صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۶ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵

81 هزار شیء فرهنگی- تاریخی در کشور ساماندهی شد

در یکسال گذشته 81 هزار شی تاریخی فرهنگی موجود در موزه های تابعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساماندهی شده است.
کد خبر : 85626

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رئیس اداره اموال منقول تاریخی فرهنگی با اعلام این خبر گفت: از این تعداد 31 هزار قلم شیء متعلق به موزه های تابعه سازمان و 50 هزار قلم آن اشیاء توقیفی 25 سال اخیر از سوی مراجع قضایی و انتظامی است که از سال 70 تاکنون به موزه ملی ایران تحویل شده بود.


محمدرضا زاهدی با اشاره به اینکه 50 هزار شی توقیفی موجود در موزه ملی ایران به مخزن موزه بزرگ خراسان منتقل شده است، افزود: این حجم جابجایی به لحاظ تعداد و آماده سازی جهت انتقال که با همکاری موزه ملی ایران، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، یگان حفاظت سازمان و راه آهن جمهوری اسلامی ایران ممکن شده، تاکنون در کشور بی سابقه بوده است.


رئیس اداره اموال منقول تاریخی فرهنگی در خصوص اشیاء انتقالی به موزه بزرگ خراسان اظهار داشت: این اشیاء متعلق به دوره های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی است که علاوه بر تامین نیاز این موزه و موزه های شرق کشور مرجعی پژوهشی و قابل دسترس برای دانشجویان رشته های باستان شناسی، تاریخ و هنر دانشگاههای نیشابور، بیرجند و .... در زمینه اموال موزه ای خواهد بود.


به گفته وی قرار است مخزنی که به اشیاء توقیفی اختصاص یافته بود به فضای نمایشگاهی موزه ملی ایران تبدیل شود.


این مقام مسئول در خصوص ساماندهی اشیاء موجود در موزه های تابعه سازمان گفت: ساماندهی اشیاء به دو بخش کالبدی و اطلاعاتی تقسیم می شود. ساماندهی اطلاعاتی اشیاء شامل نام اثر، دوره، کارکرد و کاربری، محل کشف، ابعاد، اندازه و تهیه عکس از زوایای مختلف است که از سوی کارشناسان این حوزه و امنای اموال فرهنگی تاریخی کشور به منظور قرار گیری در نرم افزار جام (بانک اطلاعات اموال فرهنگی ) و تصحیح اظلاعات پیشین صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر