صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۲۴ ایستگاه مترو میزبان جشنواره «میراث سرو» می‌شود

جشنواره طراحی «میراث سرو» در حالی از امروز آغاز به کار کرد که ۵۰۰ اثر برگزیده آن در ۲۴ ایستگاه مترو تهران به نمایش درمی‌آیند.
کد خبر : 858928

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم رونمایی از پوستر جشنواره ملی «میراث سرو» و جشنواره عکس «واقعه» صبح امروز چهارشنبه ۲۸ تیر در ساختمان ستادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و با حضور دکتر سید عظیم حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، حجت‌الاسلام سید مهدی علم‌خواه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و گروهی از مدیران فرهنگی کشور برگزار شد.

جشنواره «میراث سرو» رویدادی برای طراحان گرافیک است که هنرمندان باید پوستر‌ها و طرح‌های گرافیکی مرتبط با موضوع عاشورا برای حضور در آن طراحی کنند.

حجت‌الاسلام علم‌خواه در ابتدای این مراسم با گرامیداشت آغاز دهه اول محرم گفت: ما در سال‌های مختلف در ایام محرم برای عزاداری این ایام کار‌های فراوانی انجام دادیم، ولی همانطور که مقام معظم رهبری چند باری فرمودند، خروجی و نتیجه مورد نظر از این اتفاقات نگرفته‌ایم و آن آثاری که نیاز هست در جامعه ببینیم را ندیده‌ایم. رویداد‌هایی اینچنینی کمک می‌کند نمود بیشتری از قیام امام حسین (ع) در جامعه ببینیم.

در ادامه مراسم حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در رابطه با این ایام گفت: ماه محرم باعث شکوفایی انقلاب اسلامی است، این رویداد الگویی بود که ما با کمک گرفتن از آن دفاع مقدس هشت ساله را به ثمر رساندیم و هرجا به مشکلی برخورد کردیم الگو گرفتن از اباعبدالله نجات دهنده این انقلاب بوده است. همانطور که امام خمینی (ره) بار‌ها در رابطه با جایگاه محرم صفر در زنده نگه داشتن انقلاب اسلامی سخن گفتند.

وی افزود: ما بسیار خرسندیم که امسال اولین دوره رویداد میراث سرو را برگزار کردیم و توفیق بوده که ما هم از این ماه بهره کافی را ببریم و از همه دست‌اندرکاران این رویداد تشکر می‌کنم. کار‌های زیادی برای این جشنواره رخ داده و خدا را شاکرم من مسئولیت خود را با این رویداد آغاز کردم.

نمایش آثار برگزیده در پیاده روی اربعین

دکتر امین مفتاحی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب نیز در بخش بعدی این مراسم با ارائه گزارشی از این رویداد گفت: ما امروز دو پوستر را برای دو رویداد ملی رونمایی می‌کنیم. یکی میراث سرو که اولین جشنواره سراسری طراحی پوستر است و به مناسبت ایام محرم با همراهی مترو تهران برگزار می‌شود. رویداد دیگر هم جشنواره عکس واقعه است که تا کنون ۷ دوره آن برگزار شده و هشتمین دوره در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از رونمایی تبلیغات این دو رویداد در سطح کشور انجام می‌شود، پوستر‌ها پخش می‌شود و برای جشنواره میراث سرو همه آثار تا قبل از اربعین جمع‌آوری شده و آثار برگزیده در ایستگاه‌های مختلف مترو نصب می‌شود. ما در حال رایزنی هستیم تا انشالله پوستر‌های برگزیده این رویداد در مسیر پیاده روی اربعین نیز در برخی از عمود‌های خاص قرار بگیرد.

مفتاحی در رابطه با رویداد عکس واقعه نیز گفت: این رویداد با موضوع امامت و مهدویت است و برگزاری این دوره از مسابقه عکاسی نیز بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب سپرده شده است. تفاوت این دو رویداد در این است که اختتامیه جشنواره عکس واقعه در ماه شعبان و در زمان ولایت قمر بنی هاشم انجام می‌شود برگزیدگان آن در اعیاد شعبانیه معرفی خواهند شد.

اختتامیه در ایوان انتظار

رویداد جشنواره «میراث سرو» به همت دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار می‌شود. دکتر حمیده جعفری رئیس این دانشکده هم در رابطه با این رویداد اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ این طرح مطرح شد و بعد از آن با پیگیری ریاست واحد، مجوز‌ها را گرفتیم و کار را شروع کردیم. آثار حاضر در این جشنواره در ده محور مختلف همچون عاشورا، قیامت، ولایت مداری، سخاوت، ایثار، و... قرار می‌گیرد و سایت این واحد از دانشگاه آزاد نیز برای ارائه کار‌ها ایجاد شده تا آثار در آن قرار گیرد و پس از داوری آثار برگزیده معرفی شود.

وی افزود: معاونت فرهنگی مترو تهران در برگزاری هرچه بهتر این رویداد تلاش فراوانی کرد. طبق صحبت‌های انجام شده در ۲۴ ایستگاه مترو تهران ۵۰۰ اثر برگزیده جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود. اختتامیه این جشنواره هم در ایوان انتظار، (ایستگاه مترو میدان ولیعصر) برگزار می‌شود و پس از آن آثار برگزیده در دید عموم مردم قرار می‌گیرد. هدف ما این است که دبیرخانه دائمی برای این جشنواره راه‌اندازی کنیم تا در سال‌های آینده خروجی‌های بیشتری داشته باشیم.

در ادامه این نشست مهدی ضرابی، مشاور فرهنگی حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به عنوان نماینده شهرداری (مترو) با اشاره با طرح‌هایی که این سازمان در طول این سال‌ها برای جوانان انجام داده گفت: اگر تمام پتانسیل نظام در اختیار دانشجویان باشد این کشور آبادتر و موفق‌تر خواهد شد. ما در روز‌های محرم هستیم و باید این را بدانییم که واقعه کربلا پر از درس است. ما این را می‌دانیم و در کتب تاریخی خواندیم که در طیف یاران امام حسین از همه سلایق و عقاید حضور داشتند و ما باید با این تفکر شرایط را برای جوانان فراهم کنیم.

وی افزود: در طول سال‌های اخیر شهرداری و مترو تهران طرح‌های خاصی را با همراهی جوانان و دانشجویان انجام دادند. به عنوان مثال سال گذشته برخی دانشجویان حاضر در این طرح‌ها با پوشش نامناسب در روز‌های اول حاضر می‌شدند، اما بعد از اینکه در فضای کار معنوی قرار گرفتند و شرایط را سنجیدند، در روز‌های پایانی رویداد چادر به سر کردند و این تغییر به احترام اباعبدالله حسین (ع) بود.

مدیران به جوانان و دانشجویان بدهکارند!

ضرابی ادامه داد: شهرداری تهران در دوره اخیر یک پوسته انقلابی به خود گرفته و مشغول است، اگرچه همچنان کاشته‌های قبلی و موانعی که ایجاد کردند دست و پای ما را می‌بندد، ولی با این حال تلاش می‌کنیم قرارگاهی تشکیل دهیم تا شهر زیرزمینی مترو در خدمت هنر و هنرمندان دانشجو قرار گیرد. سهم این دانشجویان از انقلاب می‌تواند همین اتفاقات ساده باشد.

مشاور فرهنگی مترو تهران اضافه کرد: جوانان ما به دنبال احترام و دیده شدن هستند. البته می‌دانم دانشگاه آزاد اسلامی هم در این میان غریب است، از طرفی آن را نهادی خصوصی می‌دانند و بودجه نمی‌دهند، از طرف دیگر برای تامین بودجه با مشکلات زیادی مواجه است. به همین دلیل مترو تهران تمام قد و با تمام پتانسیل در کنار دانشگاه آزاد است. همه ما به جوانان و دانشجویان بدهکاریم و تا توان داریم باید بدهی‌مان را به مردم بدهیم.

دکتر افشار عضو هیئت علمی دانشکده هنر ومعماری و یکی از اعضای هیئت داوران این رویداد به عنوان سخنران پایانی با تاکید بر تمرکززدایی برای رویداد‌های هنری گفت: امیدوارم که جشنواره‌هایی اینچنینی بازتابی هم در شهرستان‌ها داشته باشد و اگر آثار به اندازه کافی بود فقط در پایتخت به نمایش درنیاید. من می‌دانم که شهرستان‌ها نیاز‌های بیشتری دارند و جوانان دانشجو در خارج از پایتخت بسیار محروم‌تر از دانشجویان تهرانی هستند و تقاضا دارم در پایان جشنواره این آثار هم در تهران به نمایش گذاشته شود هم شهرستان‌هایی که امکانش را دارند. پوستر همچنان یک رسانه موفق است و هنوز در جایگاهی است که می‌تواند با مخاطبش ارتباط بهتری برقرار کند.

در پایان این سخنان با حضور مدیران فرهنگی حاضر در جلسه از پوسترهای دو رویداد ملی جشنواره «میراث سرو» و مسابقه عکس «واقعه» رونمایی شد و حاضران در جلسه امضاهای خود را روی پوسترها به ثبت رساندند.

انتهای پیام/

ارسال نظر