صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان؛

ارتباط شکل اسکلت بدن با بروز بیماری‌ها کشف شد/ تشخیص خطر زانودرد و آرتریت

جدیدترین یافته پژوهشگران حاکی از آن است که شکل اسکلت بدن افراد می‌تواند بر احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها مؤثر واقع شود.
کد خبر : 859367

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان دانشگاه تگزاس ژن‌هایی را رمزگشایی کرده‌اند که مسئول شکل‌های بی‌شماری هستند که اسکلت بدن انسان می‌تواند به خود بگیرد؛ از پهنای شانه گرفته تا طول پاها!.

محققان دریافته‌اند افرادی که برخی از این ژن‌ها را دارند بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات رایجی مانند آرتریت یا زانودرد قرار می‌گیرند. مثلا افرادی که در مقایسه با قدشان، بالاتنه بلندتری دارند، بیشتر از کمر درد رنج می‌برند. در حالی که افراد دارای نشمینگاه پهن تر نسبت به قدشان، بیشتر در خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد لگن هستند.

در مقابل، افرادی که استخوان ران بلندتری دارند بیشتر زانو درد، آرتریت زانو و دیگر مشکلات زانو را تجربه می‌کنند.

«اوچاریست کان» استاد زیست شیمی دانشگاه تگزاس و مجری این تحقیقات می‌گوید: این اختلالات ناشی از فشارهای زیست مکانیکی است که در گذر عمر بر مفاصل وارد می‌شود.

به گفته وی، تناسبات اسکلتی بر همه چیز از راه رفتن گرفته تا نحوه نشستن ما تأثیر می‌گذارد و منطقی است که آنها عوامل خطر در بروز این اختلالات باشند.

این گروه از محققان از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل 39 هزار تصویر اشعه ایکس از شرکت‌کنندگان دربیوبانک انگلیس استفاده کردند که آزمایش ژنتیکی نیز انجام داده بودند.

برنامه هوش مصنوعی توانست ژن‌هایی را شناسایی کند که موجب شکل‌گیری قسمت‌هایی از بدن می‌شوند؛ یافته‌ای که به تهیه نقشه ژنتیکی از نسبت‌های اسکلتی منجر شد.

این فرآیند 145 ناحیه مرتبط با ژن‌هایی را نشان داد که رشد اسکلتی را تنظیم می‌کنند. پیش از این تنها تعداد کمی از آنها شناخته شده بودند.

علاوه بر این محققان دریافتند چرا برخی افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های اسکلتی- عضلانی هستند.

این پژوهش همچنین چگونگی تغییر حرکت اجداد انسان از حرکت بر پایه بند انگشت به راه رفتن روی دو پا را روشن می‌کند ؛ یک تغییر تکاملی که حدود شش میلیون سال پیش اتفاق افتاد.

انسان ها تنها نخستی های بزرگی هستند که پاهای بلندتری نسبت به بازو دارند، تغییری در شکل اسکلتی که برای توانایی راه رفتن روی دو پا بسیار مهم است. توسعه حرکت دوپایی، نخستی ها را با محیط های مختلف سازگارتر و دست آنها را برای استفاده از ابزار آزاد کرد که به نوبه خود رشد شناختی را تسریع ساخته و زمینه را برای انسان‌های مدرن فراهم آورد.

نتایج این تحقیقات در نشریه ساینس منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر