰ درجه گرم‌تر خواهد بود. این مسئله انجام فریضه پیاده‌روی اربعین را از سال‌های گذشته سخت‌تر می‌کند و زائران امسال باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از گرمازدگی در سفر خود بیاندیشند.

در اینجا مروری داریم بر چند نکته مهم که می‌تواند از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین جلوگیری کند.

۱- اولین و ساده‌ترین راه این است که آب زیادی بنوشید. اگر تا پیش از این در طول شبانه‌روز آب کمی مصرف می‌کردید، در طول این سفر این عادت را کنار بگذارید و آب زیاد بنوشید.

۲- در ساعات اوج گرما پیاده‌روی نکنید. حدفاصل ساعت ۱۱ تا ۳ ظهر، از بدترین زمان‌ها برای پیاده‌روی است. زائران عزیز بهتر است در این زمان استراحت کنند و بخش اعظم پیاده روی را از غروب به بعد انجام دهند.

۳- لباس‌های خنک، گشاد و نخی بپوشید. نوع لباس پوشیدن شما برای این رویداد هم در گرمازدگی تاثیر دارد، هم در سرعت حرکت تان. استفاده از لباس‌های نخی و خنک این کمک را به شما می‌کند که با وزش باد‌های کوتاه و مقطعی نیز خنک شوید و زودتر به شرایط ایده‌آل برای پیاده‌روی برسید. از همراه داشتن بار زیاد هم خودداری کنید.

۴- خوردن نوشیدنی‌های خنک. در طول پیاده‌روی در گرمای ۴۵ درجه‌ای عراق، شما می‌توانید با استفاده از نوشیدنی‌هایی مثل شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب لیمو، شربت آلبالو، شربت بید مشک، گلاب، تخم شربتی و تخم خرفه، از گرمازدگی جلوگیری کنید. اگر هیچکدام از این شربت‌ها در دسترس نبود، اضافه کردن مقدار کمی آب لیمو یا سرکه به آب هم می‌تواند به رفع تشنگی و در نتیجه گرمازدگی شما کمک کند. از نوشیدنی‌های گازدار و کافئین دار نیز استفاده نکنید.

۵- خود را خنک نگه دارید. اسپری یا قمقمه‌های کوچک آب، می‌تواند همراه خوبی برای شما در ساعات گرم پیاده‌روی باشد. شما با اسپری کردن آب روی سر و گردن و صورت خود، می‌توانید دمای بدن خود را تا حدی خنک نگه دارید و با همین شیوه از گرمازدگی جلوگیری کنید.

۶- از وسایل کمکی مثل کلاه، عینک آفتابی، چفیه و... استفاده کنید. این وسایل می‌تواند تحمل گرمای شدید مسیر پیاده‌روی را برای شما آسان‌تر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر