در مطالعات میانرشتهای با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه جشنواره فارابی که در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما با حضور وزیر علوم و رئیس مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است، اظهار کرد: بذر جشنواره فارابی یک دهه و نیم پیش کاشته شد و هر سال توسط اندیشمندان و صاحبنظران و کمیته داوری اصلاح می شود و هم اکنون نیز این نهال به درختی تنومند تبدیل شده است.
معاون وزیر فرهنگی علوم با بیان اینکه هر سال شاخصها و ملاکهای داوری جشنواره فارابی به روز میشوند، بیان کرد: اهداف اصلی این جشنواره تعامل با دستگاههای مختلف، کمک به حل مشکلات نهادها و کشور است؛ بنابراین هر سال بخشی به جشنواره اضافه می شود مثلا امسال بخش صلح و دوستی اضافه شد.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون فاصله معناداری بین تولیدات حوزه علوم انسانی و علم فناور مانند هوش مصنوعی یا فناوری شناختی و بلاکچین وجود دارد.
کلانتری ادامه داد: اگر فاصله علوم انسانی با علم روز دنیا کم نشود، در عصر فناور سالار حرفی برای گفتن نداریم.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: علوم انسانی باید برای حرکت علمی کشور مسیر ارائه دهد؛ بنابراین ضرورت بازنگری برنامه های علوم انسانی دوچندان شده است.
وی افزود: ما اجازه نمی دهیم نظریه پردازان، مفهوم علمی و پویشهای فکری در کنج اتاقهای خلوت باقی بماند بلکه باید این نتایج علمی به میدان عمل و پژوهشگاهها آورده شود.
کلانتری گفت: دستگاههای اجرایی کشور باید آمادگی لازم برای همکاری با اندیشمندان حوزه علوم انسانی را داشته باشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: علوم انسانی همانند اکسیژن در هوای تمام حوزههای علوم انسانی است؛ بنابراین دانشگاهها و حوزه علوم انسانی نباید درگیر نظریه بازی و یافته های علمی _ سیاسی باشد.
وی اضافه کرد: ما در مطالعات میان رشتهای ضعف داریم و با نقطه مطلوب فاصله چشم گیری داریم.
انتهای پیام/