صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امکان تماشای سیاره سرخ و ستاره درخشان آبی‌ در آسمان شب

به محض غروب خورشید با نگاه به آسمان غربی می‌توان مریخ را مشاهده کرد که به طور پیوسته بر فراز ستاره درخشان آبی رنگی می‌درخشد.
کد خبر : 857368

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به محض غروب خورشید با نگاه به آسمان غربی می‌توان مریخ را مشاهده کرد که به طور پیوسته بر فراز ستاره درخشان آبی رنگ «رگولوس» (Regulus) می‌درخشد. این سیاره سرخ و ستاره درخشان آبی‌رنگ را کمی بعد از ساعت ۱۰ شب به وقت شرقی در آسمان قرار می‌گیرند.

برای پیدا کردن مریخ و رگولوس بهتر است ابتدا یکی از درخشان‌ترین اجرام آسمان شب همانند زهره را در آسمان پیدا کنید. این سیاره در آسمان شب بسیار روشن است. وقتی سیاره زهره را پیدا کردید، به بالا و سمت چپ آن نگاه کنید تا رگولوس را ببینید. مریخ درست بالای ستاره خواهد بود، نه به طور باورنکردنی درخشان، اما هنوز هم به راحتی می‌توان آن را به عنوان یک نور نارنجی ثابت تشخیص داد.

تلسکوپ «سلسترون آسترو فی ۱۰۲» (Celestron Astro Fi ۱۰۲) برای دیدن مریخ و رگولوس به عنوان بهترین انتخاب برای مبتدیان پیشنهاد می‌شود.

رگولوس که با نام «آلفا لئونیس» نیز شناخته می‌شود، علاوه بر اینکه یکی از درخشان‌ترین ستاره‌های آسمان شب نیم کره شمالی است، درخشان‌ترین ستاره در صورت فلکی اسد هم محسوب می‌شود. رگولوس با قدر ۱.۴+ در تلسکوپ نمایان می‌شود که دیدن آن با چشم غیرمسلح در کنار مریخ که با بزرگی ۱.۷+ می‌درخشد را نسبتا آسان می‌کند. ناگفته نمکه هرچه قدر این بزرگی کم‌تر باشد، شی برای چشمان ما روشن‌تر به نظر می‌رسد.


در آسمان شب، رگولوس به صورت یک ستاره آبی ظاهر می‌شود، اما در واقع بخشی از یک سیستم ستاره‌ای چهارگانه است. یک جفت دوتایی متشکل از یک کوتوله نارنجی و یک کوتوله قرمز در فاصله ۴ هزار و ۲۰۰ زمین تا خورشید در این نزدیکی کمین کرده‌اند، در حالی که محققان معتقدند یک ستاره مرده به نام کوتوله سفید نیز می‌تواند در نزدیکی آن قرار گیرد.

رگولوس شبیه به یک توپ عجیب و غریب است و با سرعت ۷۰۰ هزار مایل بر ساعت در خط استوا بسیار سریع‌تر از باقی ستاره‌ها می‌چرخد. چرخش خورشید در خط استوا حدود ۴ هزار و ۵۰۰ مایل بر ساعت است. چرخش این ستاره به قدری شدید است که در مرکز خود تا قطری در حدود ۴.۲ برابر خورشید زمین بالا می‌رود. اگر رگولوس فقط ۱۰ درصد سریع‌تر می‌چرخید، خودش را از هم می‌پاشید.

انتهای پیام/

ارسال نظر