صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آخرین نشست پژوهشی بخش منطقه‌ای جشنواره موسیقی نواحی ایران برگزار شد

سومین نشست پژوهشی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران _ منطقه ۵ با حضور محمدعلی مرآتی (دبیر جشنواره) و آریابرزن غیبی (پژوهشگر عرصه موسیقی) برگزار شد.
کد خبر : 858063

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین نشست پژوهشی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران صبح جمعه ۲۳ تیرماه با موضوع «بررسی موسیقی زرتشتیان یزد و کرمان» در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برگزار شد.

محمدعلی مرآتی در ابتدای نشست گفت: موسیقی زرتشتی نوعی موسیقی آیینی است که در طول تاریخ تغییر کرده و خود را با موسیقی‌های همجوار تطبیق داده است.

در ادامه آریابرزن غیبی (پژوهشگر موسیقی) به دسته‌بندی موسیقی قوم زرتشت در کرمان و یزد پرداخت.

او گفت: براساس دسته‌بندی موسیقی زرتشتی به انواع گاتهاخوانی، اوستاخوانی، مراسم‌خوانی (مراسم ساز و گِشت، مراسم چَک و دولِه، مراسم شمع و لَنگری) تقسیم می‌شود.

این پژوهشگر افزود: یکی دیگر از کاربرد‌های موسیقی اجرای موسیقی در مسیر حرکت موبدان است که کارکرد اطلاع رسانی و خبررسانی دارد.

غیبی گفت: بحث دیگر ترانه‌های دینی زرتشتیان است که موسیقی‌ها اکثرا ساده و در دورهمی‌های آن‌ها با نواختن ساز کوبه‌ای و همراهی مخاطبان با نوازنده انجام می‌شود. اکثرا اجرای موسیقی توسط بانوان صورت می‌گیرد و ترانه‌ها به زبان دری (زبان زرتشتیان) است.

این پژوهشگر بیان کرد: ایجاد شادی و حس خوشحالی، اعلام خبر، برقراری ارتباط، اعتباربخشی به دین، تثبیت باور‌های دینی و هویت بخشی از مهم‌ترین کارکرد‌های موسیقی در جامعه زرتشتیان ایران است.

او با اشاره به ساز‌های جامعه زرتشتی مطرح کرد: ساز‌های اربونه، دپ، دف و سرنا بیشترین کاربرد را در موسیقی زرتشتیان دارد.

بخش منطقه‌ای شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، در دو بخش «نشست‌های پژوهشی» و «اجرا‌های صحنه‌ای» به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفترموسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌های سراسر کشور به‌صورت غیررقابتی، طی روز‌های ششم الی بیست و سوم تیر ماه به میزبانی ۵ استان گلستان (۶ الی ۸ تیر)، چهارمحال و بختیاری (۱۰ تا ۱۲ تیر)، آذربایجان شرقی (۱۴ تا ۱۶ تیر)، کرمانشاه (۱۷ تا ۱۹ تیر) و کرمان (۲۱ تا ۲۳ تیر) در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر