صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تشخیص نوعی پروتئین با حسگر پوستی پوشیدنی

اولین حسگر پوستی پوشیدنی می‌تواند وجود پروتئین واکنشی سی (CRP) را به صورت بی‌سیم تشخیص دهد.
کد خبر : 855015

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تک اکسپلوریست، پروتئین واکنشی سی (CRP) که توسط کبد ترشح می‌شود، معمولاً با التهاب همراه است و وجود آن در جریان خون به‌شدت نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای است. تشخیص این پروتئین بسیار دشوار است، زیرا غلظت آن بسیار کمتر از سایر نشانگر‌های زیستی است.

محققان «کلتک» (Caltech)، یک حسگر پوستی پوشیدنی ساخته‌اند که  می‌تواند به صورت بی‌سیم، وجود پروتئین واکنشی سی را در عرق انسان تشخیص دهد. این حسگر بدون آزمایش خون تهاجمی، ردیابی سلامت را برای افراد و متخصصان پزشکی ساده‌تر می‌کند.

محققان این حسگر را با استفاده از گرافن حکاکی‌شده با لیزر، که نوعی کربن ورقه‌ای شکل است، ایجاد کردند. ساختار گرافن به دلیل منافذ کوچک متعدد، دارای سطح زیادی است. این منافذ شامل مواد شیمیایی منحصربه‌فرد «مولکول‌های ردوکس» هستند که می‌توانند تحت شرایط خاص، جریان الکتریکی کوچکی را تولید کنند؛ و همچنین آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که به پروتئین واکنشی سی متصل می‌شوند.

این حسگر همچنین برای نظارت بر غلظت یون‌ها در عرق بدن، PH عرق و دمای پوست ایجاد شده تا بتواند تأثیر تفاوت‌های اجزای عرق بدن، از فردی به فرد دیگر بر سیگنال الکتروشیمیایی حسگر زیستی را محاسبه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر