صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مطرح شد؛

کوروش زارعی: فاخرترین نمایش هم بدون مخاطب ارزش ندارد/ کمدی پاک و سالم را در حوزه هنری احیا می‌کنیم

نشست خبری مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری صبح امروز 27 اردیبهشت‌ ماه در حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر : 85821

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این نشست رسانه‌ای با اشاره به اینکه مدت زمان فعالیتش به عنوان مدیر بسیار کوتاه خواهد بود، گفت: من هنرمند و آرتیست هستم و متعلق به این سمت و مدیریت نیستم. امیدوارم حوزه هنری آنقدر مرا درگیر مسئولیت مدیریت نکند که نتوانم در آثار نمایشی بازی کنم. من دوست دارم حداقل سالی یک‌بار کار تولید انجام دهم.


آمده‌ام ادامه دهنده راه امینی باشم


وی با تشکر از رحمت امینی، مدیر پیشین حوزه هنری اظهار کرد: «من آمده‌ام حامی و ادامه‌دهنده راه و کارهای امینی باشم و کارهای وی را پیگیری کنم. من مدیر نیستم و خود را رئیس نمی‌دانم، بلکه یک هنرمند هستم که ایده‌هایی برای اجرایی شدن دارم.»


وی در سخنانش تصریح کرد: «راهی که ما می‌رویم با تئاتر کشور تفاوتی ندارد. در حوزه هنری سیاست‌هایی دنبال می‌کنیم که باید براساس آن حرکت کنیم، اما این راه با راه تئاتر کشور یکی است و تفاوتی ندارد. ما قرار است همه یک هدف را دنبال کنیم و بنا نداریم مخالف جریان حرفه‌ای تئاتر گام برداریم. اگر بتوانیم به گروه‌ها کمک کنیم قطعا این کار را خواهیم کرد، چون معتقد هستیم همه اعضای یک خانواده محسوب می‌شویم.»


می‌خواهیم به جریان حرفه‌ای تئاتر بپردازیم


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: «ما می‌خواهیم به جریان حرفه‌ای تئاتر بپردازیم و تلاش می‌کنیم که در این راستا فعالیت داشته باشیم، اگرچه ممکن است تلاش‌های ما به بار بنشیند و یا ننشیند. پول‌مان در حوزه هنری بسیار ناچیز است و بودجه اندکی نسبت به دیگر ارگان‌ها در اختیار داریم، اما به اندازه بودجه اندک قرار است از جوانان خوش‌ایده و همچنین هنرمندان حرفه‌ای عصر تئاتر استفاده کنیم.»


زارعی در سخنانش از هنرمندان حرفه‌ای درخواست کرد تا به وی کمک کنند، چرا که معتقد است بدون همکاری هنرمندان تئاتر کاری از پیش نخواهد برد.


سعی خواهم کرد پای مردم را به سالن‌های حوزه باز کنم و مردم را با تئاتر آشتی دهم


وی با اشاره به شعار اقتصاد مقاومتی که برای سال 1395 در نظر گرفته شده تصریح کرد: «همیشه در تولید آثار نمایشی هم اعلام کردم مردم ولی‌نعمت‌ ما هستند و حتی اگر فاخرترین اثر را تولید کنیم، ولی مخاطب نداشته باشد، نمایش ما قطعا ارزشی نخواهد داشت و امروز هم که در سمت مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری فعالیت می‌کنم، سعی خواهم کرد پای مردم را به سالن‌های حوزه باز کنم و مردم را با تئاتر آشتی دهم.»


وی تاکید کرد: «جذب مخاطب بیشتر و آشتی مردم با تئاتر به معنای سطحی‌نگری و تولید آثار با سطح کیفی نازل نیست، بلکه باید تلاش تا کارهای خوب که مورد استقبال مردم هم باشند به اجرا درآید.»


زارعی در سخنانش به افتتاح بخش بچه‌های مساجد در دفاتر تئاتر مردمی اشاره کرد و افزود: «جذب استعدادهای جوان که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه نمایش هستند در این طرح در نظر گرفته شده و با این روش تئاتر به میان مردم می‌بریم. ما می‌خواهیم با این طرح تئاتر را بین متدینین و توده مردم ببریم و به آنها بگوییم تئاتر چیز خوبی است و به شما در ارتقای سطح فرهنگی و بیان معضلات اجتماعی و خانوادگی کمک می‌کند، تئاتر می‌تواند درمان‌کننده بسیاری از شما باشد.»


در ملاقات‌هایم با مقام معظم رهبری، ایشان ساختار درام ارسطویی را تشریح کردند


وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره تئاتر یادآور شد: « به گفته مقام معظم رهبری «تئاتر فراتر از منبر است». در ملاقات‌هایی که با مقام معظم رهبری داشتم، ایشان ساختار درام ارسطویی و مدرن را تشریح کردند و تاکید داشتند که فضای جادویی تئاتر در جامعه تسری پیدا کند تا بتوانیم سطح فرهنگی را ارتقا دهیم.»


وی با اشاره به این‌که ارائه تئاتر با کیفیت جادوگری تئاتر در جامعه را نشان می‌دهد، اظهار کرد: «بدبینی نسبت به تئاتر حوزه وجود دارد که من سعی می‌کنم در دوره مدیریتم آن را از بین ببرم.»


وی در سخنانش به استفاده از هنرمندان حرفه‌ای برای تولید آثار نمایشی اشاره کرد و عنوان کرد: «ما در بخش‌های مختلف از افراد حرفه‌ای کمک خواسته‌ایم، برای مثال مسئول دفتر مطالعات و پژوهش حوزه هنری را ایوب آقاخانی برعهده گرفته، چرا که وی نویسنده، بازیگر، کارگردان و همچنین استاد دانشگاه است و با نسل جوان ارتباط خوبی دارد. همچنین قرار است شورای مشورتی در دفتر مطالعات داشته باشیم تا هم متون نمایشی به چاپ رسد و هم نمایش‌هایی توسط نیروهای تخصص ارائه شود. ما در شورای بازخوانی، شورای مشورتی، شورای پژوهش و شورای بازبینی از آدم‌های اهل فن دعوت می‌کنیم و در حال چیدن تیم هستیم.»


فصلنامه «صحنه» با طراحی جدید منتشر می‌شود


وی افزود: «فصلنامه صحنه که پیش از این هم منتشر می‌شد و دربرگیرنده مطالب تخصصی بود، با شکل جدیدی منتشر خواهد شد چرا که می‌خواهیم چنین فصلنامه‌ای چندان تخصصی نباشد و مطالب ثقیل و سنگین را دربرنگیرد. ما قصد داریم با طراحی جدید این فصلنامه، این مجله برای بچه‌های شهرستان قابل استفاده باشد و بتوانند از جنبه‌های آموزشی آن بهره ببرند.»


اعتقاد عجیبی به شهرستان و تئاتر شهرستان دارم


کوروش زارعی گفت: «من شهرستانی هستم و از شهر محرومی که تئاتر کار می‌کند می‌آیم. من در قم زندگی می‌کنم و حاضر نیستم در تهران زندگی کنم، لذا اعتقاد عجیبی به شهرستان و تئاتر شهرستان دارم. اگر در حوزه هنری قرار است اتفاقی افتد، از نظر من آن اتفاق باید در شهرستان‌ها باشد، زیرا استعدادها و نبوغ ما در شهرستان‌ها هستند و هنرمندانی از این مراکز باید جایگزین برهانی‌مرندها، کوروش نریمانی‌ها، رحمت امینی‌ها که آنها هم از بچه‌های شهرستان هستند، شوند.»


وی با تاکید بر اینکه حمایت از آثار تولیدی هنرمندان شهرستانی را در دستور کار خود قرار داده و از تولیدات شهرستان حمایت ویژه خواهد داشت، به دیگر برنامه‌های خود اشاره کرد و افزود: «کارگاه تولید نمایشنامه در استان‌ها راه‌اندازی خواهد شد که پروسه‌ای یکساله‌ است. قرار است از اساتیدی استفاده شود تا به بچه‌های دیگر استان‌ها آموزش نمایشنامه‌‌نویسی دهند. آرزوی من این است که در پایان یکسال 6 یا 7 نویسنده خبره در استان‌ها داشته باشیم. من می‌خواهم با این طرح اساتید، جوانان مستعد را معرفی کنند تا خروجی مناسبی داشته باشیم.»


وی بیان کرد: «معضل تئاتر این مملکت از نظر من به عنوان یک هنرمند نمایش‌های کمدی و نشا‌ط‌آور است که امروزه در پایتخت منتج به تئاتر آزاد شده است. به‌طوری‌که خانواده‌ها جرات نمی‌کنند فرزندان خود را برای تماشای این آثار ببرند.»


می‌خواهیم کمدی پاک و سالم را در حوزه هنری احیا کنیم


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عنوان کرد: «ما به دنبال این هستیم که کمدی پاک و سالم را در حوزه هنری احیا کنیم که آغاز این طرح با استندآپ کمدی امیر کربلایی‌زاده به مدت 12 شب از یک خرداد ماه خواهد بود. امیدواریم بتوانیم هم نمایش‌های شادی‌آور مذهبی را استارت زنیم و هم به نمایش کمدی پاک و سالم بپردازیم.»


وی در سخنانش به جشنواره نمایش‌های آیینی تیرنگ اشاره کرد که سیزدهمین دوره آن از 5 تا 7 خردادماه در استان مازندران برگزار می‌شود.


زارعی گفت: «رسالت حوزه هنری با وزارت فرهنگ و ارشاد متفاوت است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به تمام سلایق هنری و تئاتری بپردازد و هر اثری که در راستای نظام جمهوری اسلامی است را یاری کند، در صورتی‌که حوزه هنری نمی‌تواند آنقدر گسترده به این امر بپردازد. ما براساس اهداف و سیاست‌هایی که در حوزه داریم حمایت از آثار را انجام می‌دهیم و قرار نیست همه کارها را پوشش دهیم. بلکه نمایش‌های حرفه‌ای که در راستای اهداف ما باشد را حمایت خواهیم کرد.»


وی اجرای آثار مناسبتی ویژه ماه‌های محرم و صفر و ماه رمضان را از دیگر برنامه‌ها معرفی کرد و تصریح کرد: «با راه‌اندازی دفتر مستقل برای پرداختن به تئاتر میدانی و مردمی سعی داریم پروژه‌های بزرگ را اجرایی کنیم تا همچون سال گذشته که نمایش دریادلان را تولید کردیم، بتوانیم کارهای ارزشمند روی صحنه ببریم. امسال نمایش «دریادلان» خردادماه در تهران اجرا خواهد شد، این نمایش علاوه بر اجرایی که در جشنواره فتح خرمشهر خواهد داشت، در باغ‌موزه دفاع مقدس نیز به اجرا درمی‌آید.»


وی در انتقاد خبرنگاران به مشکلات موجود در حوزه هنری که از جمله آن در ورودی حوزه و تابلوهایی که برای تبلیغ آثار نمایشی نصب شده است، تشریح کرد: «ما برای گیشه و بیلبوردهای تبلیغاتی باید فکری کنیم که وجاهت خوبی داشته باشد. ما قصد نداریم در بخش بچه‌های مسجد از بچه‌های صفرکیلومتر استفاده کنیم بلکه علاقه‌مندان به تئاتر را جذب خواهیم کرد و گروه‌های مستعدی که چند سال است تئاتر کار می‌کنند را حمایت می‌کنیم تا کارهای باکیفیتی روی صحنه ببرند. خروجی جشنواره نمایشنامه‌نویسی 20 نمایشنامه تولیدی می‌شود که ما به استان‌ها ارائه می‌کنیم تا در پایگاه‌های خود تولید کنند.»


وی در سخنانش به همایش تئاتر‌ملی خرداد به عنوان پیشنهاد حوزه هنری برای ایام 13 تا 16 خردادماه اشاره کرد و همچنین در پایان نشست از حمایت از رپرتوار آثار شهرستانی سخن گفت.


گزارش از ناهید منصوری


انتهای پیام/

ارسال نظر