حجتالاسلام رفیعی: کربلا تجلی وفای به عهد با امام معصوم است
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری آنا به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم حسینیه مجازی خود را راهاندازی کرد تا در قالب خبر، گزارش، مصاحبه، شعرخوانی مطالبی را به مخاطبان در قالب حسینیه مجازی عرضه کند تا همراهان در مجلس عزای حسینی مهمان باشند.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی درباره ویژگیهای یاران اباعبدالله ابراز داشت: این سخن معروفی که «ما ملت امام حسینیم» نباید در حد شعار باشد، اما برای یاور امام حسین (ع) شدن چه خصوصیاتی لازم است؟
وی با اشاره به اینکه ویژگی که اشاره میشود صفت «وفای به عهد» است که این ویژگی در کربلا موج میزند، بیان کرد: ابتدا درباره وفای به عهد صحبت کنیم، خداوند با وفاترین به عهد است، در سوره توبه میفرماید: شما چه کسی وفادارتر به عهد از خدا میدانید؟ در سوره بقره آیه ۸۰ میفرماید: خدا هیچ گاه خلف وعده نمیکند. در آیات قرآن و روایات خیلی روی این صفت تاکید شده است، در سوره اسرا آیه ۳۴ قرآن میفرماید: مردم به عهد و قول و پیمان خود وفادار باشید، فردای قیامت از عهد و پیمانهایی که بستید سوال میشود.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در سوره مومنون وقتی ویژگیهای مومنان شمرده میشود به ایم مساله تاکید می شود، تصریح کرد: مومنان کسانی هستند که مراعات دو چیز را زیاد میکنند، امانت و وفای به عهد است.این نشان میدهد وفای به عهد چه جایگاه رفیعی دارد.
به گفته وی، رسول اسلام فرمودند، روز قیامت افرادی که ۵ ویژگی دارند به من نزدیک هستند، از جمله اینکه کسانی که راستگوترند، یعنی صداقت در گفتار دارند، دوم وفای به عهد، سوم افرادی که امانتدار هستند و خیانت نمیکنند، چهارم افراد خوش اخلاق، پنجم افرادی که به مردم نزدیک هستند و مشکلات مردم را حل میکنند، این پنج ویژگی ما را روز قیامت به پیامبر رحمت نزدیک میکند.
حجت الاسلام رفیعی متذکر شد: وفای به عهد به حدی مهم است که قرآن کریم وقتی از انبیا نام میبرد از هر پیامبر یک ویژگی را بررسی میکند، مثلا حضرت نوح شکور بود، حضرت ابراهیم حلیم بود، حضرت ادریس صدیق بود، یکی از پیامبرانی که از آن یاد میشود حضرت اسماعیل است. ایشان خوش قول بود و وفای به عهد داشت. وفای به عهد به حدی مهم است که امام صادق(ع) فرمودند: به رکوع و سجود افراد نگاه نکنید به وفاداری او بنگرید.
وی ادامه داد: ما سه نوع وفای به عهد داریم، اول عهد با خدا، این از همه مهمتر است، برخی از مفسیرین عهد و میثاق را یکی دانستهاند، برخی یکی را برتر دانستهاند. گاهی نذر میکنیم که آن هم نوعی عهد است، گاهی هم شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان یا شب عاشورا یا در مشهد و کربلا قول میدهیم که مثلا نگاه به نامحرم نکنیم، یا ...، برادران و خواهران با خدا بد قولی نکنید خداوند از بدقولی بیزار است، اگر نذر و قسم باشد که مساله شرعی هم دارد، اما اگر هم شکستید توبه و جبران کنید.
این استاد اخلاق افزود: سه نوع عهد داریم، عهد با خدا، عهد با مردم و بخش سوم وفای به عهد با امام معصوم است که کربلا تجلی آن است، امام حسین(ع) شب عاشورا فرمودند: من اصحابی با وفاتر از شما سراغ ندارم، لذا شهدا قبل از شهادت که برای خداحافظی میآمدند، امام میفرمودند: مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا. وفای به عهد با امام خیلی مهم است که انسان پای عهد با امامش بماند. ما امروز با امام زمان عهد داریم، با امام رضا(ع) عهد داریم که به زیارت برویم، کربلای تجلی وفای به عهد است، اباعبدالله به بچههای مسلم شب عاشورا فرمود بازگردید شما مسلم را از دست دادید ما قبول کردیم از شما، گفتند ما آقای خود را رها نمیکنیم. شب عاشورا امام به نافع بن هلال بَجَلی از اصحاب امام حسین (ع) هم فرمودند برو، اما نافع گفت: تا شمشیرم را از خون اینها سیراب نکنم نخواهم رفت، من با دشمنان شما میجنگم و با دوستان شما دوست هستم. اباعبدالله اسحاب با وفایی داشت، ما هم باید وفای به عهد در زندگیمان پررنگ شود. از امام سجاد پرسیدند دین چیست؟ فرمودند دین سه چیز است: حق گویی، عدالت محوری و وفای به عهد؛ بیشتر مشکلات کشور ما هم ناشی از این است، حق نادیده گرفته میشود، عدالت زیر پاگذاشته میشود و به عهد و پیمان عمل نمیشود اگر اسن مثلث سه ضلعی در هر جامعهای پیاده شود آن جامعه خوبی خواهد بود.
انتهای پیام/