صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنوف کشور (۶)؛

شرکت‌‌های فناورانه پیشگام در تولید مواد اولیه صنایع پلیمری

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین گفت: در حال حاضر یکی مهم‌ترین مشکلات این صنف، تأمین مواد اولیه است. ورود دانش‌بنیان‌ها به تأمین مواد اولیه می‌تواند نقش مؤثری در حمایت از ارتقاء تولید و توسعه صادرات محصول نهایی را ایفاء کند.
کد خبر : 857815

اکبر مشهدی‌زاده رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نیاز اصلی این صنف، تأمین مواد اولیه برای تولید است. کاهش هزینه تولید و رقابت با سایر محصولات مشابه خارجی مستلزم استفاده از محصولات فناورانه در تولید پلاستیک و سایر محصولات در این بخش است.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین گفت: همان طور که محصولات ساخته‌شده در این بخش بازار پُر تقاضایی دارد، به همان اندازه، تنوع و کیفیت نیز مورد توجه مصرف‌کنندگان نهایی این محصولات قرار می‌گیرد. دانش روز و تولیدات فناورانه یکی از مؤلفه‌های موفقیت این بخش از صنعت است که با انتقال علم روز توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به بخش تولید و در نتیجه رسیدن به بازار مصرف داخلی و خارجی، بزرگترین گام در راستای رقابت با سایر محصولات مشابه خارجی است.

 استفاده از فناوری روز دنیا در صنعت پلیمری

مشهدی‌زاده با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوری‌های جدید دنیا در صنعت پلیمری اظهار کرد: تا پیش از جهش قیمت ارز شاهد ورود ماشین‌آلات جدید به این صنعت بودیم به همین دلیل رونق خوبی در تولید و تأمین محصول را تجربه کردیم.

وی افزود: پیش از نوسانات ارزی شاهد ورود فنّاوری و سرمایه‌های جدید به صنعت پلیمری بودیم، اما امروز این روند معکوس شده است. رفتار واحد‌های صنعتی در قبال فنّاوری‌های موجود همانند مردم در خانه است؛ همان‌طور که مصرف‌کنندگان در خانه‌ها به تعمیر وسایل خانه روی آورده‌اند همین رفتار در واحد‌های صنعتی نیز شکل‌گرفته است و دیگر امکان به‌روزرسانی ماشین‌آلات برای صاحبان صنایع وجود ندارد.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین با اشاره به اهمیت ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به عرصه صنعت پلیمری گفت: در حال حاضر امکان ورود شرکت‌های فناورانه به بخش تولید تکنولوژی و ماشین آلات برای صنعت پلیمری وجود ندارد، اما باید از پتانسیل این شرکت‌ها برای تحقیقات توسعه‌ای در زمینه تولید مواد اولیه استفاده کنیم، زیرا تأمین مواد اولیه به یکی از چالش‌های جدی در حوزه صنعت پلمیری تبدیل شده است.

 کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت پلیمری

مشهدی‌زاده درباره وضعیت تولید در صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم و ایجاد رکود در بازار شاهد کاهش سرمایه‌گذاری و تولید در صنعت پلیمری هستیم. اما با توجه به استقبال شرکت‌های دانش‌بنیان از ورود به این عرصه انتظار می‌رود با تعریف درستی از این بخش و با ورود تکنولوژی مشکل افزایش هزینه‌ها و کاهش راندمان تا حد زیادی رفع شود.  

وی با بیان اینکه در میزان تولید واحد‌های فعال در صنعت پلیمری کاهش معناداری ایجاد شده است، افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان با گرانی مواد اولیه و تبعات نوسانات ارزی مواجه هستند به همین دلیل نیاز به نقدینگی در حجم بالا دارند، اما امکان تأمین این میزان نقدینگی برای آن‌ها وجود ندارد.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین گفت: شرایط موجود به‌علاوه کاهش تولید موجب شده تا واحد تولیدی جدیدی به این صنف اضافه نشود.

فروش مواد اولیه تا ۱۲۰ درصد گران‌تر از قیمت تعیین‌شده

مشهدی‌زاده درباره ضرورت تأمین مواد اولیه برای صنایع پلیمری اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم در حوزه صنایع پلیمری ناشی از قیمت مواد اولیه است.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین گفت: قیمت مواد اولیه این صنعت از سوی ستاد تنظیم بازار و بر مبنای قیمت فوب خلیج‌فارس و با دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نیمایی محاسبه می‌شود، اما کمبود در بازار موجب تشدید رقابت میان فعالان صنف شده است.

وی ادامه داد: کمبود مواد اولیه در بازار موجب شده تا تولیدکنندگان ناچار به خرید مواد اولیه بین ۵۰ تا ۱۲۰ درصد گران‌تر از قیمت تمام‌شده و اعلامی باشند.

این مسئول صنفی اظهار کرد: بدون شک تبعات کمبود مواد اولیه در صنعت پلیمری موجب افزایش قیمت نهایی کالا‌های مصرفی مردم می‌شود، زیرا کمبود مواد اولیه در صنعت پلیمری هزینه بسته‌بندی کالا‌ها را افزایش می‌دهد.

مشهدی‌زاده با تأکید بر ضرورت افزایش عرضه مواد اولیه در بازار خاطرنشان کرد: بدون تردید اگر امکان واردات مواد اولیه برای صنایع پلیمری وجود داشت هزینه‌های تولید در این صنف کاهش می‌یافت.

ارزیابی فعالیت واحدهای صنفی 

وی با بیان اینکه ۴۵۰ واحد برای دریافت پروانه کسب اقدام کرده‌اند، افزود: در حال حاضر سه هزار و ۴۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در این صنف فعال هستند. امروزه دریافت جواز کسب برای واحد‌های صنفی امری ضروری است، زیرا خدمات مالی، بانکی، بیمه‌ای و ... به واحد‌های دارای پروانه کسب ارائه می‌شود.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین با اشاره به بالا بودن هزینه تأمین ملک برای تولید یا فروش محصول ادامه داد: در حال حاضر تعداد مراجع برای دریافت جواز کسب افزایش‌ یافته، اما مسئله این است که هرساله تعداد زیادی از صاحبان صنف به دلیل فعالیت در واحد استیجاری ناچار به ابطال پروانه کسب و اخذ پروانه جدید هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر