صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد لاهیجان در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

ظهور نظریه‌های جدید از دل کرسی‌های آزاداندیشی با چراغ سبز «نقد» و «یقین ناتمام»

امیرمحمد شریف‌نیا عنوان کرد: کرسی‌های آزاداندیشی می‌تواند ضمن علمی بودن و علاوه بر بروز و ظهور نظریه‌های جدید، از جهات مختلف در حل مسائل جامعه بسیار مفید باشد و به چراغ سبز «نقد» و «یقین ناتمام» برسد.
کد خبر : 859700

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ تیم علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق به کسب مقام سوم در سومین دوره از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی شد.

امیرمحمد شریف‌نیا که سرپرستی تیم علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان را بر عهده دارد و دانشجوی کارشناسی حقوق است درباره اینکه چگونه با کرسی‌های آزاداندیشی آشنا شدید؟ اظهار کرد: از قبل به صورت ضمنی اخبار و مقالات منتشر شده درباره کرسی‌های آزاداندیشی را مشاهده کرده بودم، اما برنامه‌ای برای شرکت در این رویداد نداشتم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که چه چیز موجب ایجاد علاقه شما برای شرکت در رویداد کرسی‌های آزاداندیشی شد؟ بیان کرد: دکتر امیررضا محمودی از آغاز تا پایان همواره همراه ما بود و مشاوره‌های کاربردی به ما ارائه کرد و بخشی از دلیل ورود ما به این مسابقات پیشنهاد دکتر محمودی بود.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان یادآور شد: از سوی دیگر احساس مسئولیت در قبال کمک به رفع دغدغه‌ها و مشکلات کشور به‌عنوان عضوی از جامعه و یک دانشجو موجب شد به این مسابقات ورود کنیم.

شریف‌نیا متذکر شد: گروه ما چهار نفره و متشکل از دو دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق و دو دانشجوی کارشناسی حقوق است که بنده و یاسر احمدی‌نژاد به عنوان سخنران و مهدی جمشیدبیکی و محمدمهدی مفتاح بکائی به‌عنوان پژوهشگر با هم همکاری داشتیم که همگروهی با این آنان موجب افتخار و کسب تجارب بسیاری برای من شد.

وی درباره چرایی انتخاب نام کاتوزیان برای گروه کرسی‌های آزاداندیشی چنین توضیح داد: جدا از دلیل مبرهن که دکتر کاتوزیان یکی از برجسته‌ترین افراد در حوزه عدالت و اخلاق‌مداری و از برجسته‌ترین افراد در وادی حقوق بود، اعضای گروه همگی دانشجوی رشته حقوق هستند، به‌همین دلیل این نام را برگزیدیم.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، سطح رقابت‌های رویداد کرسی‌های آزاداندیشی را کیفی برشمرد و گفت: این رقابت‌ها در سه سطح دانشگاه محل تحصیل، استانی و کشوری برگزار شد که به صورت تصاعدی تیم‌های برنده به دور بعد راه یافتند، به صورت کلی تیم‌ها از کیفیت بالایی برخوردار بودند و این موجب جذابیت مسابقات شده بود.

شریف‌نیا تأکید کرد: از سویی برگزاری مسابقات در سطح استانی به شیوه برخط بود که مشکلات و جذابیت‌های خود را داشت.

وی درباره اینکه در مجموع تیم‌های رقیب را در سطح کشوری چگونه ارزیابی کردید؟ گفت: این نکته که باکیفیت‌ترین تیم‌های هر استان به مرحله کشوری راه می‌یابند قابل انکار نیست و این موضوع موجب بالا رفتن حساسیت و کیفیت مسابقات می‌شود.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان بیان کرد: در مجموع با تیم‌های قزوین، تهران‌غرب ملایر و شیروان به رقابت پرداختیم و با تمام اتفاقات پیش آمده مسابقات جذاب و نزدیکی را شاهد بودیم، به عبارتی باید از دل کرسی‌های آزاداندیشی نظریه استخراج شود و این نظریه می‌تواند علمی بوده و از جهات مختلف در حل مسائل جامعه بسیار مفید باشد و به چراغ سبز «نقد» و «یقین ناتمام» برسد.

شریف‌نیا توضیح داد: موضوعی که می‌تواند به کرسی‌های آزاداندیشی رونق بیشتری ببخشد استفاده از پروپوزال و رساله‌های دانشجویی و ارائه راهکار برای عملیاتی کردن این رساله‌هاست تا مطالب از تئوری به عملی تبدیل شود.

داوران با رعایت عدالت و بدون جانبداری قضاوت کردند

وی با بیان اینکه داوری مسابقات بسیار خوب بود، ادامه داد: داوران کشوری در محور سیاسی بوده که همگی از استادان برجسته و خبره در علوم سیاسی و حقوقی بودند و این موضوع موجب بالا رفتن کیفیت شد و توجه ما در نحوه بیان مطالب می‌شد، با این شرایط در مرحله کشوری و در مسابقه سوم که با تیم ملایر، شاهد برخی اتفاقات بودیم که توضیح جزئیات آن در حوصله این مصاحبه نمی‌گنجد.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان تبیین کرد: بازهم تأکید می‌کنم که داوران با رعایت عدالت و عدم جانبداری از گروه یا طیف فکری خاصی در رویداد کرسی‌های آزاداندیشی قضاوت کردند.

شریف‌نیا درباره رابطه این تیم با سایر گروه‌های حاضر در مرحله کشوری رویداد کرسی آزاداندیشی گفت: جوّ بسیار صمیمی و دوستانه‌ای برقرار بود و بانوان و آقایان از اقوام مختلف کشور در یک محل دور هم جمع شدند و به گفت‌وگو پرداختند.

وی اضافه کرد: کرسی‌های آزاداندیشی رویداد بسیار خوبی بود که دانشگاه آزاد اسلامی کلید برگزاری آن را زد و حال که در حال برگزاری سومین دوره برگزاری این رویداد هستیم، باید با هم‌افزایی به اهداف مدنظر برسیم.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان متذکر شد: اینکه دانشجویان از شهرهای مختلف کشور در حوزه‌های مختلف در رویداد کرسی‌های آزاداندیشی حضور می‌یابند نشان‌دهنده اهمیت این رویداد است.


شریف‌نیا تشریح کرد: کرسی‌های آزاداندیشی محفلی برای گفت‌و‌گوهای آزادانه حول محور موضوعات مختلف است که محوریت آن را انشجویان تشکیل می‌دهند، به این ترتیب فرهنگ آزاداندیشی در دانشگاه‌ها خودنمایی خواهد کرد.

کرسی آزاداندیشی ابهامات ذهنی دانشجویان را مرتفع می‌کند

وی در پاسخ به این سؤال که آیا کرسی‌های آزاداندیشی تفاوتی با میزگردهای دانشجویی، تریبون‌های آزاد و گعده‌های دوستانه در دانشگاه دارد؟ خاطرنشان کرد: در حقیقت کرسی‌های آزاداندیشی تفاوت آنچنانی با تریبون‌های آزاد ندارد و محتوا و ماهیت هر دو یکی است، به شکلی که مخاطب هر دو رویداد مردم و دانشجویان هستند.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ادامه داد: اصل برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اصالت دارد، یعنی اگر دانشجویان این فرصت را پیدا نکنند تا نظرات خود را به‌صورت موافق یا مخالف مطرح کنند، این به‌صوزرت عقده در فکر و ذهن آنها خواهد ماند و ممکت است در آینده پیامدهای غیرعلمی داشته باشد.

شریف‌نیا تشریح کرد: کرسی‌های آزاداندیشی دانشجویان را به سمت تفکرگرایی و اندیشه‌محوری سوق می‌دهد و تنها در این مسیر می‌توان ابهامات ذهنی دانشجویان را مرتفع کرد.

وی تأکید کرد که یکی از مزایای اصلی کرسی‌های آزاداندیشی بیان بدون سانسور مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و بین‌الملل بدون سانسور است.

سرپرست تیم کرسی‌های آزاداندیشی علیرضا کاتوزیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در پایان تشریح کرد: برای برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان رئیس این دانشگاه یعنی سهیل شکری، اسماعیل اقدامی معاون فرهنگی دانشجویی، حجت‌الاسلام قاسم قاسمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و محمد رضایی‌پور سرپرست تیم در مسابقات کشوری بسیار تلاش کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر