صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۲۹ تير ۱۴۰۲

همه چیز درباره‌ی کنکور ارشد روانشناسی+ معرفی منابع

برای ارشد روانشناسی از کجا شروع کنم؟ کدام گرایش ارشد روانشناسی بهتر است؟ روانشناسی بالینی بهتر است یا عمومی؟ منابع کنکور ارشد روانشناسی چیست؟
کد خبر : 859079

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای ارشد روانشناسی از کجا شروع کنم؟ زمانی که به اواخر دوران تحصیل کارشناسی رشته‌ی روانشناسی می‌رسید اگر قصد ادامه‌ی تحصیل داشته‌باشید باید مجدد وارد فضای کنکور شده و خودتان را برای کنکور ارشد آماده کنید. مهیا گشتن برای کنکور مستلزم رعایت نکات مهمی است، از انتخاب منابع کنکور ارشد روانشناسی گرفته تا انتخاب درست گرایش با توجه به آینده شغلی و بازارکار و همچنین داشتن برنامه‌ریزی مناسب و هدفمند و در نهایت داشتن استمرار و اراده در مسیر درس خواندن. در هر یک از این مراحل شما می‌توانید از نظر رتبه ‌برترهای سال‌های گذشته نیز بهره ببرید، چراکه داشتن تجربه‌ای موفقیت‌آمیز می‌تواند راهنمایی‌ مناسبی برایتان به همراه داشته‌باشد.

کدام گرایش ارشد روانشناسی بهتر است؟

انتخاب گرایش در مقطع ارشد اهمیت زیادی دارد، چراکه مسیر شغلی شما را در آینده مشخص می‌سازد. اما مشخص کردن اینکه کدام گرایش روانشناسی بهتر است بستگی به توانمندی، علایق و هدف شما دارد. روانشناسی در مقطع ارشد 15 گرایش را ارائه داده‌است که موارد زیر را شامل می‌شود:

  • روانشناسی بالینی
  • روانشناسی بالینی گرایش خانواده
  • روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
  • روانشناسی تربیتی
  • روانشناسی عمومی
  • روانشناسی شخصیت
  • روانشناسی اجتماعی
  • علوم شناختی گرایش روانشناسی شناختی
  • علوم شناختی گرایش توان‌بخشی شناختی
  • علوم‌شناختی گرایش ذهن،مغز، تربیت
  • روانشناسی اسلامی
  • روانشناسی اسلامی گرایش مثبت‌گرا
  • روانشناسی کودکان استثنایی
  • روانشناسی صنعتی سازمانی
  • سنجش و اندازه‌گیری (روان‌سنجی)
  • روانشناسی دین

برای اینکه گرایش موردنظرتان را انتخاب کنید نیاز است با چارت درسی و بازارکارش به خوبی آشنا شوید. در این مطلب به بررسی شناخته‌شده‌ترین گرایش‌های روانشناسی می‌پردازیم.

روانشناسی بالینی بهتر است یا عمومی؟

سوالاتی مثل بین گرایش روانشناسی عمومی و روانشناسی بالینی کدام را انتخاب کنم؟ منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی چیست؟ کدام یک از این دو گرایش بهتر هستند؟ ذهن داوطلبین کنکور ارشد روانشناسی را در ابتدای امر به خود مشغول ساخته و آن‌ها را تاحدی نگران می‌کند. گرایش بالینی و عمومی در سال‌های گذشته از محبوب‌ترین‌های گرایش‌ روانشناسی به‌حساب می‌آیند، چراکه در آینده شغلی هر دو گرایش درمانگری حرف اول را می‌زند، اما در مواردی نیز باهم تفاوت دارند. افرادی که روانشناسی بالینی را انتخاب می‌کنند در آینده می‌توانند در مشاغلی همچون: کلینیک‌های مشاوره و روان‌درمانی، مراکز ترک اعتیاد، تدریس در مدارس و دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و کانون اصلاح و تربیت فعالیت کنند. در مقطع ارشد چارت درسی روانشناسی بالینی دروسی مثل اصول روانشناسی بالینی، روانشناسی شناختی، روش‌های آماری پیشرفته در روانشناسی بالینی، روش تحقیق پیشرفته در پژوهش‌های بالینی، آسیب‌شناسی روانی پیشرفته، فنون مصاحبه‌ی تشخیصی در روانشناسی بالینی را شامل می‌شود. روانشناسی عمومی نیز مشاغل مشابهی با بالینی دارد اما در چارت درسی مقطع ارشد با بالینی متفاوت است، چراکه هدف اصلی روانشناسی عمومی تربیت پژوهشگر است و نه درمانگر.

منابع مشترک کنکور ارشد روانشناسی بالینی و عمومی به شرح زیر است:

  • آسیب‌شناسی روانی: آسیب‌شناسی روانی براساس DSM-5 گنجی، آسیب‌شناسی روانی روان‌آموز
  • آمار و روش تحقیق: آمار و روش‌تحقیق مدرسان‌ شریف، احتمالات و آمار کاربردی دلاور
  • روانشناسی رشد: نظریه‌های رشد ویلیام کرین، روانشناسی رشد روان‌آموز، ‌روانشناسی رشد و تحول پاپالیا
  • روانشناسی فیزیولوژیک: روانشناسی فیزیولوژیک خداپناهی، روانشناسی فیزیولوژیک روان‌آموز
  • انگیزش و هیجان: انگیزش و هیجان مارشال ریو، انگیزش و هیجان روان‌آموز، انگیزش و هیجان خداپناهی
  • کودکان استثنایی: روانشناسی کودکان استثنایی گنجی، روانشناسی کودکان استثنایی روان‌آموز
  • زبان: زبان روان‌آموز، متون روانشناسی به انگلیسی لیندا لیل
  • علم‌النفس: علم‌النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی کجباف، علم‌النفس به زبان ساده روان‌آموز، علم‌النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی احدی‌

لازم است این نکته را هم در نظر داشته‌باشید که روانشناسی بالینی کودک و نوجوان و روانشناسی بالینی خانواده نیز از گرایش‌های روانشناسی بالینی در مقطع ارشد هستند.

روانشناسی تربیتی

روانشناسی تربیتی در سال‌های اخیر شهرت بیشتری پیدا کرده و نسبت به سایر گرایش‌ها شناخته‌شده‌تر است. کسانی که این گرایش را انتخاب می‌کنند در آینده می‌توانند در مشاغلی مثل مدارس، مهدکودک‌ها و دیگر حوزه‌های تربیتی فعالیت کنند. افرادی که کمتر به حوزه‌های تعلیم و تربیت علاقه دارند نیز می‌توانند به سمت مشاغلی چون تحقیق و پژوهش و یا تدریس در دانشگاه بروند. اما باید به این نکته توجه کنید که با انتخاب این گرایش نمی‌توانید درمانگر شوید.

بهترین منابع ارشد روانشناسی تربیتی به تفکیک دروس:

  • روانشناسی تربیتی: روانشناسی تربیتی روان‌آموز، روانشناسی تربیتی سانتراک، روانشناسی پرورشی نوین سیف
  • آمار و روش‌تحقیق: آمار و روش تحقیق مدرسان شریف، احتمالات و آمار کاربردی دلاور، روش تحقیق در روانشناسی و علوم‌تربیتی دلاور
  • متون روانشناسی: متون روانشناسی به زبان انگلیسی لیندالیل، زبان روان‌آموز، سرچ مطالب انگلیسی از مباحث مطالعاتی
  • روانشناسی رشد: نظریه‌های رشد ویلیام کرین، روانشناسی رشد روان‌آموز جلد 1و2، روانشناسی رشد و تحول انسان پاپالیا، روانشناسی ژنتیک منصور‌

روانشناسی صنعتی و سازمانی

رشته‌ی روانشناسی صنعتی و سازمانی برای آن دسته از افرادی که قصد دارند در آینده به‌عنوان مشاور شغلی در شرکت‌ها، کارخانجات و دیگر مراکز شغلی فعالیت کنند مناسب است. این افراد به مواردی چون بررسی رفتار در محیط کار، انگیزش کارکنان و رضایت شغلی، مطالعه‌ی فرهنگ سازمانی، کارآیی و مدیریت، بهبود سلامت افراد و توسعه‌ی شغلی و سودآوری سازمان می‌پردازد. در این رشته پژوهش و فعالیت جایگاه ویژه‌ای دارد.

علوم‌شناختی

علوم‌شناختی شامل سه گرایش روانشناسی شناختی، توان‌بخشی‌شناختی و گرایش ذهن، مغز و تربیت می‌شود. این رشته به مسائل مربوط به ذهن و مغز پرداخته و مطالعاتی در حوزه‌ی ادراک، تفکر، حافظه، فهم زبان و فرایندهای ذهنی انجام می‌دهد. در کنکور ارشد روانشناسی دو گرایش روانشناسی شناختی و توان‌بخشی شناختی با کد ضریب 2 و گرایش ذهن، مغز و تربیت با کد ضریب 6 در آزمون ارشد حضور دارند. این گرایش به افراد در جهت بهبود آسیب‌های مغزی، اختلالات یادگیری، ساختاربندی برنامه‌ی درسی برای یادگیری بهتر کمک می‌کند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مراکز بالینی مشغول به کار شوند. توان‌بخشی شناختی نیز به مطالعه ذهن و فرایندهای شناختی می‌پردازد و در حوزه‌هایی همچون پژوهش، نورومارکتینگ، کلینیک‌های مشاوره، حوزه‌های توان‌بخشی فعالیت دارد.‌ ذهن، مغز و تربیت به‌عنوان گرایشی میان رشته‌ای، بین سه رشته‌ی علوم‌اعصاب، روانشناسی شناختی و علوم‌تربیتی قرار دارد. گرایش ذهن، مغز و تربیت ‌به مطالعه‌ی آموزش و پرورش با رویکرد شناختی می‌پردازد. کد ضریب گرایش ذهن، مغز و تربیت در کنکور ارشد روانشناسی متفاوت از دو هم‌گروه خود است.

روانشناسی اجتماعی

رشته‌ی روانشناسی اجتماعی در سال‌های اخیر حضور پر رنگ‌تری در کنکور ارشد روانشناسی داشته‌است. این رشته به بررسی تاثیر محیط بر فرد و رفتارهای اجتماعی را مطالعه کرده و نگاهی ویژه به معضلات اجتماعی که باعث اختلال در زندگی افراد می‌شود، دارد. قبولی در مقطع ارشد این رشته به‌صورت دولتی در دو دانشگاه شهیدبهشتی تهران و دانشگاه تهران صورت می‌گیرد. افرادی که در رشته روانشناسی اجتماعی درس می‌خوانند به‌عنوان متخصص منابع انسانی، کارشناس روابط عمومی، استاد دانشگاه و مشاورین خدمات اجتماعی می‌توانند در آینده فعالیت داشته‌باشند.

روان‌ سنجی

سنجش و اندازه‌گیری یا همان روان‌سنجی گرایشی است که به تازگی به اهمیت آن پی برده‌اند. افرادی که این گرایش را انتخاب می‌کنند در آینده می‌توانند در مشاغلی همچون پژوهشگری، تحقیق، کار در کلینیک و اجرای آزمون‌های روانی فعالیت کنند. ظرفیت پذیرش این رشته در دانشگاه به نسبت سایر گرایش‌ها کمتر است.

‌سخن پایانی

حالا که با خواندن این مطلب با اکثر گرایش‌ها به صورت‌کلی آشنا شدید و وقت آن رسیده که زودتر درس خواندن را برای کنکور ارشد روانشناسی آغاز کنید. در انتخاب گرایش علاوه بر موارد گفته شده به ظرفیت پذیرش هر گرایش نیز توجه داشته‌باشید و البته از مابقی گرایش‌ها یعنی: روانشناسی شخصیت‌، روانشناسی اسلامی، روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی و روانشناسی دین غافل نشوید. برای اینکه بدون داشتن دلواپسی و حس تردید منابع کنکور ارشد روانشناسی را انتخاب کنید و قدم در مسیر درس خواندن برای کنکور ارشد بگذارید، می‌توانید از نظر رتبه‌برترهای سال‌های گذشته و مراکز آموزشی تخصصی که در حوزه‌ی کنکور روانشناسی فعالیت دارند، همچون روان‌آموز کمک بگیرید. بعد از انتخاب گرایش و منابع همه چیز به خود شما و نحوه‌ی درس خواندن و برنامه‌ریزیتان بستگی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: علوم شناختی
ارسال نظر