صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۵ - ۲۵ تير ۱۴۰۲

سیدعلی: داوران بچه سرراهی فدراسیون فوتبال هستند/ در زمستان لباس توری می‌پوشیدیم!

داور بازنشسته فوتبال گفت: تا زمانی که داوران بچه سرراهی فدراسیون هستند نباید انتظار پیشرفت از جامعه داوری داشت.
کد خبر : 858302

سیدمهدی سیدعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه به دلیل ۴۵ سالگی فرصت قضاوت در مسابقات باشگاهی فوتبال ایران را از دست داد، اظهار داشت: کمیته داوران فدراسیون فوتبال این تصمیم را گرفته و می‌توانست تصمیم دیگری بگیرد. قبلاً فیفا قانون ۴۵ سال را برای پایان دادن به عمر داوری حرفه‌ای داوران در نظر گرفته بود، اما قانونی که در حال حاضر اجرا می‌شود این است که اگر داوری به ۴۵ سالگی رسید اما آمادگی جسمانی قضاوت داشت می‌تواند از تجربه خود به نفع فوتبال استفاده کند. متأسفانه در کشور ما این تفکر وجود ندارد.

تست آمادگی جسمانی داوران ما با فیفا مطابقت ندارد

وی درباره اینکه عدم مطابقت کمیته داوران فدراسیون فوتبال با کمیته داوران فیفا می‌تواند به کیفیت داوری ایران لطمه بزند، گفت: اینکه چه داوری با چه توانی بخواهد به داوری ادامه دهد به کمیته داوران ارتباط دارد چون در آزمون‌ها و تست‌های داوری نمراتی لحاظ می‌شود که بر اساس آن داوران مجوز قضاوت می‌گیرند. منتهی راهی که ما می‌رویم رویه‌ای نیست که فیفا دنبال می‌کند. حتی تست‌های آمادگی جسمانی که در کشور ما گرفته می‌شود برای داوران ملی با فیفا مطابقت ندارد و فیفا زمان‌های خاصی را در نظر گرفته ولی در کشور ما تست آمادگی جسمانی بین‌المللی از داورانی که در لیگ برتر قضاوت می‌کنند، گرفته می‌شود و با فیفا یکسان نیست. 

حق‌الزحمه داوران ناچیز است

داور بازنشسته فوتبال ایران درباره پایین بودن دستمزد داوران کشورمان خاطرنشان کرد: حق‌الزحمه‌های واقعاً ناچیزی در نظر گرفته می‌شود، البته با داوران لیگ برتر و جام حذفی تسویه شده اما داوران فوتسال دستمزد خود را نگرفته‌اند. در قیاس با پیشرفت شگفت‌انگیز فوتبالیست‌ها و مربیان، دستمزد داوران به آن نسبت رشد نداشته است. 

بخش از لباس داوران «توری» بود

وی در مورد اینکه به نظرش در بخش داوران الیت، داوری ایران پیشرفت داشته، عنوان کرد: هر چه قدر به یک سازمان وارده داشتید می‌توانید انتظار ستانده داشته باشید. ما باید ببینیم به داوری‌مان چی تزریق کردیم، وقتی داور ما با گذشت دو هفته از فصل سرما هنوز البسه زمستانی خود را دریافت نکرده، موضوعی که در فیلم‌های فصل قبل هم مشهود است و داوران ما لباس آستین کوتاه می‌پوشیدند و زیر آن لباس آستین بلند به تن داشتند یا مجبور می‌شدند با لباس فصل قبل قضاوت کنند، یا جنس البسه‌ای که به داوران دادند، مثلاً بخشی از لباس زمستانی داوران در فصل گذشته «توری» بود. لباس‌های تابستانی ضخامت بیشتری داشت. تا وقتی که داور را مثل یک بچه سرراهی ببینند خیلی نمی‌توان انتظار پیشرفت داشت. 

فدراسیون عاجز از سیستم رادیویی، پرچم الکترونیکی و البسه داوران است

سید علی افزود: داعیه ورود VAR را به فوتبال کشور داریم ولی هنوز عاجز هستیم تا ابتدایی‌ترین چیز که یک سیستم رادیویی مناسب است که داوران بتوانند درون زمین با هم یک ارتباط کامل با هم داشته باشند را تهیه نکردیم. هزینه آن ۵ هزار و ۵۰۰ یورو است و به راحتی می‌توانند تهیه کنند اما چنین اقدامی صورت نمی‌گیرد. الان چهار باشگاه فولاد خوزستان، نساجی مازندران، سپاهان و مس رفسنجان سیستم رادیویی را تهیه کرده‌اند، پس تهیه ۱۵ تا ۲۰ ست رادیویی، عددی برای فدراسیون فوتبال نمی‌شود. وقتی فدراسیون فوتبال در تهیه سیستم رادیویی، پرچم الکترونیکی و البسه برای داوران عاجز است، خیلی نمی‌توانیم چشم‌انداز خوبی در عرصه بین‌المللی حداقل در کوتاه مدت داشته باشیم. 

تجربه داوران به کیفیت فوتبال کمک می‌کند

وی در خصوص اینکه جدایی ۱۱ داور باتجربه به دلیل مقررات جاری کمیته داوران فدراسیون به کیفیت داوری فوتبال ایران لطمه نمی‌زند، تصریح کرد: تجربه بین‌المللی این داوران به فوتبال کشور کمک می‌کرد و باید با آموزش تئوری و عملی این مسئله را برطرف کرد. محمدرضا منصوری با توجه به اینکه در لیست داوران بین‌المللی است در لیست می‌ماند. تصمیم درستی است به خاطر آنکه تجربه بالایی دارد و می‌تواند به داوری کشور کمک کند. حسن انتظاری هم متولد ۱۳۵۷ است، ولی چون بعد از تاریخ ۱۱ دی ۱۳۵۷ است همچنان در خدمت جامعه داوری باقی می‌ماند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر