صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۲۱ تير ۱۴۰۲
استاندار اصفهان در همایش ملی زاینده‌رود مطرح کرد؛

تخلیه آبخوان‌های دشت اصفهان با توسعه غیرموجه و غیرکارشناسی سطح زیرکشت

استاندار اصفهان عنوان کرد: توسعه غیرموجه و غیرکارشناسی سطح زیرکشت اصلی‌ترین عامل تخلیه آبخوان‌های دشت اصفهان و تشدید بحران آب شده است.
کد خبر : 857775

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدرضا مرتضوی در همایش ملی زاینده‌رود و تالاب گاوخونی از «بحران تا احیاء» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، ایجاد حس امید و اعتماد در اذهان عمومی و احیای اجتماعی زاینده‌رود را بر احیای فیزیکی آن مقدم برشمرد.

وی اضافه کرد: اساسی‌ترین مسئله حال حاضر فلات مرکزی ایران، مسئله آب، فرونشست زمین و احیای زاینده‌رود بوده که لازم است دست‌اندرکاران این حوزه پیش از تأمین آب و احیای فیزیکی آن به مسئله ایجاد حس اعتماد عمومی و احیای اجتماعی آن بکوشند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در سه دهه گذشته سیاست‌های غلط جاری شده بر حکمرانی آب در حوضه زاینده‌رود موجب رقم خوردن اتفاقاتی شده که امروز شاهد سلب اعتماد از ذینفعان این موضوع شده که لازم است قبل از انجام پروژه، امیدآفرینی و کاهش حساسیت‌های مخرب صورت پذیرد.

مرتصوی با بیان اینکه حل مسئله آب، جزء اصلی‌ترین مسائل روی میز مجموعه مدیریت استان اصفهان از آغاز به کار دولت سیزدهم بوده، بیان کرد: برای رسیدن به راه‌حل این بحران با یک بررسی تاریخی در این موضوع می‌بینیم که سطح زیرکشت استان از بالادست تا پایین دست استان اصفهان از ۴۰ هزار هکتار در سال ۱۳۶۰ به ۱۲۰ هزار هکتار در سال‌های جدید رسیده و این یعنی توسعه غیرموجه و غیرکارشناسی سطح زیرکشت کنار سایر عوامل از اصلی‌ترین عوامل تخلیه آبخوان و تشدید بحران آب شده است.

وی با تأکید بر موضوع احیای اجتماعی تشریح کرد: اولویت دوم در این باره غفلت از محیط‌زیست و تهدید مربوط به ریزگرد‌ها و غبار حاصل از آن است که ابرچالش امروز استان اصفهان که تهدیدکننده استمرار زندگی در فلات مرکزی ایران بوده، ناشی از نپرداختن به سهم محیط‌زیست است.

استاندار اصفهان افزود: مجموعه مدیریت استان اصفهان از موضوع جدی فرونشست غافل نبوده و آن را کتمان نمی‌کند و به‌طور مستمر درصدد درمان و ترمیم زخم‌های ناشی از این چالش است و در این راه از دانشگاه و مجامع علمی متخصص استمداد کرده و از طرح‌ها و پیشنهادات سازنده استقبال می‌کنیم.

مرتضوی عنوان کرد: نکته قابل توجه بعدی که باید از سوی دانشگاهیان و اصحاب رسانه مورد توجه ویژه قرار گیرد، تبیین درست و واقعی موضوع، اطلاع‌رسانی، بررسی ابعاد مختلف آن و ارائه راهکار‌های مؤثر و علمی حوضه آبریز زاینده‌رود است، چراکه خاستگاه این اتفاق تعیین‌کننده، دانشگاه است و نگاه محققانه و جامع‌نگر متخصصان دانشگاهی می‌تواند راهگشای ما در این راه باشد.

وی با ابراز خرسندی از پیشرفت سریع و جلوتر از زمان‌بندی پروژه آبرسانی به استان اصفهان از آب‌های جنوبی کشور گفت: پروژه آب‌رسانی از جنوب کشور که طبق زمان‌بندی باید طی ۹ تا ۱۱ سال به اتمام برسد و در حال حاضر به‌دلیل هم‌افزایی نهاد‌های درون و برون استانی و پشتیبانی همه‌جانبه همگانی از صدور مجوز قانونی گرفته تا حمایت‌های مالی، اجتماعی و فرهنگی، پیشرفتی چشمگیر داشته و انتظار می‌رود که فاز نخست آن تا یکسال آینده به بار بنشیند تا شاهد برخورداری جامعه هدف از این پروژه باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر