صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۹ - ۰۲ تير ۱۴۰۲
مدیرعامل فولاد مبارکه در جلسه کمیته مدیریت مطرح کرد:

رشد 8 درصدی تولید محصولات ویژه در فولاد مباركه

مدیرعامل فولاد مبارکه درجلسه کمیته مدیریت خردادماه این شرکت که با حضور معاونان و مدیران فولاد مبارکه در محل برگزاری جلسات شرکت برگزار شد، از رشد 8 درصدی تولید محصولات ویژه در فولاد مبارکه خبر داد.
کد خبر : 857676

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدیاسر طیب‌نیا، پس از استماع گزارش‌های معاونان و مدیران نواحی شرکت تصریح کرد: طی دو سال اخیر و به ویژه از ابتدای سال جاری، یکی از اهدافی که در دستور کار شرکت و حتی گروه فولاد مبارکه قرار گرفته تولید محصولات ویژه است و این مهم در تابلو اهداف تمامی نواحی شرکت آمده و هر ماه روند حرکت در این مسیر را کنترل و پایش می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴ محصول جدید در فولاد مبارکه تولید و به بازار عرضه شد، ادامه داد: تولید چند محصول جدید دیگر نیز برای سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است و هم اکنون، با همکاری واحدهای ذی‌ربط، مراحل تولید آن‌ها در حال بررسی است. تولید آزمایشی برخی از آن‌ها نیز در حال انجام است.

مدیر عامل فولاد مبارکه در ادامه سخنان خود از آغاز عملیات تعمیرات اساسی خط تاندم و اسیدشویی شماره یک فولاد مبارکه خبر داد و با بیان اینکه این تعمیرات بزرگ در چابک‌سازی سازمان و تأمین حداکثری نیاز کشور به انواع ورق نقش بسزایی دارد،‌ بر تدارک و اتخاذ تمهیدات لازم برای انجام و تسریع اقدامات در این بخش تأکید کرد.

خطوط تولید به‌درستی در مسیر جهت‌گیری‌های سازمان در حال حرکت‌اند

وی با بیان اینکه بهتر شدن شاخص‌های ایمنی و رشد کیفی محصولات شایسته قدردانی است، گفت: اگرچه دست‌یابی به رکوردهای کمی ارزشمند است، اما افزایش سطح کیفی محصولات و افزایش محصولات منطبق با سفارش طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد شرکت و به‌ویژه خطوط تولید به‌درستی در مسیر جهت‌گیری‌های سازمان در حال حرکت‌اند؛ ازاین‌رو از تمامی مدیران و کارکنان که با درک درست از اهداف و راهبردهای شرکت این افتخارات را رقم زده‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

تأکید بر افزایش سطح کیفی کنسانتره تحویلی از سوی معادن به فولاد مبارکه

مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت افزایش سطح کیفی کنسانتره تحویلی از سوی معادن به فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: کارشناسان خرید فولاد مبارکه باید با تعاملات بیشتر با معادن، تولید محصولات کیفی را مطالبه کنند تا عزیزان معدن‌کار نیز با ارتقای کیفیت محصولات خود، راه تولید محصولات کیفی را با تحویل کنسانتره کیفی‌تر به شرکت هموار سازند.

وی با اشاره به هدف‌گذاری فولاد مبارکه برای حفظ سهم تولید خود در فولاد کشور خاطرنشان کرد: برای دست‌یابی به اهداف امسال نیز باید در تأمین موجودی‌های گندله و کنسانتره و به‌طورکلی مواد اولیه موردنیاز شرکت به‌گونه‌ای عمل کنیم که با توجه به تغییر فصول و محدودیت‌های انرژی، برای دست‌یابی به اهداف کمی و کیفی شرکت با مشکل مواجه نشویم.

 بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های موجود

طیب‌نیا در ادامه سخنان خود گفت: ظرفیت‌های ایجادشده در شرکت در همه زمینه‌ها به‌ویژه در بخش معادن و سنگ‌آهن باید همواره آماده‌به‌کار باشد و معاونت امور معادن شرکت و شرکت‌های زیرمجموعه که در این حوزه مأموریت دارند باید هریک به وظایف محوله به‌گونه‌ای همت گمارند که در هیچ‌یک از مقاطع زمانی با مشکل کمبود مواد اولیه و سنگ‌آهن مواجه نشویم. همچنین باید به حوزه خرید و انتقال سنگ‌آهن از سنگان و توسعه ناوگان حمل‌ونقل توجه بیشتری داشته باشیم و با اتخاذ راهکارهای مناسب در این بخش نیز نهایت بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود را صورت دهیم. در حوزه فعالیت‌های معدنی فولاد مبارکه، پروژه‌هایی که با شناسایی تکنولوژی روز دنیا و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان سرعت بیشتری پیدا می‌کنند، باید بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرند، زیرا استفاده ظرفیت‌های دانشی، تخصصی و مشاوران زبده می‌تواند در بسیاری مواقع فرایند کار را دگرگون کند.

در زمینه‌های کیفی، بهره‌وری و زیست‌محیطی فراتر از تعهدات خود عمل کنیم

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در حوزه کیفیت، افزایش بهره‌وری و محیط‌زیست به دستاوردهای خوبی دست یافته‌ایم، اما نباید به شرایط فعلی بسنده کنیم. به خاطر داشته باشیم از فولاد مبارکه به‌عنوان پیشران در همه حوزه‌ها انتظارات بالاست. ما در بسیاری از زمینه‌ها ازجمله اقدامات زیست‌محیطی مطابق با تعهدات خود عمل کرده‌ایم، اما همچنان‌که اشاره شد، فولاد مبارکه خود را با سازمان‌های جهان‌تراز مقایسه می‌کند و باید مخصوصاً در زمینه‌های کیفی، بهره‌وری و زیست‌محیطی فراتر از تعهدات خود عمل کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اقدامات انجام‌شده در حوزه فروش و عرضه محصولات فولاد مبارکه در سال گذشته و اوایل سال جاری را ارزشمند دانست و گفت: انتظار می‌رود ضمن اولویت دادن به تأمین بازارهای داخلی، با شناسایی بازارهای جدید صادراتی، عملکرد بهتری در صادرات و ارزآوری برای کشور داشته باشیم.

مدیران واحدهای پشتیبانی و ستادی از خطوط تولید بازدید اختصاصی داشته باشند

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در راستای چابک‌سازی بیشتر سازمان، مباحثی نظیر نیازهای آموزشی کارکنان بخش‌ها، خرید قطعات، مواد اولیه و مصرفی، موارد ایمنی و خلاصه هرآنچه در جلسه کمیته مدیریت در مسیر بهبود فرایند کار و تولید، کیفیت و ایمنی مطرح می‌گردد، باید از طرف مدیران مربوطه بلافاصله در دستور کار قرار گیرد و اقدامات مربوط به آن انجام شود. همچنین مدیران واحدهای پشتیبانی و ستادی باید در ادوار مختلف شش‌ماهه، سالانه یا دوسالانه بسته به شرایط مقتضی، از خطوط تولید بازدیدهای اختصاصی داشته باشند، با مدیران تولید جلسات اختصاصی برگزار کنند و به‌صورت ملموس‌تر با مسائل تولید آشنا شوند. به خاطر داشته باشیم فولاد مبارکه یک شرکت تولیدمحور و عملیاتی است؛ بنابراین همه مدیران به‌ویژه مدیران حوزه منابع انسانی باید به‌صورت جزءبه‌جزء در جریان امور تولید، پشتیبانی و تأمین باشند؛ ازاین‌رو می‌طلبد هر معاونت به‌طور خاص با برنامه‌ریزی‌های دقیق و حساب‌شده‌ در ادوار مختلف، به این امر همت گمارد.

هریک از مدیران و کارکنان می‌توانند در راستای انجام کارهای گروهی و تیمی هم‌افزایی داشته باشند

طیب‌نیا در همین زمینه تصریح کرد: این یک اصل است که هریک از مدیران و کارکنان می‌توانند در راستای انجام کارهای گروهی و تیمی هم‌افزایی داشته باشند و این امر میسر نمی‌شود، مگر با تعامل هرچه بیشتر با یکدیگر. ازاین‌رو بازدیدهای اختصاصی مدیران ستادی و پشتیبانی از خطوط تولید باید به شکل سازماندهی‌شده‌ای انجام شود.

وی اظهار داشت: بر اساس چهار وظیفه‌ای که بر عهده مدیران سازمان است و انتظار می‌رود تا سطوح پایین‌تر نیز انجام شود، باید دستاوردها و موفقیت‌های گذشته و حال سازمان روایت شود. نباید روند و شیوه کار به گونه‌ای باشد که گزارش عملکردها و موفقیت‌ها فقط در جلسات کمیته مدیریت شرکت تشریح شود، بلکه همه مدیران باید طی جلساتی با کارکنان نواحی خود، موفقیت‌ها و دستاوردهای دیروز و امروز سازمان و حتی شرکت‌های زیرمجموعه گروه را روایتگری و تبیین کنند و این وظیفه ذاتی یک رهبر و مدیر داناست.

مدیران و رؤسای شرکت به‌عنوان رهبران سازمان برنامه‌های آینده شرکت را برای کارکنان تبیین کنند

مدیرعامل فولاد مبارکه از تبیین برنامه‌های آینده شرکت برای کارکنان به‌عنوان دومین وظیفه مدیران و رؤسا به‌عنوان رهبران سازمان نام برد و گفت: هریک از مدیران و رؤسا در نقش رهبر سازمان وظیفه روزانه و دائمی دارند که برای کارکنان چشم‌انداز کلان شرکت و اهداف خُرد واحد را تشریح و شفاف‌سازی کنند. برای آن‌ها بشکافند که در افق‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت سازمان چه اهدافی مدنظر است، برای واحدها چه برنامه‌هایی دیده شده و برای رسیدن به این اهداف چه برنامه‌ریزی‌هایی در دستور کار قرار گرفته است. فقط در این صورت است که کارکنان به‌صورت کاملاً آگاهانه با اهداف مدیریت ارشد سازمان هم‌راستا و همدل می‌شوند و در پایان هر سال می‌توانیم شاهد محقق شدن اهداف و برنامه‌های ترسیم‌شده باشیم.

ایجاد انگیزه و نشاط در کارکنان و پیمانکاران سومین وظیفه مهم مدیران و رؤسای شرکت

به گفته وی ایجاد انگیزه و نشاط در کارکنان و پیمانکاران سومین وظیفه مهم مدیران و رؤسای شرکت در جایگاه رهبری سازمان است. آگاهی کارکنان و پیمانکاران از عملکرد و دستاوردهای کلان شرکت و اقداماتی که در حوزه معاونت سرمایه‌های انسانی برای آن‌ها انجام شده یا در حال انجام است می‌تواند در آنان احساس شور و شعف، رضایت و امید بیشتر ایجاد کند.

طیب‌نیا در تشریح چهارمین اصل در این زمینه گفت: اینکه مدیران و رؤسا به‌عنوان رهبران سازمان چالش‌ها، مشکلات و شبهات موجود در فرایند سازمان را به‌موقع و صریح و صحیح برای همکاران خود روشن کنند، بسیار مهم است. در بسیاری مواقع همین شبهات ناچیز می‌تواند در روند روبه‌رشد سازمان اخلال ایجاد کند و سازمان را از رسیدن به اهداف خود بازدارد.

یکی از راهبردهای اساسی فولاد مبارکه به‌ویژه در شرایط فعلی حرکت در مسیر تبدیل‌شدن به صنعت سبز است

مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه نتایج به‌دست‌آمده در سایه کارِ تیمی و خرد جمعی حاصل شده و شایسته قدردانی است،‌ به لزوم افزایش بهره‌وری، بهینه‌سازی مصارف انرژی و مواد مصرفی، کاهش هزینه‌های تولید و ضایعات، افزایش محصولات منطبق با سفارش، رعایت حداکثری دستورالعمل‌های ایمنی و نگاه همه‌جانبه به توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: یکی از راهبردهای اساسی فولاد مبارکه به‌ویژه در شرایط فعلی حرکت در مسیر تبدیل‌شدن به صنعت سبز است؛ ازاین‌رو باید در این راه اهتمام حداکثری داشته باشیم و شرایط به‌گونه‌ای باشد که هر بازدیدکننده‌ای وارد فولاد مبارکه می‌شود حرکت فولاد مبارکه در این مسیرها را به عینیت ملاحظه و مشاهده کند.

 

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه:

تولید فولادهای خاص در فولاد مبارکه طی دو ماه اخیر از ۴۲۸ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۴۶۱ هزار تن افزایش یافته

 

در ادامه این جلسه محمد رضا بنائیان مفرد مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه طی گزارشی از عملکرد حوزه بهره برداری فولاد مبارکه اظهار داشت: خوشبختانه رشد تولید طی دو ماه اول سال تقریباً بالغ‌بر ۲۰ درصد ظرفیت نامی مجموعه بوده و به‌موازات رشد کمّی، توجه ویژه‌ای به تولید محصولات ویژه شده است. میزان تولید فولادهای خاص در فولاد مبارکه طی دو ماه اخیر از ۴۲۸ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۴۶۱ هزار تن افزایش یافته که همان‌گونه که در سخنان مدیر عامل شرکت اشاره شد رشد ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه عمده محصولات ویژه فولاد مبارکه در بخش نورد گرم و تولید فولادهای APIX65 و APIX52 بوده است، ادامه داد: این دو محصول بیشتر برای تولید لوله‌های فولادی انتقال آب ازجمله در ابَرپروژه انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی به کار می‌رود و با توجه به اهمیت و لزوم اجرای هرچه سریع‌تر این پروژه، فولاد مبارکه با توان و تمرکز بیشتری بر تولید ورق موردنیاز تولید این قبیل لوله‌ها همت گمارده است. اگرچه در فولادسازی و نورد سرد نیز تولید برخی گریدهای جدید که به‌زودی نتایج آن اعلام خواهد شد، در حال انجام است.

تولید محصولات خاص، توان و قدرت رقابت و حضور فولاد مبارکه در عرصه‌های بین‌المللی را افزایش می‌دهد

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه در خصوص دلیل ورود فولاد مبارکه به تولید فولادهای خاص گفت: با توجه به اینکه سایر رقبای داخلی و برخی کشورهای منطقه تولید فولادهای تجاری را در دستور کار خود دارند، استراتژی جدید فولاد مبارکه به‌عنوان شرکت پیشرو در تولید انواع ورق‌های فولادی بر این اصل استوار شده که به‌تدریج تولید فولادهای تجاری را به آن‌ها واگذار کند و تمرکز بیشتری بر تولید محصولات خاص داشته باشد تا از این رهگذر نه‌تنها کشور را از واردات این قبیل محصولات بی‌نیاز کند، بلکه با حجم تولید کمتر، ارزش‌افزوده بیشتری برای شرکت و ذی‌نفعان آن به بار آورد. علاوه بر این، تولید این قبیل محصولات توان و قدرت رقابت و حضور فولاد مبارکه در عرصه‌های بین‌المللی را افزایش می‌دهد و می‌توانیم با توسعه سبد محصولات صادراتی برای اقتصاد کشور، بهتر از قبل در این عرصه ایفای نقش کنیم.

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت و لزوم احداث و راه‌اندازی هرچه سریع‌تر واحد نورد گرم شماره 2 فولاد مبارکه گفت: همان‌گونه که ورق فولاد زنگ‌نزن S409 در مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه به‌طور کامل عملیاتی شده است، تختال همین گرید نیز در فولاد مبارکه تولید گردید و عملیات تقلیل ضخامت آن (از 200 میلی‌متر به 50) با استفاده از ظرفیت‌های فولاد اکسین با موفقیت محقق شد و از این پس می‌توان آن را به تولید انبوه رساند.

تولید اسلب S304 در فولاد مبارکه

وی همچنین از تولید اسلب S304 در فولاد مبارکه خبر داد و گفت: در حال حاضر در حال رایزنی برای نورد این تختال هستیم که در فولاد اکسین ضخامت آن را کاهش دهیم و در خطوط نورد فولاد مبارکه به ورق نهایی تبدیل کنیم.

 بنائیان در خصوص فولاد 340Y30 که پیش از این هم به‌صورت گرم و هم به‌صورت اسیدشویی برای صنایع خودروسازی در فولاد مبارکه تولید شده است، اظهار داشت:‌ این قبیل محصولات قبلاً از شرکت پوسکوی کره جنوبی وارد می‌شده است، اما امروز ورق‌های ساخت داخل در تولید محصولاتی مانند ورق بدنه پلتفرم خودروی شاهین استفاده می‌شود. علاوه بر این، باید به تولید ورق‌های عملیات حرارتی‌پذیر اشاره کرد که در ساخت ابزارهای فولادی، صنایع خودروسازی و در مواردی که نیاز به قابلیت کشش و استحکام بیشتر با حجم کمتراست، استفاده می‌شود. این ورق‌ها نیز پیش از این از محل واردات تأمین می‌شدند.

 وی با تأکید بر اینکه از سال 1394 تا امروز هیچ تجهیز و یا خط تولید جدیدی برای تولید محصولات خاص و جدید نصب نشده است، گفت: خوشبختانه تمامی این موفقیت‌ها و دستاوردها با عنایت به توان و تخصص کارکنان شرکت و بعضاً با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده که این امر مایه مباهات است.

هدف‌گذاری فولاد مبارکه برای حفظ سهم خود در تولید ورق‌های فولادی تخت کشور

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه درباره چشم‌انداز فولاد مبارکه در حوزه تولید ورق‌های فولادی گفت: در افق بلند و کوتاه‌مدت، فولاد مبارکه به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده که همچنان سهم خود را در تولید ورق‌های فولادی تخت کشور حفظ کند؛ ضمن اینکه با بهره‌برداری رسیدن نورد گرم شماره 2 تلاش می‌کنیم سهم شرکت را در بازارهای داخلی و صادراتی ارتقا دهیم و به تولید 9 میلیون تن ورق برسیم.

وی از وجود ظرفیت‌های بالا در مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه برای تولید فولادهای خاص ازجمله فولادهای الکتریکی و استینلس استیل خبر داد و اضافه کرد: در بلندمدت طرح‌های نوردی دیگری در شرکت‌های گروه فولاد مبارکه در نظر گرفته شده است که با استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها نه‌تنها می‌توانیم سبد ورق موردنیاز خودروسازان را تکمیل و نیاز بازار داخل را تأمین کنیم، بلکه می‌توانیم در حوزه صادرات نیز عملکرد بهتری داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر