آغاز فعالیتهای زیرساختی در حوزه تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در جهاددانشگاهی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود ابراهیمی سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در دومین روز از پنجاهمین گردهمایی سراسری معاونان آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی در اصفهان، بیان کرد: سه حوزه اصلی فعالیت برای سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در اساسنامه پیشبینی شده است.
وی با اشاره به فعالیت پارکها، مراکز رشد و مراکز نوآوری و شتابدهی، گفت: هم اکنون ۳ پارک علم و فناوری، ۳۰ مرکز رشد و ۴۰ مرکز شتابدهی را در سازمان داریم. در مجموع هزار واحد فناور ذیل این مراکز مشغول فعالیت هستند.
سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه حوزه دوم فعالیت سازمان امور شرکتها است، گفت: در امور شرکتها شرح وظیفه اصلی صدور مجوز برای شرکتها و نظارت بر عملکرد آنها است.
وی افزود: جهاددانشگاهی از ابتدا تاکنون حدود یکصد شرکت تاسیس کرده که کمتر از ۴۰ شرکت الان مشغول فعالیت هستند و متاسفانه عمدتا زیان ده یا در مرز زیاندهی هستند.
ابراهیمی حوزه سوم فعالیت این سازمان را تجاریسازی فناوری عنوان کرد و گفت: این حوزه که تقریبا تعطیل بوده است نیاز به برنامه جدی برای احیا دارد.
وی با بیان اینکه با ظرفیتهای جهاددانشگاهی امسال قابلیت جذب حدود ۲ هزار میلیارد تومان را دارد، گفت: دانش فنی را داریم که عمدتا منتظر مراحل بعدی مثل تامین منابع مالی هستند و در صورت تأمین، قابلیت جذب حدود ۲ هزار میلیارد تومان را دارد.
سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ادامه داد: اگر بتوانیم طی ۲ تا ۳ سال این منابع را جذب کنیم، از سال چهارم جهاددانشگاهی به شکل خودگردان قابل اداره است و وضعیت معیشت جهادگران قابل ارتقا است، اما تهیه این منابع نسبتا سخت است، به طوری که حدود ۴ میلیارد تومان به عنوان منابعی که باید در حوزه تجاریسازی صرف شود برای سازمان به غیر از حقوق در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه پارکها و مراکز رشد هم نیاز به تغییر و تحول جدی داریم، تصریح کرد:، چون پارکها و مراکز رشد تاکنون عمدتا به صورت سازمانهای مصرف کننده بودجه عمل کرده اند، در صورتی که پتانسیلهای زیادی برای درآمدزایی دارند. متاسفانه تاکنون از این ظرفیتها استفاده نشده که برنامه جدی در این زمینه داریم.
وی همچنین از برنامه جدی برای انضباط بخشی در شرکتها خبر داد و گفت: به نسبت سهامی که جهاددانشگاهی در شرکتها دارد نمایندگانی معرفی میکنیم، اما به دلیل اینکه عمدتا به صورت غیرتخصصی عمل کردهاند عمدتا زیانده هستند، اما بنا داریم از ظرفیتهای جهاددانشگاهی استفاده کرده و این شرکتها را با نیروهای تخصصی پر کنیم تا هم سودآوری و هم افزایش ارزش سهام داشته باشند و طی یکی دو سال آینده احیا شوند.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه باید دانش فنی موجود را شناسایی و با تأمین مالی، از طریق شرکتها به درآمدزایی برسیم، گفت: در این حوزه پلتفرمی پیشبینی شده تا دیتای همه دانش فنی تولید شده در جهاددانشگاهی را به صورت متمرکز داشته باشیم. امیدواریم طی ۳ تا ۶ ماه آینده این اتفاق بیفتد و بعد از آن وارد فاز بعدی برای درآمدزایی میشویم.
وی بر همکاریهای بیشتر در حوزه آموزش تاکید و اظهار کرد: شرکتهایی داریم که در حوزه تکنولوژیهای آموزشی فعال هستند و اگر ارتباطی برقرار کنیم هم به درآمدزایی شرکتها کمک میکند و هم حوزه آموزش جهاددانشگاهی ارتقا جدی پیدا میکند و به درآمدهای آن اضافه میشود.
سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان اضافه کرد: برای توانمندسازی مجموعه تیمهای استارتآپی آموزشهایی نیاز داریم؛ از آموزشهای اولیه کارآفرینی مثل خلاقیت، تیم سازی، روش تهیه کسب و کار تا آموزشهای عمومی و بعد از آن آموزشهای تخصصی که رقم قابل توجهی است.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد تاکنون با دو جزیره مختلف مواجه بودیم، اما برنامه فعلی این است که در جایی که بتوانیم سرویس مطلوب از جهاددانشگاهی بگیریم قطعا این کار را انجام دهیم.
دکتر ابراهیمی حوزه سوم فعالیت سازمان را آموزشهای پرسنلی و توانمندسازی حوزه پژوهش اعلام و بیان کرد: حوزه پژوهش و تجاریسازی دو حوزه همزاد هستند. نمیتوانیم اول پژوهش و بعد عملیات تجاریسازی انجام دهیم، بلکه پژوهش را باید حتما از یک پیش امکان سنجی شروع کنیم و همزمان با پیشرفت پژوهش، تبدیل به امکان سنجی، بیزینس پلن و مارکتینگ شود. در این راستا محققان پژوهش نیاز به یکسری آموزش دارند که اگر این اتفاق بیفتد هم افزا و برد برد خواهد بود.
سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در پایان با تاکید بر اینکه از لحاظ فکری و اجرایی نیاز به کمک همه جهادگران داریم، گفت: فعالیتهای زیرساختی خوبی در حال شکلگیری است که امیدواریم تداوم داشته باشد. در همین مدت اخیر ۳۰ میلیارد تومان جذب منابع مالی داشتهایم و اگر بتوانیم همین مسیر را با سرعت بیشتر طی و به عنوان یک مطالبه عمومی در جهاددانشگاهی مطرح کنیم قطعا مثمر ثمر خواهد بود.
انتهای پیام/