صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۱ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
برگزاری دو جشنواره سراسری در زادگاه اردشیر بابکان

مراسم رونمایی از ثبت نان کُرنون در جشن سپیدچادران عشایر

در جشنواره سراسری سپیدچادران عشایر از ثبت نان کُرنون در دهستان خَبر شهرستان «شهر بابک» استان کرمان رونمایی می‌شود.
کد خبر : 85916

به گزارش گروه فرهنگی آنا به‌نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمدرضا حسانی، دبیر برگزاری جشنواره های مذکور، با اشاره به این که مراسم یادشده از اول تا سوم خردادماه 1395 و برای نخستین بار در منطقه مذکور که زادگاه اردشیر بابکان است، برگزار می شود، اظهار داشت: با وجودی که این محدوده از جاذبه های کم نظیر گردشگری برخوردار است و در کنار معادن مس و فیروزه شهربابک و راه آهن واقع شده ولی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.


وی، با توضیح این که رویداد فرهنگی مذکور از سوی فرمانداری شهربابک، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سایر دستگاه های اجرایی و موسسه گردشگری «زیست بوم بابک» و در راستای جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، همچنین معرفی ظرفیت‌های این منطقه در زمینه گردشگری صورت پذیرفته است، گفت: سپیدچادران عشایر شهربابک در این جشنواره کم نظیر، جاذبه های بی‌بدیل و متفاوتشان را که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است را به رخ خواهند کشید.


حسانی با بیان این که در اغلب نقاط کشور، عشایر را با سیاه چادرهایشان می شناسند، در خصوص رنگ متفاوت چادر عشایر این منطقه، توضیح داد: رنگ سپید چادر عشایر منطقه به آن دلیل است که عشایر به جای پرورش بز به پرورش گوسفند می پردازند و چادرهایشان را با موی بز نمی بافند.


معاون اسبق صنایع دستی استان کرمان، از نون کُرنون به عنوان نان محلی متفاوت و بی بدیل کشور نام برد که تنها در منطقه بورجال شهربابک تهیه می شود.


وی در این باره، توضیح داد: این نان که با آرد گندم خالص تهیه می شود، دارای قطری ضخیم است که با ایجاد گودالی 80 سانتی متری در زمین پخته می‌شود.


حسانی از نمایش زنده زندگی عشایر منطقه و برنامه های شاد سنتی مانند بازی های بومی و صنایع دستی متفاوت، عشایر به عنوان جاذبه های دیگر جشنواره نام برد و گفت: بازدیدکنندگان می توانند با حضور در این منطقه، با جاذبه های کم نظیر آن مانند دشت ریواس، تپه های مارنی مَسینان، دریاچه نمک استبرق، غار ایوب به عنوان بزرگ ترین غار آهکی کشور نیز آشنا شوند.


وی، با تأکید بر این که جاده میراث جهانی که قرار است محدوده تاریخی میمند را به پاسارگاد متصل کند از این منطقه عبور خواهد کرد، افزود: با احداث این جاده گریزی از توجه به محدوده یاد شده و عشایر متفاوت آن نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر