صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اندازه‌گیری تاثیر انرژی تاریک بر انبساط جهان به کمک دوربین فیبرکربنی

دانشمندان ابزاری برای تولید یک نقشه سه بعدی از آسمان طراحی کرده‌اند که به محققان اجازه می‌دهد اثرات انرژی تاریک را بر انبساط جهان اندازه‌گیری کنند. 
کد خبر : 859413

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشمندان ابزاری را برای تولید یک نقشه سه بعدی از آسمان ایجاد کرده‌اند که به محققان اجازه می‌دهد اثرات انرژی تاریک را بر انبساط جهان اندازه‌گیری کنند. 

گروهی از محققان دوربین فیبرنوری «ییل فایبرویو» (Yale Fiberview) را توسعه داده‌اند تا کارایی و دقت طیف‌سنجی انرژی تاریک را بررسی کنند.

در بیانیه مطبوعاتی این آزمایشگاه آمده است که «طیف‌سنجی انرژی تاریک به تازگی ۸۰ ترابایت داده از مرحله اعتبارسنجی بررسی این آزمایش منتشر کرده که شامل دو میلیون شی از کهکشان‌های دور، اختروش‌ها و همچنین ستاره‌های کهکشان راه شیری می‌شود.»

این داده‌ها تاکنون منجر به مجموعه‌ای از مقالات شده‌ که شامل اندازه‌گیری‌های اولیه خوشه‌بندی کهکشانی، مطالعات اشیا نادر، توصیف ابزار، عملیات بررسی و همچنین نشان دادن توانایی طیف‌سنجی انرژی تاریک در تحقق اهداف طراحی خود است.

«ناتالی پالانکه دلابرویل»، یکی از سخنگویان تحقیق طیف‌سنجی انرژی تاریک و دانشمند آزمایشگاه ملی لارنس برکلی وزارت انرژی که این آزمایش را مدیریت می‌کند، گفته است که «این واقعیت که طیف‌سنجی انرژی تاریک به خوبی کار می‌کند و میزان داده‌های علمی که در طول اعتبارسنجی بررسی به دست می‌آید با بررسی‌های قبلی آسمان قابل مقایسه بوده و یک دستاورد به یاد ماندنی است.»

این نقطه عطف نشان می‌دهد که طیف‌سنجی انرژی تاریک یک کارخانه طیف‌سنجی منحصر به فرد است که داده‌های آن نه تنها امکان مطالعه انرژی تاریک را فراهم می‌کند، بلکه مورد توجه تمام جامعه علمی قرار خواهد گرفت تا به موضوعات دیگری مانند ماده تاریک، عدسی گرانشی و مورفولوژی کهکشانی بپردازند.

طیف‌سنجی انرژی تاریک شامل ۵ هزار موقعیت‌یاب رباتیک است که فیبر‌های نوری را حرکت می‌دهند و نور را از اشیایی با فاصله میلیون‌ها یا میلیارد‌ها سال نوری دریافت می‌کنند. این قابلیت آن را به قدرتمندترین طیف نگار در جهان تبدیل می‌کند.

این تلسکوپ توانایی منحصر به فردی در اندازه‌گیری نور بیش از ۱۰۰ هزار کهکشان در یک شب را دارد که به آن امکان ساخت یک نقشه کیهانی سه بعدی را می‌دهد.

دوربین فیبرکربنی طیف‌سنجی انرژی تاریک چه کار می‌کند؟

این ابزار دقیق به ارائه بازخورد برای موقعیت یاب‌های رباتیک کمک می‌کند تا بتوان آن‌ها را به‌طور دقیق در زمان بسیار کوتاهی قرار داد و کارایی کل سیستم را ممکن کرد.

این گروه آزمایشگاهی همچنین منابع نوری خود را با فیبر‌های موجود در صفحه کانونی طیف‌سنجی انرژی تاریک، مهندسی کرده و ساخته‌اند. این موارد برای کالیبره کردن دوربین فیبرنوری و اندازه‌گیری‌های فیبری آن با مختصات آسمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر