صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۱۳ تير ۱۴۰۲

۳ فینال، ۳ نقش متفاوت با ۳ قهرمانی؛ فابرگاس آخرین بازمانده نسل طلایی ماتادور‌ها سرود خداحافظی خواند

هافبک پرآوازه اسپانیا بعد از پشت سرگذاشتن بازی در تیم‌های بزرگ سرانجام به ایستگاه پایانی رسید؛ او در پیامی از همه ارکان ورزش حتی خود فوتبال تشکر کرد و کفش‌هایش را آویخت تا چالش جدیدی را آغاز کند.
کد خبر : 856136

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، «سسک فابرگاس» نامی کاملا آشنا در عرصه فوتبال حرفه‌ای است. چهره‌ای که در سطح ملی و باشگاهی افتخارات بزرگ و بیشماری کسب کرده است.بازیکن اسطوره‌ایی اسپانیایی‌ها بعد از حضور در تیم‌های بزرگ و دستیابی به عناوین فراوان، تصمیم گرفت در سن ۳۶ سالگی با فوتبال وداع کند. با پیامی که در شبکه‌های اجتماعی ابتدای هفته جاری منتشرکرد، این موضوع را به اطلاع عموم رساند.

انتشار این خبر اگر چه برای دوستدارانش تا حدی قابل پیش‌بینی بود، اما طعم تلخی داشت. چرا که از مدت‌ها قبل بحث ترک ورزش محبوبش را مطرح کرده بود. از این جهت که آخرین نفر از نسل هافبک‌های طلایی ماتادور‌ها یعنی ژاوی، اینیستا و بوسکتس بود، خداحافظی‌اش باعث اندوه علاقمندانش شد.

 

خداحافظی با پیامی در فضای مجازی

ستاره با تجربه‌ای که در مدت ۲ دهه فعالیت در بالاترین سطح حرفه‌ای، تیم‌های بزرگی را دید و به تجربیات بسیار ارزشمندی هم رسید، در پیام خداحافظی‌اش نوشت:
بعد از ۲۱ فصل که به عنوان بازیکن حرفه‌ای فعالیت کردم، زمان آن فرارسیده کفش‌هایم را آویزان کنم. هرگز اولین روز‌های حضورم در آرئیس، ماتارو، بارسا، آرسنال، بازگشت به بارسلونا، چلسی، موناکو و کومو را فراموش نمی‌کنم. جام جهانی و دو قهرمانی اروپا با تیم ملی را بالای سر بردم. همه چیز را در انگلیس، اسپانیا و تمام جام‌های اروپا را برده‌ام. همه آن دوران به منزله سفری برایم بود که فراموش کردنش، غیرممکن است. همه شما که به من کمک کرده‌اید، هم تیمی‌هایم، مربیان، مدیران، روسای باشگاه‌ها، مالکان، هواداران و ایجنت من را هرگز از یاد نمی‌برم. از صمیم قلب از همه شما عزیزان تشکر می‌کنم. از حریفان هم تشکر می‌کنم که باعث شدند قوی‌تر شوم. از همه خانواده‌ام، از پدر و مادر و خواهرم گرفته تا همسر و فرزندانم از همه شما به دلیل مشاوره، کمک و راهنمایی در این سفر طولانی و باورنکردنی سپاسگزارم.

ستاره پرسابقه ادامه داد:تجربیاتی داشتم که هرگز فکر نمی‌کردم در یک میلیون سال به آن برسم. من ۳ زبان یادگرفتم. حتی می‌توانم بگویم دلسوزتر و عاقل‌تر هم شدم. برای تمام خاطرات عالی و دوستانی که در این راه پیداکردم، ارزشش را داشت، اما این همه غم نیست.

فابرگاس تصریح کرد:اکنون یک چالش جدید آغاز می‌شود. خوشحالم که اعلام کنم فعالیت جدیدم را در تیم کومو شروع می‌کنم. در کنار خط سفید خواهم ایستاد و مربیگری را یک باشگاه که پروژه من است، بسیار با هیجان دنبال می‌کنم. این باشگاه از همان دقایق اول قلب مرا به دست آورد. در بهترین دوران حرفه‌ای‌ام به سراغم آمد. تمام توانم را خواهم گذاشت. بنابر این پس از ۲۰ سال باورنکردنی پراز فداکاری، تعصب و شادی کارم به اتمام می‌رسد. تنها چیزی که باقی می‌ماند این است که از فوتبال تشکر کنم و به عنوان بازیکن با این ورزش شگفت‌انگیز خداحافظی کنم. من ازهر دقیقه حضورم در زمین لذت بردم.

 

سه فینال و سه نقش متفاوت

بازیکن ارزشمندی که اینگونه وداعش را اعلام کرد، چهره‌ای است که به قول خودش ۳ زبان یادگرفت و به اقیانوس بیکرانی از تجربه رسید.یکی از تجربیاتش، دستاوردی است که در رده ملی کسب کرده است.

روزنامه مارکا اسپانیا درباره‌اش می‌نویسد: فابرگاس احتمالا استثنایی درتاریخ تیم ملی است. چرا که در سال ۲۰۰۸ و جام ملت‌های اروپا، به عنوان بازیکن فیکس به بازی فینال مقابل آلمان وارد شد و نقش «شماره ۱۰» را به خودگرفت و البته در بُرد یک بر صفر و تاریخسازی مقابل ژرمن‌ها سهیم شد.

این نشریه ادامه داد: ۲ سال بعد کمی قبل از اتمام وقت معمول بازی فینال جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی به ترکیب تیم کشورش مقابل هلند وارد شد و در وقت اضافه پاس گل به اینیستا برای کسب برد یک بر صفر و قهرمانی جهان را داد. در فینال جام ملت‌های ۲۰۱۲ اروپا و در بُرد ۴ بر صفر مقابل ایتالیا به عنوان «۹ کاذب و دروغین» در ترکیب جای گرفت و با کسب نمره یک، نقش ارزنده ایی در مسیر قهرمانی مجدد و متوالی «له روخا» داشت.

رسانه معتبر اسپانیایی آنگاه عنوان کرد:۳ فینال و ۳ بُرد همراه با ۳ نقش متفاوت. او در قالب‌های مختلف همیشه در خدمت به تیم کشورش بود. در رده باشگاهی نیز در ۲۰ سال فعالیت رده بالای خود، همیشه «عصای دست» مربیانی همچون آرسن ونگر، ژوزه مورینیو و پپ گواردیولا بود. هر چند که خودش ۳ سال قبل در مصاحبه‌ای اعلام کرد بهترین مربیانش ونگر و مورینیو بوده‌اند.

بچه کاتولونیا

فرانسیکس فابرگاس سولر که همه در این دو دهه او را «سسک فابرگاس» صدا زده‌اند، متولد ۴ مه ۱۹۸۷ در کاتولونیا است. کارش را از آکادمی بارسلونا شروع کرد و در کارخانه «استعدادیابی» لاماسیا آموزش دید. در سن ۱۶ سالگی به عنوان لژیونر راهی انگلیس و به عضویت آرسنال درآمد. به دلیل جوانی و کم تجربگی‌اش، در فصل اول حضورش چنگی به دل نزد و درخششی نداشت. در دومین فصل حضورش بعد از آنکه هافبک‌های آرسنال یکی بعد از دیگری مصدوم شدند، اما فضا را برای ابراز وجود توانایی‌های بیشمارش مهیا دید. بیشتر به میدان رفت. در سال ۲۰۰۳ به تیم زیر ۱۷ ساله‌های اسپانیا دعوت شد و در همان سال مقابل فنلاند به میدان رفت. بعد هم درخشش وصف ناپذیرش آغاز شد تا جایی که در سال ۲۰۰۶ به تیم بزرگسالان اسپانیا دعوت شد که در جام جهانی ۲۰۰۶ برای ماتادور‌ها به میدان رود.

او نزد «توپچی‌های لندن» با وجود سن کم آنقدر پرشور و مدیر در زمین نشان می‌داد که حتی به بازوبند کاپیتانی رسید. پس از هشت سال افتخارآفرینی برای تیم لیگ برتری، به عنوان بازیکنی پخته و کارآمد به خانه اولیه خود یعنی بارسلونا بازگشت. همچنین به مدت ۵ سال نیز در چلسی گذراند و ۳ سال نیز تجربه همکاری در موناکو فرانسه را کسب کرد تا این که در «خزان فعالیت حرفه‌ای‌اش» ۳ سال قبل به کومو ایتالیا آمد.

در فصل اخیر مربی تیمش با آگاهی از این نکته که از تجربه وسیع شاگردش در دیدار‌های مهم باید استفاده کند، در برخی از مصاف‌ها او را به میدان فرستاد تا بهترین استفاده را از سسک به عمل آورد. یکی از شروط او برای عضویت در تیم دسته دومی ایتالیا در ۳ فصل قبل این بود که بتواند همزمان دوره‌های مختلف مربیگری را هم ببیند تا در آینده به عنوان مربی در کنار رشته مورد علاقه‌اش باشد. باشگاه ایتالیایی نیز با این خواسته موافقت کرد و لژیونر کهنه کار موفق به کسب مدارک بالای مربیگری از اتحادیه فوتبال اروپا شد. حالا که دیگر بازی کردن را کنارگذاشته، قرار است در نقش مربی تیم دوم باشگاه، اولین تجربیاتش را در نقشی جدید کسب کند.

بیلان سسک

سسک در تمام دوران فوتبالش در مجموع موفق شد ۸۴۹ بازی انجام دهد. در این تعداد بازی ۲۵۳ گل ساخت و زننده ۱۴۸ گل نیز بود. ستاره خوش اخلاق در رده‌های مختلف صاحب جام‌های ارزشمندی شد. با اسپانیا قهرمان جام جهانی ۲۰۱۰ و ۲ یورو شد. با آرسنال قهرمانی جام حذفی و جام اتحادیه انگلیس را کسب کرد. همراه با بارسلونا به مقام قهرمانی لالیگا دست یافت. همینطور قهرمانی‌های کوپا دل ری، سوپرجام، سوپر جام اروپا و جام جهانی باشگاه‌ها را به مجموعه افتخاراتش اضافه کرد. وقتی هم که به انگلیس بازگشت و این بار پیراهن چلسی را به تن کرد، صاحب ۲ مقام قهرمانی لیگ برتر شد. در عین حال یک جام حذفی انگلیس و جام اتحادیه این کشور را نیز به دست آورد. در تیم موناکو و کومو هم جامی نگرفت، اما همیشه یکی از ستون‌های مهم بود.



واکنش‌ها به خداحافظی فابرگاس

-سایت دپور:وداع فابرگاس، اعلام تکان دهنده و تلخ آخرین نسل طلایی بارسلونا بود.

-لیونل مسی، فوق ستاره سابق بارسلونا:لحظات دل انگیز زیادی را در کنار هم تجربه کردیم و بعد از این هم خواهیم داشت. تو را بسیار دوست دارم و در مرحله جدید زندگی برایت بهترین‌ها را آرزو می‌کنم.

-پرتال استادیو:سسک یکی از آخرین بازنده‌های حماسه ساز اسپانیا بود.

-پرتال کوپه:چه خوب گفت سسک که فراموش کردن افتخارآفرینی‌هایش ناممکن است.

-روزنامه اسپورت:فابرگاس خداحافظی کرد، اما حالا با گوندوغان، جانشینی شایسته دارد.

-دیگو هوروستیا، نویسنده ورزشی معروف اسپانیا:سسک خالق رکورد‌های باورنکردنی بود.

-پرتال روولو:فابرگاس پانزدهمین بازیکنی از جمع حماسه‌سازان قهرمانی یورو ۲۰۰۸ شد که فوتبال را کنارگذاشته‌اند.

-باشگاه بارسلونا:چالش جدید را آغاز کنید و ورود به آن را تبریک می‌گوییم. از بازنشستگی خود لذت ببرید.

-روزنامه لاونگوردیا:فابرگاس جوان، بی تجربه آمد و حالا به عنوان یک مرد دلسوز و فداکار می‌رود.

-روزنامه موندو دیپورتیو:سسک، پسری که به همه رویاهایش در فوتبال حرفه‌ای رسید.

-روزنامه مارکا:سسک، مطمئن باش هیچکس در اسپانیا نقش تعیین کننده‌ات را در موفقیت‌ها و سبک بازی لاروخا فراموش نمی‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر