صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۲۸ تير ۱۴۰۲

آیا بخشیدن مهریه در طلاق توافقی اجباری است؟

مهریه یک از حقوق قانونی و شرعی زن است که در طلاق توافقی نیز باید تکلیف آن تعیین و مشخص گردد. لذا بخشیدن مهریه در طلاق توافقی نه تنها اجباری نبوده بلکه مرد موظف است که حقوق زن را به صورت کامل پرداخت نماید؛ در غیر این صورت گواهی عدم سازش صادر نخواهد شد.
کد خبر : 858998

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهریه یک از حقوق قانونی و شرعی زن است که در طلاق توافقی نیز باید تکلیف آن تعیین و مشخص گردد. لذا بخشیدن مهریه در طلاق توافقی نه تنها اجباری نبوده بلکه مرد موظف است که حقوق زن را به صورت کامل پرداخت نماید؛ در غیر این صورت گواهی عدم سازش صادر نخواهد شد. البته در مواردی ممکن است که زن در طلاق توافقی از مهریه خود به صورت کامل و یا بخشی از آن گذشت کند و این امر کاملا اختیاری می باشد.

با مشاهده آمار پرونده های طلاقی که روزانه به دادگاه خانواده ارائه می شود می توان به بیشتر شدن اختلافات میان زوجین که تنها راه حل آن را جدایی و طلاق می دانند پی برد. اغلب زوجین به منظور کوتاه تر شدن مسیر حقوقی طلاق در دادگاه برای طرح دعوا طلاق توافقی را انتخاب می کنند که البته وکیل طلاق توافقی در اصفهان خاطر نشان می کند؛ این نوع طلاق دارای شرایط خاص بوده و بخشیدن مهریه در طلاق توافقی بسیار مرسوم است. مجله وکیل چی (vakilchi.com) قصد دارد در این مقاله موضوع آیا بخشیدن مهریه در طلاق توافقی اجباری است؟ را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهد با ما همراه باشید.

طلاق توافقی چیست؟

یکی از آسان ترین راه هایی که زوجین برای جدایی انتخاب می کنند طلاق توافقی است. در این نوع طلاق پروسه دادرسی بسیار کوتاه بوده و زوجین می توانند بدون این که با هر گونه مشکل و پیچیدگی حقوقی در روند پرونده طلاق مواجه شوند به راحتی و با کمک وکیل در تهران حکم عدم سازش را از دادگاه دریافت کنند.

قابل ذکر است که زوجین باید قبل از اقدام برای این نوع طلاق در مورد تمامی حقوق و مسائل مالی و غیر مالی از قبیل مهریه، حضانت و غیره به توافق برسند. اما نکته مهم در این مورد این که اجباری در بخشیدن مهریه در طلاق توافقی از جانب زن وجود ندارد بلکه هر گونه توافق و تصمیم میان زوجین توسط دادگاه قابل قبول می باشد و این مورد خود موجب تسریع در روند دادرسی طلاق خواهد شد. البته توافقات میان زوجین بایستی در دفاتر اسناد رسمی ثبت و به صورت مکتوب با پرونده طلاق به دادگاه ارائه گردد.

نحوه بخشش مهریه در طلاق توافقی

بخشیدن مهریه در طلاق توافقی یکی از مهم ترین مسائلی است که زوجین باید در زمان اقدام برای این نوع طلاق به آن توجه لازم را داشته و با آگاهی در مورد آن تصمیم گیری کنند. برخلاف تصور عامه که طلاق توافقی تنها در صورت بخشش مهریه از جانب زن امکان پذیر است می توان گفت که با توجه به ماهیت و قوانین شرعی مهریه که مهم ترین حق قانونی زن محسوب می شود هیچ اجباری در بخشش نبوده و همانطور که پیشتر گفتیم بذل و بخشش مهریه به صورت کامل و یا بخشی از آن تنها به جهت دریافت حق وکالت طلاق از مرد است تا خیالش از انجام روند طلاق در صورت مخالفت مرد آسوده باشد.

برای بخشیدن مهریه در طلاق توافقی، زوجین می توانند با در دست داشتن مدارک شناسایی و عقد نامه به دفاتر اسند رسمی ازدواج مراجعه کرده و بذل مهریه را به صورت قانونی ثبت کنند که در این حالت زن دیگر نمی تواند در صورت پشیمانی برای طلب مهریه خود اقدام نماید. البته برای بذل مهریه شرایطی وجود دارد که اول این که زن باید بالای 18 سال سن داشته و از صحت و سلامت کامل روان برخوردار باشد. با توجه به این که بخشش مهریه در طلاق توافقی می تواند موجب بروز مسائل دیگری در آینده شود از این رو توصیه می کنیم اگر تصمیم به بذل مهریه دارید حتما از قبل با مراجعه به مجله وکیلچی و مشاوره با بهترین وکیل طلاق توافقی در اصفهان اطلاعات لازم در مورد قوانین و اصطلاحاتی مانند ابراء ، بذل و بخشش  که در این سند به کار می رود را کسب نمایید.

شروط بخشش مهریه در طلاق توافقی

برای بخشش مهریه در طلاق توافقی شروطی تعیین شده که به قرار ذیل است:

  • اگر زن به مرد بگوید که من مهریه خود را به تو بخشیده ام و آن را از تو طلب نمی کنم، به این معنا است که دیگر دینی بابت مهریه بر گردن مرد نبوده و زن نیز نمی تواند از تصمیم خود پشیمان شود.
  • در شرایطی که زن قصد طلاق دارد و مرد به طلاق رضایت ندارد می تواند با بخشیدن مهریه خود حق طلاق را از او بگیرد. به عبارتی دیگر زن با بذل تمام و یا بخشی از مهریه شوهر را راضی به طلاق می کند که همانطور که پیشتر نیز گفتیم به این نوع طلاق، طلاق مبارات می گویند.
  • اگر خانم در زمان بذل مهریه خود هبه کردن را نیز بیان کند به این معنا است که مهریه خود را به همسرم هدیه کرده ام و مانند هر هدیه دیگری می تواند آن را باز پس گیرد. در این مورد دین مرد به صورت کامل از بین نرفته و زن حتی بعد از طلاق مبارات در دوران عده می تواند مهریه خود را از مرد طلب کند و مرد نیز موظف به پرداخت است که البته در این صورت طلاق نیز بی اثر می شود.

بذل مهریه به چه معنا است؟

منظور از بذل مهریه همان بخشش مهریه می باشد که معمولا در طلاق های خلع و مبارات که هر دو از نوع طلاق توافقی محسوب می شوند، انجام می گیرد و از این طریق زن با پرداخت مالی به مرد حق طلاق را از او می گیرد.

براساس برخی مواد قانونی زن می تواند بعد از طلاق توافقی تا زمانی که در دوران عده قرار دارد برای دریافت مهریه ای که بذل نموده مجددا اقدام کند البته ذکر این نکته لازم است که با توجه به دیدگاه قضات در این حوزه اگر مهریه به شکل وجه نقد، طلا و سکه باشد امکان بازگشت بعد از بخشش وجود ندارد اما اگر مهریه اموال غیر منقول مانند ملک و یا خودرو باشد زن می تواند بعد از بخشش رجوع کند و مهریه خود را از مرد طلب نماید.

کلام آخر

مهریه یک از حقوق قانونی و شرعی زن است که در طلاق توافقی نیز باید تکلیف آن تعیین و مشخص گردد. لذا بخشیدن مهریه در طلاق توافقی نه تنها اجباری نبوده بلکه مرد موظف است که حقوق زن را به صورت کامل پرداخت نماید؛ در غیر این صورت گواهی عدم سازش صادر نخواهد شد. البته در مواردی ممکن است که زن در طلاق توافقی از مهریه خود به صورت کامل و یا بخشی از آن گذشت کند و این امر کاملا اختیاری می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به مهریه و طلاق توافقی می توانید از وکلای سایت وکیل چی کمک بگیرید.

لازم به ذکر است؛ در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیلچی و یا به وسیله کامنت با ما در ارتباط باشید.

انتهای پیام/

برچسب ها: کاهش طلاق مهریه
ارسال نظر