جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پایبندی خود را به فرهنگ مقاومت استحکام میبخشد
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر با رونمایی از پوستر جشنواره که توسط مسعود پارسایی طراحی شده است، آغاز شد.
حذف بازخوانی و انتخاب متون
حسین مسافر آستانه گفت: «نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در پی فراخوانی که اعلام شد، از گرفتن متن و بازخوانی متون و انتخاب متون صرفنظر کردو انتخاب نمایشنامه را به هنرمندان علاقهمند به حضور در جشنواره محول کرد.
وی در سخنانش حذف مرحله بازخوانی متون را اتفاقی کم سابقه در جشنوارهها معرفی کرد و افزود: «با اجرایی شدن این برنامه دیگر با حجم زیادی از متن که باید بازخوانی شود روبهرو نیستیم که مجبور شویم در کمترین زمان به انتخاب آن بپردازیم. از سوی دیگر فکر میکنم هنرمندان ما به بلوغ کامل برای انتخاب متون مناسب رسیدهاند بنابراین آنچه باقی میماند قضاوت بر روی کیفیت اجرا خواهد بود.»
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر اعلام کرد: «در بخش صحنهای 130 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان 9 اثر در بخش مسابقه و 3 اثر در بخش جنبی اجرا خواهند شد. همچنین در بخش خیابانی از میان 85 اثر رسیده به دبیرخانه 8 اثر در بخش مسابقه و 3 اثر در بخش جنبی به اجرا در میآیند.»
در این دوره ما دقت را بر سرعت ترجیح دادیم
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگی آنا مبنی بر علل محدودیت در انتخاب آثار با وجود میزان قابل توجه آثار متقاضی تشریح کرد: «ما در این دوره ترجیح دادیم وقتمان را روی کیفیت آثار گذاریم که البته امری نسبی است. ما نمیخواستیم جدول چندان شلوغی داشته باشیم و در آن کارهای ضعیف و نارس که به بلوغ اجرایی دست پیدا نکردهاند را شاهد باشد. ما در راستای تحقق این امر حتی زمان انتخاب آثار را به تعویق انداختیم چراکه دوستان تمایلی نداشتند تا با عجله به ارزیابی آثار بپردازند. در حقیقت در این دوره ما دقت را بر سرعت ترجیح دادیم و سعی کردیم آثاری که شأنیت اجرا داشته باشند را انتخاب کنیم.»
مسافرآستانه تصریح کرد: «با حمایت مالی و معنوی منطقه آزاد اروند کیفیت این دوره از جشنواره تئاتر فتح خرمشهر ارتقا یافته است همچنین با تشکیل دو ستاد برگزاری جشنواره در شهرهای خرمشهر و آبادان امور اجرایی جشنواره به شکل مناسب ساماندهی شده است.»
وی با تشکر از رئیسان فرهنگ و ارشاد اسلامی خرمشهر و آبادان گفت: «نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به همت مدیران استانی برپا خواهد شد. روح جشنواره نیز صرفنظر از نوع برگزاری تفاوت عمده دیگر نیز دارد که موضوع آن است. جشنواره فتح خرمشهر با موضوعی که در این دوره دنبال میکند، میخواهد پایبندی خود را به فرهنگ مقاومت استحکام بخشد. این جشنواره سعی دارد آنچه از فرهنگ دفاع مقدس در طی 8 سال مقاومت و سلحشوری مردم ایران وجود دارد را به عنوان یک دستاورد فرهنگی از یک رخداد تاریخی ثبت کند تا به عنوان فرهنگ ساری و جاری بین آحاد جامعه گسترش یابد و مورد اقبال قرار گیرد.»
باید در بحث دفاع مقدس جشنوارهزدگی را از ذهن بیرون کنیم
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر با تأکید بر لزوم اجتناب از جشنواره زدگی عنوان کرد: «ما باید در بحث دفاع مقدس جشنوارهزدگی را از ذهن بیرون کنیم و در خصوص موضوعی که حیثیت مردم این مملکت است مطالعات و تحقیقاتی انجام دهیم تا هم به لحاظ اجرای به آثار جدیدی دست یابیم و هم در برگزاری چنین جشنوارهای مسیر روبه جلویی داشته باشیم. ما در حوزه مقاومت و دفاع مقدس منابع مطالعاتی زیادی در اختیار داریم و باید پیرامون کاری کنیم که تحقیق و پژوهش تبدیل به تعهد در پیشتولید آثار شود.»
وی با اشاره به اینکه ما در حوزه دفاع مقدس ناشناختههای زیادی داریم بیان کرد: «در این دوره از جشنواره نمایشگاهی با موضوع شهدای مدافع حرم و شهادت مظلومانه شهدای غواص خواهیم داشت بنابراین فرهنگ دفاع مقدس همچنان ساری و جاری است همین امر تکلیف را برای شناخت و نهادینه شدن فرهنگ دفاع مقدس بر هنرمندان سنگین تر می کند.»
مسافرآستانه همچنین گفت: «آثار راه یافته به جشنواره از شهرهای تهران، البرز، لرستان، خوزستان، خراسان شمالی، کرمانشاه، اصفهان، اراک و ایلام هستند. آثار راه یافته از خوزستان از هیچ سهمیه ای برخوردار نشده اند و جز دو اثر نمایشی دیگر آثار راه یافته به جشنواره در بخش جنبی به اجرا در خواهند آمد.»
در این نشست سید مرتضی نعمت زاده با اشاره به ویژگیهای منطقه آزاد اروند گفت: «هر شهروند ایرانی به هر شهری که تعلق دارد یک شهروند خرمشهری است بنابراین تمام مردم ایران شهروندان افتخاری خرمشهر هستند.»
وی همچنین ضمن اشاره به اینکه جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر 9 سال است که در سطح ملی برگزار میشود، نسبت به بینالمللی شدن این جشنواره اظهار امیدواری کرد.
رضا مردانی نیز درخصوص سالن هایی که میزبان نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر خواهند بود تشریح کرد: «سالن اشراق و مهر در آبادان و تالار فانوس و خلیجفارس در خرمشهر میزابن آثار جشنواره خواهند بود.»
گروههای نمایشی مشکلی در زمینه اسکان نخواهند داشت
وی یادآور شد: «نواقص و مشکلات فنی تالار فانوس خرمشهر اعم از تجهیزات نوری و صوتی رفع شده است و گروهها میتوانند آثار نمایشی خود را در شرایط مطلوبی در این سالن روی صحنه ببرند.»
وی در سخنانش تاکید کرد که گروههای نمایشی مشکلی در زمینه اسکان نخواهند داشت و با رونمایی پوستر جشنواره در این نشست، هماکنون پوستر در سطح شهرهای خرمشهر و ابادان در حال توزیع است.
کارهای مقدماتی برای راهاندازی دو پلاتو در خرمشهر و آبادان انجام شده
نعمت زاده همچنین در ادامه با بیان اینکه آینده برای ما همواره در برگیرنده خبرهای خوش است، اعلام کرد: «کارهای مقدماتی برای راه اندازی دو پلاتو در شهرهای خرمشهر و آبادان انجام شده است و ما امیدوارم به زودی کلنگ ساخت این سالنها به زمین زده شود. ما در استان خوزستان سعر کردهایم تا ظرفیتهای موجود را به حداقل رسانیم.»
وی همچنین جشنواره را فرصتی برای رفع کاستیها و تجهیز سالن های نمایشی دانست و اظهار کرد: «جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر تنها اتفاق معنوی و هنری نیست بلکه موقعیتی برای احیای بخش سختافزاری عرصه هنر است.»
در پایان این نشست مرتضی سخاوت، محمدرضا الوند، کامران شهلایی به عنوان داوران مسابقه نمایشنامهنویسی، شهرام کرمی، سیروس همتی و فاتح بادپروا به عنوان داوران بخش خیابانی، محمود عزیزی، کوروش زارعی و سعید اسدی به عنوان داوران بخش اصلی معرفی شدند.
نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و سازمان منطقه آزاد اروند و با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی از 28 اردیبهشت ماه تا 3 خردادماه در خرمشهر و آبادان برگزار میشود.
گزارش از ناهید منصوری
انتهای پیام/