صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
داداش‌پور:

نیروی انسانی متناسب با مسائل کشور در دانشگاه‌ها وجود ندارد

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه نیروی انسانی متناسب با مسائل کشور در دانشگاه‌ها وجود ندارد، تأکید کرد: باید از حداقل نیروی انسانی لازم استفاده کنیم، البته همیشه ارتباط با مشاوران خارج از کشور توصیه می‌شود چرا که ارتباطات بین‌المللی را تقویت می‌بخشد.
کد خبر : 857373

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اولین دوره آموزشی کارشناسان مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور امروز دوشنبه، ۱۹ تیر در سالن همایش‌های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان و برخی استادان و اعضای هیئت علمی و مشاوران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد. 

هاشم داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در این برنامه با بیان اینکه، در تلاش هستیم تا بتوانیم در مراکز مشاوره و سلامت نقش اصلی خود را ایفا کنیم، اظهار کرد: تا کنون متناسب با نیازهای مشاوره و سلامت دانشگاه‌ها تغییر خاصی را شاهد نبوده‌ایم. 

وی افزود: اولویت سازمان امور دانشجویان ارتقای مراکز مشاوره در ۴ تا ۵ سطح است‌ و گام دوم سازمان طراحی ساختاری متناسب با مسائل و مشکلات  دانشگاه‌هاست‌. 

داداش پور تصریح کرد: با مشکلات ساختاری درون دانشگاه‌ها مواجهه هستم و حتی دانشگاه‌های نسبتاً برخوردار هم متناسب با نیازها نتوانسته‌اند ساختار خود را بهبود ببخشند. 

معاون وزیر علوم ادامه داد: نیروی انسانی متناسب با مسائل کشور در دانشگاه‌ها وجود ندارد و گاهی یک کارشناس بیشتر فعالیت ندارد که این موضوع کافی نیست و باید جهت از حداقل نیروی انسانی لازم استفاده کنیم، البته همیشه ارتباط با مشاوران خارج از کشور توصیه می‌شود چرا که ارتباطات بین‌المللی را تقویت می‌بخشد. 

داداش پور گفت: بودجه مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ حداقل دو برابر بودجه سال گذشته است؛ چرا که باید بتوانیم از ظرفیت‌های خود جهت ارتقای حال جسمی و روانی دانشجویان استفاده کنیم و این موضوع بدون امکانات مالی ممکن نیست.

او تأکید کرد: در ساختار جدید وظایف جدیدی را برای مراکز مشاوره تدارک دیده‌ایم که جهت اجرایی شدن آنها نیازمند برنامه تحولی هستیم و باید در این راستا از درمان  به سمت پیشگیری حرکت کنیم. 

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بحث مربوط به سلامت روان و سیمای زندگی دو بحث سازمان امور دانشجویان است که شامل روش‌های پیشگیری از خود آسیب‌رسان، مداخله روانی، مشکلات حاد اقتصادی و اجتماعی دانشجویان و ... است که با دریافت اطلاعات راهکارهای بهبود بخش را با کمک کارشناسان متخصص پیدا کردیم و بر این اساس حرکت در راستای شناسایی اقدامات راهگشا نیازمند فعالیت‌های مشاوران است و نباید نگاه منفعلی داشته باشیم. 

داداش پور اضافه کرد: کانون همیار سلامت که شامل دانشجویان است می‌توانند به عنوان نهاد واسط کمک‌کننده سازمان امور دانشجویان جهت ارتقای سلامت روانی باشند. 

او با بیان اینکه مشاوران کمتر از استادان با دانشجویان در ارتباط نیستند و باید آنها را در هر زمینه‌ای راهنمایی کنند، تأکید کرد: دانشجویان باید مراکز مشاوره را مرجع خود بدانند و این امر با رفتار مناسب مشاوران و کارشناسان مراکز بهداشت میسر می‌شود. 

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: در دانشگاه‌های کشور افرادی حضور دارند که صحبت‌های خود  را صریح بیان می‌کنند و نقش اغنا سازی دانشجویان بسیار کلیدی است که مشاوران باید اعتماد آنها را در ابتدا کسب کنند و سپس باعث اغنای دانشجویان شوند. 

لزوم شکل گیری منطق و اغنا در ذهن دانشجویان 

او افزود: منطق و اغنا باید در ذهن دانشجویان شکل بگیرد و مشاوران نقش رازداری دارند و در غیر این صورت اعتماد دانشجویان را نمی‌توانند جلب کنند و کارشناسان باید بیش از دیگران این امر را رعایت کنند و مراکز مشاوره اولین مکانی است که دانشجویان به آن مراجعه می‌کنند. 

داداش پور گفت: دانشجویان متنوعی با سلایق مختلف از نظر اجتماعی، هویتی و جغرافیایی جذب دانشگاه‌ها می‌شوند که مشاوران باید در این زمینه اطلاعات کافی کسب کنند و یکی از اختلافات درون دانشگاهی مربوط به تفاوت‌های فرهنگی است و شواهد نشان داده که در خوابگاه‌های دخترانه سازگاری کمتری نسبت به خوابگاه‌های پسرانه وجود دارد. 

او اضافه کرد: مشکلات عاطفی دانشجویان در سال‌های اول و دوم دانشگاه  بیشتر است که ممکن است بعداً به بحث‌های روانی و افسردگی و..‌ منجر شود  و اگر نتوانیم به این عرصه کمک کنیم و پاسخگو باشیم احتمال تشدید آنها در آینده بیشتر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر