صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر عشق...

اعمال شب و روز اول ماه محرم چیست؟

امشب شب اول ماه محرم است، ماهی که یادآور پیروزی خون بر شمشیر و حق بر باطل است و برای شب و روز این ماه مبارک اعمالی سفارش شده است.
کد خبر : 858798

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، از امام رضا (ع) روایت شده است که چون ماه محرم فرا می‌رسید، کسی پدرم را خندان نمی‌دید و پیوسته تا روز دهم اندوه و حزن بر او غالب بود، چون روز عاشورا می‌شد روز مصیبت، حزن و گریه ایشان بود و می‌فرمود: امروز روزی است که حسین (ع) شهید شد.

امشب (سه شنبه ۲۷ تیرماه) که شب اول ماه محرم الحرام است اعمالی برای آن و همچنین روز اول ماه محرم در کتاب مفاتیح الجنان ذکر شده است که در ادامه می‌آید:

اعمال شب اول محرم

سید بن طاووس در کتاب «اقبال» برای این شب، چند نماز ذکر کرده است.اول: ۱۰۰ رکعت که در هر رکعت سوره‌های «حمد» و «توحید» خوانده می‌شود.

دوم: ۲ رکعت که در رکعت اول سوره‌های «حمد» و «انعام» و در رکعت دوم سوره‌های «حمد» و «یس» خوانده می‌شود.

سوم: ۲ رکعت که در هر رکعت سوره «حمد» و ۱۱ مرتبه سوره «توحید» خوانده می‌شود. از رسول خدا (ص) روایت شده است که هر کس این ۲ رکعت نماز را در این شب بجا آورد و فردایش را که اول سال است روزه بدارد، مانند کسی است که همه طول سال را همواره کار خیر کرده و در آن سال محفوظ باشد و اگر بمیرد به بهشت می‌رود.

اعمال روز اول ماه محرم

روز اول محرم،آغاز سال قمری است، و برای آن ۲ عمل وارد شده است:

روزه گرفتن: در روایت ریان بن شبیب از امام رضا (ع) روایت شده است که هر کس در این روز روزه بدارد و خدا را بخواند خدا دعای او را مستجاب کند، چنانکه دعای زکریا را اجابت فرمود.

از امام رضا (ع) روایت شده: رسول خدا (ص) روز اول محرم ۲ رکعت نماز به جا آورد و چون فارغ می‌شد، دستها را به آسمان بر می‌داشت و این دعا را سه مرتبه می‌خواند:

«اللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلَهُ الْقَدِیمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِیدَةٌ فَأَسْأَلُکَ فِیهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّیْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَی هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا یُقَرِّبُنِی إِلَیْکَ یَا کَرِیمُ یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ یَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ یَا ذَخِیرَةَ مَنْ لا ذَخِیرَةَ لَهُ یَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ یَا غِیَاثَ مَنْ لا غِیَاثَ لَهُ یَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ یَا کَنْزَ مَنْ لا کَنْزَ لَهُ یَا حَسَنَ الْبَلاءِ یَا عَظِیمَ الرَّجَاءِ یَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ یَا مُنْقِذَ الْغَرْقَی یَا مُنْجِیَ الْهَلْکَی یَا مُنْعِمُ یَا مُجْمِلُ یَا مُفْضِلُ یَا مُحْسِنُ
أَنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَکَ سَوَادُ اللَّیْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِیُّ الْمَاءِ وَ حَفِیفُ الشَّجَرِ یَا اللَّهُ لا شَرِیکَ لَکَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَیْرا مِمَّا یَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا یَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا یَقُولُونَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ

شیخ طوسی فرموده: که روزه دهه اول محرم مستحب است ولی روز عاشورا تا بعد از عصر از خوراکی و آشامیدنی خودداری کند، آنگاه کمی تربت بخورد، و سید روایت کرده که روزه تمام این ماه فضیلت دارد، و روزه آن روز روزه دار را از هر گناهی حفظ می‌کند.

چگونه امشب و فردا خودمان را در برابر بلایا یک سال بیمه کنیم؟

برای شب و روز اول ماه محرم اعمالی از جمله نماز و روزه ذکر شده است، اعمالی که شما را در یکسال پیش رو از بلایا ایمن می‌کند.

از جمله دیگر اعمال سفارش برای ماه محرم روز سوّم ماه است که بنا به روایت روزى است که حضرت یوسف علیه السلام از زندان بیرون شده و هرکه آن روز را روزه دارد آسان فرماید حق تعالى بر او کارهاى مشکل را و برطرف کند از او اندوه را و در روایت نبوى (ص) است که دعایش مستجاب شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر