صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۲۵ تير ۱۴۰۲
کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کرسی‌های آزاداندیشی، تقویت‌کننده مشارکت مردم در انتخابات/ دانشگاه آزاد در برگزاری کرسی‌ها با قدرت ظاهر شد

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اگر کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تقویت شود علاوه بر اینکه می‌تواند برای نامزدهای انتخابات راهگشا باشد به افزایش مشارکت مردم در انتخابات منجر می‌شود.
کد خبر : 858246

محمدجواد جمالی نوبندگانی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نقش کرسی‌های آزاداندیشی در تقویت انتخاب آگاهانه در سال انتخابات مجلس، گفت: یکی از آموزه‌های دین اسلام این است که بندگان خدا حرف‌های مختلف را بشنوند و بهترین را انتخاب کنند، متأسفانه این روز‌ها چنین موضوعی مغفول واقع شده است.

وی افزود: به‌رغم تأکیدات مقام معظم رهبری بعضی‌ها آگاهانه و بعضی‌ها هم ناآگاهانه اجازه ندادند که فرهنگ نقد و به طور کلی کرسی‌های آزاداندیشی به خوبی حاکم شود؛ اگر کرسی‌های آزاداندیشی با حفظ شأنیت افراد و با رعایت اخلاق اسلامی در دانشگاه‌ها راه‌اندازی و تقویت شوند علاوه بر اینکه می‌تواند برای کاندیدا‌های انتخابات راهگشا باشد، به ترغیب و تشویق کسانی که هنوز تصمیم به مشارکت در انتخابات نگرفته‌اند منجر خواهد شد، پس نتیجه «برد-برد» را به دنبال دارد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه فقط کسانی می‌توانند مخالف کرسی‌های آزاداندیشی باشند که نمی‌خواهند فرهنگ نقد در کشور ترویج شود یا به عبارتی ریگی در کفش دارند، اظهار کرد: معمولاً این دسته از افراد مردم را محرم نمی‌دانند و نمی‌خواهند در مسیری که مقام معظم رهبری فرموده‌اند و ترسیم کرده‌اند گام بردارند.

جمالی نوبندگانی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها می‌توانند به منظور توسعه فرهنگ نقد انجام دهند، این است که کرسی‌های آزاداندیشی را تقویت و ترویج دهند. باید این را پذیرفت که کرسی‌های آزاداندیشی بهترین شکل فعالیت فرهنگی است که از آن بی‌بهره هستیم.

دانشگاه آزاد می‌تواند پیشگام کرسی‌های آزاد اندیشی باشد

وی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد در ترویج کرسی‌های آزاداندیشی در کشور، گفت: به هر حال گسترش دانشگاه آزاد در کشور بیش از سایر دانشگاه‌هاست و دانشجویان بسیار زیادی را در خود جای داده و از اقشار مختلفی در آن مشغول به تحصیل هستند و به نظر من بنا به این دلایل دانشگاه آزاد می‌تواند به عنوان پیشگام در این مسیر گام بردارد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: اگر دانشگاه آزاد در این مسیر گام‌های اصولی و مبتنی بر اخلاق دین بردارد هم به فضای اخلاقی و سیاسی و هم به فضای علمی کشور کمک می‌کند و از سوی دیگر خود را در این عرصه به عنوان یک «برند» مطرح کند.

جمالی نوبندگانی گفت: در خیلی از بخش‌هایی که دانشگاه‌های دولتی کم‌کاری می‌کنند و حضور ندارند، دانشگاه آزاد در آن عرصه حضور داشته و با قدرت عمل کرده است و به همین جهت این یک فرصت است که دانشگاه آزاد می‌تواند از آن استفاده کند.

وی با بیان اینکه نباید از گفت‌وگوهای چالشی و نقد‌هایی که در کرسی‌های آزاداندیشی مطرح می‌شوند، ترسید گفت: البته باید مباحث مطرح‌‎شده در این کرسی‌ها مقدس و اخلاقی باشند. به باور من روش بحث کردن خیلی مهم است و قرآن هم تأکید کرده که باید به بهترین وجه جدال و بحث شود. به طور کلی نباید بهانه به دست کسانی داد که نمی‌خواهند کرسی‌های آزاداندیشی راه بیفتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر