صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک آزمایش؛

نسل جدید قطار تندرو چین با فناوری پیشرفته حرکت کرد

راه‌آهن چین اعلام کرد که آزمایش‌های عملکرد قطعات جدید با فناوری پیشرفته برای قطار‌های تندرو (CR ۴۵۰) با سرعت بیش از ۴۰۰ کیلومتر در ساعت را با موفقیت به پایان رساند.
کد خبر : 856181

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نسل جدید قطار تندرو چین با ثبت رکوردی جدید در یک آزمایش با سرعت ۴۵۳ کیلومتر بر ساعت حرکت کرد. سرعت متوسط این وسیله نقلیه هنگامی‌که دو قطار در دو جهت مخالف حرکت می‌کنند به ۸۹۱ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

سیستم‌های ریلی تندرو روشی کارآمد برای حمل‌ونقل افراد و بار بین دو مقصد فراهم می‌کنند. در عصری که کشور‌ها به دنبال کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای هستند، قطار‌های برقی و کم‌مصرف جایگزینی حافظ محیط‌زیست برای حمل‌ونقل هوایی به حساب می‌آیند. قطار‌ها با سرعت بیشتر، می‌توانند اختلاف مدت زمان سفر بین دو حالت نقل‌وانتقال را کاهش دهند. به‌عنوان نمونه مدت زمان سفر بین پکن و شانگ‌های با قطاری که با سرعت ۴۰۰ کیلومتر به ازای هر ساعت حرکت می‌کند، مشابه مدت سفر با هواپیما است.

چین بزرگ‌ترین شبکه حمل‌ونقل ریلی جهان را دارد و از سرویس قطار‌هایی که با شناور شدن مغناطیسی حرکت می‌کنند در شانگ‌های استفاده می‌کند. قطار با استفاده از فناوری الکترومغناطیس بالای ریل شناور می‌ماند به این ترتیب اصطکاک از بین می‌رود و قطار می‌تواند با حداکثر سرعت ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. با این وجود فناوری (maglev) در تمام چین به کار نمی‌رود و کشور سعی دارد سرعت قطارهایش با کمک زیرساخت فعلی را بیشتر کند.

آزمایش‌هایی در این راستا در یکی از قسمت‌های مهم خط آهن تندرو فوژو-شیامن به طول ۲۷۷ کیلومتر انجام شد. کشور چین تاکنون بیش از ۵۷ آزمایش انجام داده تا اعتبار و قابلیت اجرایی فناوری‌های جدید را بررسی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر