صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۱۳ تير ۱۴۰۲

اردوغان: عضویت سوئد در ناتو شروطی دارد/ اهانت به قرآن محکوم است

رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از اهانت به قرآن به اسم آزادی بیان، به سوئد یادآوری کرد مادامی که به تروریست‌ها پناه می‌دهد و سیاست‌های نسنجیده اتخاذ می‌کند، قادر به جلب موافقت آنکارا برای پیوستن به ناتو نخواهد بود.
کد خبر : 856144

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه می‌گوید تا وقتی که سوئد پناه دادن به گروه‌های تروریستی را متوقف نکند، از موافقت آنکارا برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برخوردار نخواهد شد.

ترکیه به کرد‌های پ‌ک‌ک و یگان‌های کردی مدافع خلق به چشم گروه‌های تروریستی نگاه می‌کند و همواره بابت میزبانی استکهلم از اعضای آنها، ابراز ناراحتی کرده است.

اردوغان در این باره گفت: باید بدانید مادامی که تروریست‌ها در میادین اصلی شهرهایتان تجمع ضدترکیه‌ای برگزار می‌کنند، نمی‌توانید دوستمان تلقی شوید.

به گفته اردوغان، وعده‌ها، انتظارات و مواضع ترکیه نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده و سوئد هم باید به وعده‌های خود پایبند باشد. 

استکهلم در ماه میلادی جاری یک قانون ضدتروریسم جدید ارائه داد، اما ترکیه می‌گوید مادامی که استکهلم همچنان به تروریست‌ها مجوز برگزاری تجمعات را می‌دهد، تصویب چنین قانونی عملا بی‌معنا است.

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از اظهارات خود به ماجرای آتش زدن قرآن در سوئد اشاره کرد و گفت: همانطور که آتش زدن کلیسا، کنیسه یا معابد سایر ادیان  جایز نیست، سوزاندن قرآن به نام آزادی نیز مفهومی ندارد.

اردوغان در ادامه افزود: وقتی صحبت از امنیت خودشان می‌شود، قانون نمی‌شناسند. اما وقتی نوبت اماکن مقدس مسلمانان می‌رسد، به یاد آزادی بیان می‌افتند.

پیشتر هم «نعمان کورتولموش» رئیس مجلس ترکیه گفته بود اگر سوئد همچنان به اقدامات تحریک‌آمیز ادامه داده و برای تحویل مظنونان تروریستی به آنکار بی‌میل باشد، باید رؤیای پیوستن به ناتو را فراموش کند.

سال گذشته، سوئد و فنلاند به سیاست چندین دهه‌ای خود مبنی بر بی‌طرفی پایان داده و با اشاره به نگرانی‌های ناشی از جنگ اوکراین، درخواست رسمی خود را برای پیوستن به ناتو مطرح کردند. فنلاند در آوریل به سی‌ویکمین عضو ناتو تبدیل شد، اما ترکیه به دلیل میزبانی سوئد از اعضای پ‌ک‌ک و همچنین موارد مشابه توهین به مقدسات اسلامی، درخواست استکهلم را رد کرد. تأیید تمام اعضای ناتو برای پیوستن عضو جدید به این ائتلاف، الزامی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر