صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

«دانشگاه مسئله‌محور» قرارگاه عملیاتی ایده‌های نوین

ارائه راهکار‌های نوین عملیاتی با توجه به زیست‌بوم و اقلیم هر منطقه از نیازهای امروز کشور است و اگر به دنبال مسئله‌محوری هستیم باید ایده‌های نوین را عملیاتی کرد.
کد خبر : 857957

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش «دشتستان، آینده، پیشرفت» همراه با برگزاری نشست‌های علمی_ تخصصی در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، مبلمان شهری، آسیب‌های اجتماعی، فرهنگ و هنر در راستای همایش ملی «استان بوشهر، آینده، پیشرفت» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان (برازجان) برگزار شد.

همایش دشتستان، آینده، پیشرفت از سلسله همایش‌های ملی «استان بوشهر، آینده، پیشرفت» است که با توجه به شرایط اقلیمی، نیازمندی‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هر شهرستان تا پیش از همایش اصلی در هر شهرستان از سوی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

پخت غذا‌ها و نمایش محصولات محلی با پوشش مختص مردم این بخش از استان بوشهر و پذیرایی از میهمانان همایش از نکات جالب همایش دشتستان، آینده، پیشرفت بود.

فرمول حل مشکلات را باید در دانشگاه‌ها جستجو کرد

ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مراسم اختتامیه همایش دشتستان، آینده و پیشرفت با قدردانی ویژه از دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این همایش گفت: یکی از ایراد‌هایی که همواره به نظام آموزش عالی کشور وارد بوده، این است که دانشگاه‌ها در خدمت حل مشکلات جامعه و کشور در حوزه‌های مختلف نبودند که این با فلسفه کلی ایجاد دانشگاه‌ها مغایرت داشت.

رضایی با بیان اینکه گا‌هی شکافی بین مسائل در کشور وجود دارد که همه به دنبال رفع آن هستیم، متذکر شد: خواستگاه و فرمول حل مشکلات را باید در دانشگاه‌ها جستجو کرد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه همایش دشتستان، آینده و پیشرفت نقطه عطفی برای اجماع نهاد‌ها به منظور رفع مشکلات باشد، عنوان کرد: این اقدام، فعالیتی ارزشمند است که دانشگاه باید پایه‌گذار این مهم باشد تا بتوان چالش‌ها را با محور دانشگاه و نخبگان رفع کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه شهرستان دشتستان از شهرستان‌های مهم و بزرگ استان بوشهر است، خاطرنشان کرد: یک چهارم جمعیت استان و نیمی از جمعیت نخبگانی استان در دشتستان فعالیت می‌کنند؛ اما این شهرستان با مشکلات و چالش‌هایی روبه‌رو است. نیروی انسانی دشتستان، جزء افتخارات این شهرستان است که باید برای رفع مشکلات از آنان بهره گرفت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با ابراز امیدواری از اینکه این اجماع نخبگانی ادامه پیدا کند، توضیح داد: امید است از دل این همایش‌ها، سندی تدوین شود تا چراغ راه متولیان امر در شهرستان شود.

کشور تشنه ارائه راهکار‌های نوین عملیاتی است

رضایی با بیان اینکه کشاورزی در دشتستان در کنار نیروی انسانی، مزیت نسبی این شهرستان است، اظهار کرد: موارد و نکات بسیار ارزنده‌ای در کارگاه‌های آموزشی این همایش توسط متخصصان مطرح شد که باید به اطلاع تک تک افراد جامعه شهرستان رسانده شود.

وی با بیان اینکه مسئله آب با توجه به وضعیت اقلیمی و آب و هوایی شهرستان دشتستان، دغدغه‌ای جدی است، افزود: با توجه به صنعت کشاورزی موجود باید روش‌های نوین کشاورزی و آبیاری در دستور کار قرار گیرد. مسائل را باید با فرمول متخصصان دانشگاهی پیش برد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ذخایر انرژی در استان بر ایجاد زنجیره انرژی در شهرستان دشتستان تأکید و گفت: ایجاد صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی برای این بخش از استان و کشور بسیار سودمند خواهد بود.

رضایی با بیان اینکه کشور تشنه ارائه راهکار‌های نوین عملیاتی است، ادامه داد: مشکلات و کاستی‌ها را همگان اشراف دارند، آنچه که امروز نیازمند آن هستیم، ارائه راهکار‌های عملیاتی با توجه به زیست بوم و اقلیم هر منطقه است.

ورود عملی دانشگاه و نخبگان به قطب اقتصاد و انرژی کشور

سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هم در مراسم اختتامیه همایش دشتستان، آینده و پیشرفت با بیان اینکه این دانشگاه وارد چهل سالگی خود شده است و در طول این ۴ دهه به همت هزاران نفر از کارکنان و استادان و نیز میلیون‌ها دانش آموخته و دانشجوی خود به اوج اقتدار و بالندگی رسیده است، گفت: بسیاری از مدیران و مسئولان کشوری، دانش آموخته حداقل یک مقطع دانشگاه آزاد اسلامی هستند، از این رو اگر دانشگاه آزاد اسلامی مقتدر باشد، بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

حیدری سنگستانی با بیان اینکه تا پیش از این وظیفه دانشگاه، آموزش و پژوهش بود که به گواه همگان در انجام آن بسیار موفق بوده است، افزود: با تمام این تفاسیر، این نگاه باعث شد تا همه دانشگاه‌ها از مسیری که باید پیش می‌رفتند، دور شوند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته که مقام معظم رهبری، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را به عنوان شعار سال معرفی فرمودند، دانشگاه آزاد اسلامی در استان بوشهر برگرفته از این شعار به دنبال بسترسازی برای تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بود، افزود: اکنون، آموزش و پژوهش صرف اولویت دانشگاه آزاد اسلامی نیست؛ بلکه مسئله محوری و رفع چالش‌ها به عنوان یک رسالت مدنظر قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه خوشبختانه برآیند فعالیت‌های دانشگاه بسیار مطلوب بوده است، توضیح داد: دانشگاه با توجه به عدم وابستگی به بودجه‌های دولتی تاکنون در اداره امور خود موفق عمل کرده است. ضمن اینکه در کنار مسائل آموزشی و پژوهشی، نگاه ویژه‌ای به مسائل اجتماعی و فرهنگی دارد. 

حیدری با اشاره به اینکه در اغتشاشات سال گذشته، دانشگاه آزاد اسلامی با کم‌ترین بحران روبه‌رو بود، ادامه داد: در این ناآرامی‌های اجتماعی، همگان به دنبال محلی بودند تا به دور از توهین و تخریب مسائل در قالب گفتمان و با سند و ادله مطرح شود که قطعاً هیچ مکانی بهتر از دانشگاه نیست. دانشگاه آزاد اسلامی استان در یک سال اخیر بیش از ۱۴۵ کرسی آزاداندیشی و نظریه پردازی برگزار کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همگام با منویات مقام معظم رهبری، درخصوص امیدآفرینی در جامعه، رویدادی با عنوان عصر امید را اجرا کرد، توضیح داد: این رویداد سال گذشته با حضور نزدیک به ۳ هزار نخبه و متخصص دانشگاهی برگزار شد که دو نتیجه مهم داشت، اول اینکه دانشگاهیان به توانمندی خود اشراف پیدا کردند و دیگر اینکه صنعت و جامعه نیز از این ظرفیت‌ها اطلاع پیدا کردند.

عصر امید «صنایع و خدمات دریایی» دومین رویداد تخصصی استان بوشهر

دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه پس از برگزاری عصر امید در تهران، ایده برگزاری این رویداد به صورت تخصصی و با توجه به مسائل اقلیمی استانی در استان بوشهر، شکل گرفت، تشریح کرد: در این راستا نخستین رویداد ملی تخصصی عصر امید در عسلویه با محور نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد که ضمن اولین بودن در کشور، نخستین ورود جدی دانشگاه و نخبگان دانشگاهی به صورت عملی در قطب اقتصاد و انرژی کشور بود.

وی با بیان اینکه دومین رویداد تخصصی استان در حوزه صنایع و خدمات دریایی است که پیش رویداد آن نیز با استقبال خوب صنعت و دانشگاهیان برگزار شد، گفت: رویداد عصر امید صنایع و خدمات دریایی نیز نخستین رویداد دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه است که خوشبختانه در استان بوشهر در حال اجراست.

باید ایده‌های نوین را عملیاتی کرد

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه نگاه در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، نگاهی رو به جلو است و استان بوشهر همواره پیش رو و پیشگام بوده است، توضیح داد: در استان بوشهر به این جمع بندی رسیدیم که اگر به دنبال مسئله محوری هستیم باید ایده‌های نوین را عملیاتی کرد از این رو ابرهمایش استان بوشهر، آینده و پیشرفت طرح ریزی شد که خوشبختانه این نیز نخستین رویداد در این سطح در کشور است که جهت عمق بخشی به مسائل، پیش رویداد‌های تخصصی با توجه به اقلیم و نیاز‌ها در هر شهرستان اجرا خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر استانی بودن دانشگاه و یکسان بودن اداره امور در تمام واحد‌ها و مراکز استان گفت: مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در استان یکپارچه، متحدالشکل و عادلانه بوده است و هیچ تبعیض و تفاوتی میان واحد‌های دانشگاهی در استان نیست.

وی با بیان اینکه این همایش‌ها در قالب برنامه تخصصی ماهیانه برگزار می‌شود، توضیح داد: امید است سند پیشرفت دشتستان کاربردی تدوین شود و با هماهنگی‌های ایجاد شده، بانی خیر شویم.

حیدری با بیان اینکه نباید فرصت‌ها را از دست داد، عنوان کرد: وظیفه ما است در راستای آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و منویات رهبر معظم انقلاب، تلاش کنیم.

ساخت سد مخزنی دالکی نخستین سد کشور به صورت هسته آسفالتی

احمد بنافی فرماندار شهرستان دشتستان نیز با بیان اینکه مفهوم پیشرفت در ادبیات علوم انسانی کشور، بومی‌سازی شده است، گفت: توسعه باید مبتنی بر تعالی معنوی در کنار مفاهیم مادی قرار داشته باشد.

فرماندار دشتستان با بیان اینکه در کشور، پیشرفت به جای توسعه قرار گرفته و کلیدواژه آن در کلام مقام معظم رهبری وجود دارد، عنوان کرد: بسیاری از جوامع به دنبال توسعه بودند؛ اما به اضمحلال و نیستی رسیدند؛ چراکه مفهوم قدرت، فراتر از قدرت نظامی و اقتصادی است.

بنافی با بیان اینکه اگر به دنبال پیشرفت مبتنی بر گفتمان اسلامی هستیم، باید به شاخصه‌های پیشرفت در جامعه اسلامی توجه کرد، متذکر شد: یکی از این شاخصه‌ها، مردمی بودن و نظام مردم سالاری دینی است.

وی با بیان اینکه همایش دشتستان، پیشرفت و آینده کار فاخری است که نگاهی به آینده دارد، خاطرنشان کرد: برای تحقق اهداف این همایش، باید شهرستان دشتستان را دقیق شناخت و به مسائل آن اشراف کامل داشت.

بنافی با بیان اینکه دشتستان جزء ۴۰ شهرستان بزرگ کشور با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است، تشریح کرد: دشتستان به لحاظ وسعت یک چهارم وسعت و جمعیت استان است. در کنار این موارد، جغرافیای ویژه دارد که متشکل از کوهستان و جلگه است. از لحاظ فرهنگی نیز جایگاه ممتازی در استان دارد. یکی از فاخرترین ادبیات کشور در این شهرستان وجود دارد. از لحاظ تمدنی نیز با سابقه ۶ هزارساله، قدمتی دیرینه دارد.

این مسئول گفت: مبارزات مقاومتی مردم شهرستان در دوران پیش از انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و جنگ تحمیلی، در مردم، روحیه سلحشوری ساخت. دشتستان پیشانی اقتصاد کشاورزی استان است. وجود مواهب خدادای، کشاورزی، صنعتی، سابقه تاریخی و فرهنگی، آینده این شهرستان را امیدوار کرده است.

فرماندار شهرستان دشتستان یکی از معضلات شهرستان را مسئله آب معرفی کرد و ادامه داد: سد مخزنی دالکی از نظر فنی و اجرایی، نخستین سد کشور است که با این ابعاد به صورت هسته آسفالتی در کشور ساخته می‌شود؛ اما برای مقابله با این چالش، اصلاح الگوی کشت و مصرف را باید مورد توجه قرار داد.

وی با بیان اینکه نظام مسائل در شهرستان تدوین شده است، گفت: تاکنون توسعه در شهرستان مبتنی بر سلیقه بوده و اعتبارات به سلیقه‌ای توزیع می‌شد که این مسئله منجر به توسعه ناهمگون شهرستان شده بود که خوشبختانه این مورد از سال گذشته رفع شده است.

بنافی متذکر شد: دشتستان ظرفیت‌های پیشرفت و پیش رو بودن را داراست که باید مورد توجه قرار گیرد. مواردی مانند میراث فرهنگی، تمدن، صنایع دستی، گردشگری در کنار موارد ذکر شده بسیار حائز اهمیت است.

ایجاد کارگروهی متشکل از مدیران ارشد

مرتضی قدوسی شهردار برازجان هم  با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش و اشاره به اینکه شهرداری با تمام توان خود در برگزاری این همایش، یار و یاور دانشگاه آزاد اسلامی دشتستان بوده است، گفت: پیشرفت و توسعه دو معنای مجزا دارند. تاکنون دستگاه‌های اجرایی در توسعه و ابادانی، جزیره‌ای عمل کردند. هرچند اعتبارات مناسبی وجود داشته؛ اما متاسفانه در هزینه کرد آن به صورت سلیقه‌ای عمل شده است.

قدوسی با ارائه پیشنهادی در ایجاد کارگروهی متشکل از مدیران ارشد شهرستان و نهاد‌های که در توسعه و آبادانی شهرستان نقش دارند، اظهار کرد: نظام‌مند کردن حرکت‌های مختلف نهاد‌ها و سازمان‌ها در چارچوبی مشخص برای رسیدن به پیشرفت لازم است.

شهردار برازجان با اشاره به اینکه معنای پیشرفت به این است که از نقطه‌ای شروع و به هدفی دست یافت، توضیح داد: باید چشم‌اندازی با بازه زمانی مشخص برای توسعه و پیشرفت شهرستان ترسیم کرد. مسیر رسیدن به این چشم انداز، مشخص و در پایان مشهود باشد که از کجا به کجا رسیده ایم و چه چیز‌هایی به عنوان دستاورد محقق شده است.

اشکان معصومی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان نیز در حاشیه برگزاری این همایش به خبرنگار آنا گفت: این همایش با حضور نخبگان استانی و کشوری، مدیران و مسؤلان ارشد استان در حوزه‌های یادشده برگزار شد.

این مقام مسئول با تاکید براینکه هدف از برگزاری همایش دشتستان، آینده، پیشرفت ایجاد فضای گفتمان نخبگانی است، افزود: هدف از برگزاری این همایش، احصای مشکلات و مسائل شهرستان دشتستان است تا در قالب فضایی گفتمانی و تخصصی با ارایه راهکار‌های عملی و اجرایی، بتوان چالش‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن رفع کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان با ابراز رضایتمندی از استقبال مسؤلان و متولیان امر از این همایش، متذکر شد: امید است در پایان این همایش به سندی علمی و راهبردی برای بهبود شرایط اقلیمی، زیست محیطی، کشاورزی، اجتماعی و مواردی که از اهداف همایش است دست یابیم.

معصومی با قدردانی از حمایت‌های رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، نماینده مردم شهرستان در مجلس، فرماندار، امام جمعه و فرمانده سپاه در برگزاری این همایش، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در رویکرد جدید خود، مسئله محوری و رفع چالش‌ها را به عنوان یک رسالت برگزیده است که در این راستا، امیدآفرینی و ایجاد فضای نشاط در جامعه مطابق با منویات مقام معظم رهبری از اولویت‌هاست که در سرنوشت و اقتدار و آبادانی کشور نقش اساسی دارد.

به گزارش آنا، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان، مدیرعامل امور برق استان، رئیس نیروگاه اتمی بوشهر، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی، امام جمعه شهرستان دشتستان، رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اعضای هیئت علمی دانشگاه به عنوان مدرس و ارائه کننده مسائل در همایش دشتستان، آینده، پیشرفت حضور داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر