صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح کرد؛

توانایی حل مسائل بزرگ ملی توسط دانش‌بنیان‌ها

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در حال حاضر، شرکت‌های دانش‌بنیان توان حل مسائل بزرگ ملی را دارند.
کد خبر : 857547

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی صبح امروز از ناحیه نوآوری شریف بازدید کرد و در جریان آن، در نشستی مشترک با رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف و بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری این دانشگاه، به بحث و بررسی پیرامون راهکار‌های توسعه فعالیت‌ها و جهش تولید شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در ناحیه نوآوری شریف پرداخت.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان این بازدید از توانمندی‌های هفت شرکت دانش‌بنیان بازدید و از نزدیک با دستاورد‌های فناورانه این شرکت‌ها آشنا شد.

خیاطیان در این بازدید، سرعت رشد زیست‌بوم نوآوری در همه استان‌های کشور را چشمگیر توصیف کرد و گفت: در همه استان‌های کشور شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر اجزای زیست‌بوم نوآوری، رشد بسیار خوبی داشته و امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را پیدا کرده‌اند.

ناحیه نوآوری شریف به یک زیست‌بوم مثال‌زدنی در کشور تبدیل شده است

در این نشست دکتر خیاطیان ضمن ابراز خرسندی از دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در ناحیه نوآوری شریف اظهار کرد: امروز ناحیه نوآوری شریف به یک زیست‌بوم مثال‌زدنی در کشور تبدیل شده است. دستاوردها و اقدامات انجام‌شده در دو دهه گذشته در این مرکز، ناحیه نوآوری شریف را به مرکزی تبدیل کرده که می‌تواند الگویی برای سایر بخش‌ها و زیست‌بوم‌های نوآوری کشور باشد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که باید الگوی فعالیت‌ها و کارهای ناحیه نوآوری شریف را به دیگر بخش‌های نوآوری کشور نیز تسری داد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: یکی از مسائل مهم ما در حوزه برنامه‌ریزی فناوری، به رسمیت شناختن تنوع پارک‌های علم و فناوری است. با توجه به رشد روزافزون زیست‌بوم نوآوری کشور، دیگر یک مدل و الگو از پارک‌های علم و فناوری پاسخگوی نیاز زیست‌بوم فناوری کشور نیست و باید برنامه‌ریزی‌هایی برای ایجاد مدل‌های متنوعی از پارک‌های علم و فناوری با کارکردهای متفاوت را تعریف کنیم.

خیاطیان با تاکید بر اینکه امروز زیست‌بوم نوآوری در همه استان‌های کشور با رشد بسیار چشمگیری مواجه شده است، بیان کرد: در همه استان‌های کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر اجزای زیست‌بوم نوآوری رشد بسیار خوبی داشته و امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را پیدا کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: رویدادها و برنامه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها به خصوص در دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر نتایج و ثمرات بسیاری که دارد، می‌تواند همچنان ایده‌ها و خلاقیت‌های نوآورانه دانشجویان را به بدنه زیست‌بوم نوآوری کشور متصل کند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رکن و محور اصلی زیست‌بوم نوآوری در هر کشوری را نیروی انسانی آن کشور عنوان کرد و گفت: اگر نیروی تربیت‌یافته و کارآمدی وجود نداشته باشد، عملا فناوری توسعه نخواهد یافت؛ بنابراین همه تلاش ما باید این باشد که نیروی انسانی مبدع، کارآمد و متعهدی تربیت کنیم که بتواند نقش خود را در توسعه فناوری کشور ایفا کند.

خیاطیان با اشاره به تلاش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در سال‌های گذشته برای فراهم‌‌ ساختن ابزارهای مختلف تامین مالی فناوری با همکاری سایر بازیگران زیست‌بوم گفت: در این دوره نیز ابزارهای جدید متنوعی را طراحی کرده‌ایم. همچنین با مشارکت خوب شبکه بانکی کشور توانستیم حجم زیادی از فرآیند تامین مالی را تسهیل کنیم. رساندن شرکت‌ها به منابع بانکی نیز از ماموریت‌های ما محسوب می‌شود و از سوی دیگر، بازار سرمایه و برش اقتصاد مردمی در حوزه دانش‌بنیانی نیز استفاده از تامین مالی جمعی است که در این باره، نشست‌های خوبی با رئیس سازمان بورس داشتیم.

وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی این قابلیت را دارد که ابزارهای جدیدی را برای توسعه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کند، گفت: شرکت‌ها می‌توانند به صندوق بگویند که چه ابزاری نیاز دارند تا متناسب با نیازشان آن را تعریف کنیم. از سوی دیگر، برنامه ما این است که از منابع دولتی فاصله بگیریم و بازیگران متعدد زیست‌بوم تامین مالی را ارتقاء بخشیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ورود شرکت‌های بزرگ به حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز در این مسیر ظرفیت‌های خوبی را برای این شرکت‌های بزرگ ایجاد کرده است تا ظرفیت‌های خود را به میدان توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیاورند.

خیاطیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به نوبه خود در شکل‌بخشیدن به ناحیه نوآوری شریف ایفای نقش کرده است، گفت: به طور مثال در برج فناوری طرشت امروز حدود 80 شرکت دانش‌بنیان و فناور مستقرند که 16 شرکت در مجموع 30 میلیارد تومان برای استقرار در این برج از محل خط اعتباری از صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات استقرار دریافت کردند.

وی همچنین تامین خط اعتباری صندوق پژوهش و فناوری شریف را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: صندوق دانشگاه یکی از بازیگران مهم ناحیه نوآوری شریف است که سرمایه اولیه آن 130 میلیارد تومان است و ما نیز 54 میلیارد تومان خط اعتباری و 75 میلیارد تومان تسهیلات جعاله به این صندوق اعطا کرده‌ایم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر