صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست معاونت فناوری و نوآوری مطرح کرد؛

ترویج کارآفرینی در گرو توسعه علوم و تحقیقات

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری گفت: باید توسعه زیرساخت‌ها، بحث آموزش، ترویج کارآفرینی، حمایت از اشتغال دانش‌بنیان، موضوعات ماموریت‌محوری و نظام نوآوری  در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری شکل بگیرد.
کد خبر : 855865

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امید رضایی‌فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری در یکی از کنفرانس های چهارمین نمایشگاه ‌و کنفرانس شهر هوشمند ایران که امروز در مصلای تهران برگزار شد، گفت: مجموعه همایشی که در این نمایشگاه برگزار شد، نیازمندی‌های مختلف را در راستای هوشمندسازی نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه عنوان شهر هوشمند می‌تواند یک رویکرد متفاوت را رقم بزند، بیان کرد: سال‌های گذشته در صنعت ساختمان تعاریف مختلفی مانند ساختمان سبز در مجموعه‌های عمرانی استفاده می‌کنند و این ساختمان‌ها به سمت ساختمان‌هایی با انرژی صفر و روال طبیعی تغییر پیدا کرد.

رضایی‌فر با اشاره به نقش معاونت فناوری ‌و نوآوری وزارت علوم در فضای نوآوری، مطرح کرد: رویکردهایی که در سازمان‌های جهانی استفاده می‌کنند به مرور زمان تغییر خواهد کرد. باید یک تحول نهادی، قانون‌گذارانه، دستگاهی و همراهی با بخش‌های مختلف تشکیل‌دهنده این نظام را بیشتر تشریح دهیم تا رتبه نوآوری خود را ارتقا دهیم. در ایران با مجموعه ۵۴ پارک علم و فناوری، ۱۲۰ هزار نفر شاغل مستقیم در این حوزه و ۱۲ هزار شرکت فناور روبرو هستیم که می‌توانند بدنه نظام دانش‌بنیانی و فناوری کشور را تشکیل دهند.

سرپرست وزارت فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان اینکه در توسعه تی‌آر‌ال‌های مختلف، نقش‌های متفاوتی را برای حوزه‌های مختلف پارک علم و فناوری، مراکز رشد، دانشگاه‌ها و نظام‌های تدوین پشتیبانی قائل هستند، اظهار کرد: دانشگاه‌ها در تی‌آر‌ال‌های پایین و پارک‌های علم و فناوری در تی‌آر‌ال‌های بالاتر نقش دارند و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در پارک علم و فناوری مستقر باشند یا به صورت مستقل فضای اقتصاد دانش‌بنیانی را پوشش دهند.

وی افزود: استراتژی‌های مختلفی در حوزه معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم به عنوان میزبان شرکت‌های فناوری وارد هستیم. باید توسعه زیرساخت‌ها، بحث آموزش، ترویج کارآفرینی، حمایت از اشتغال دانش‌بنیان، موضوعات ماموریت‌محوری و نظام نوآوری  در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری شکل بگیرد. رویدادهای هم‌رسانی، مجموعه شبکه‌سازی و ایجاد قطب‌های علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار قرار دارد.

رضایی‌فر با بیان اینکه در حوزه اموزش و ترویج کارآفرینی، طرح ملی ترویج کارآفرینی، تور فناوری، تور راهیان پیشرفت و فستیوال فیلم جهش را خواهیم داشت، تصریح کرد: در تجاری‌سازی فناوری برنامه‌های گرنت فناوری و طرح‌های دستیار فناوری در فضاهای دانشگاهی و پارک‌های علم و فناوری مورد استقبال قرار گرفته است.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری مطرح کرد: زمانی‌که در حوزه انسان و سکونتگاه صحبت می‌کنیم نیاز به موضوعات بنیادی داریم. ما باید به دنبال سکونتگاه هوشمند باشیم. هوشمندسازی به نسل قبل برمی‌گردد و صرفا استفاده از فناوری اطلاعات را به عنوان خواستگاه شهر هوشمند قلمداد می‌کنیم، اما بزرگترین هوشمندی را در نظام طبیعت داریم. طبیعت تنها نظام هوشمند و گزاره مقابل آلود‌گی‌های زیست‌محیطی، خطرات ناشی از انحطاط در ادامه روند کربن‌زدایی دنیا است.

وی تصریح کرد: هوشمندسازی طبیعی می‌تواند در برطرف‌سازی مشکلات پیروز شود؛ بنابراین اولین ساختار هوشمندی را فراتر از حوزه فناوری اطلاعات پیش ببریم و بر مبنای تطبیق‌پذیری با نظام محیط اطراف، محیط انسانی، طبیعی بپردازیم. همچنین در توسعه پایدار که بعد از شهر هوشمند به آن اطلاق داده می‌شود، همچنان نیاز به هوشمندی طبیعت دارد.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری خاطرنشان کرد: باید توسعه پایدار و شهر پایدار را بر مبنای هوشمندی بر طبیعت ببینیم. سکونتگاه‌های جدید یک روال تاریخی بسیار پیچیده دارند که نیازمند فناوری و رویکردهای همگرایی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر