صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت لوله‌هایی از جنس سلول‌های انسان برای نجات جان سربازان

جراحان اوکراینی از فناوری پزشکی نوین برای درمان جراحات ناشی از انفجار استفاده می‌کنند. آن‌ها از یک رگ خونی مصنوعی یا لوله‌هایی استفاده می‌کنند که از سلول‌های انسانی ساخته شده است.
کد خبر : 854763

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، سال گذشته در اوکراین نوع جدیدی از دستگاه پزشکی در میدان جنگ ابداع شد. این ابداع یک لوله کوچک به نام «رگ سلولی انسانی» (human acellular vessel یا HAV) برای درمان جراحت‌های عروقی به دلیل انفجار وترکش بود.

به گفته دکتر اولکساندر سولوکف یک جراح عروق در اوکراین از HAV در بازسازی‌های عروقی ساده و همچنین در زخم‌های آلوده و پیچیده نیز استفاده شده است.

تاکنون HAV به ۱۸ سرباز مجروح کمک کرده است. این ابزار در حقیقت در حوزه پزشکی، نظامی، شهری و به خصوص برای درمان انفجار ترکش و جراحت ناشی از شلیک گلوله کارآمد است که هر لحظه برای نجات جان فرد اهمیت دارد.

جراحت‌های عروقی به مرگ غیرقابل اجتناب در میدان جنگ و یا قطع عضو منجر می‌شوند. هنگامیکه یک رگ خونی آسیب می‌بیند، اگر ذخیره خون قطع شود، عضو بدن باید قطع شود. همچنین اگر خون زیادی از رگ‌ها خارج شود، مرگ بیمار حتمی است.

پس از درگیری روسیه و اکراین، جراحان اوکراینی با شرکت فناوری زیستی که HAV را ابداع کرده و هیوماسایت نام دارد، ارتباط برقارر کردند. این شرکت اب دفتر برنامه‌های بین المللی سازمان غذا و دارو آمریکا و وزارت بهداشت اوکراین همکاری می‌کند و هنوز هم HAV به مناطق جنگی می‌فرستد.

محققان امیدوارند HAV در آینده بتواند گزینه‌ای برتر برای جایگزین کردن روش‌های عروقی فراهم کند.

HAV از سلول‌های عروقی انسان ساخته می‌شود که در آزمایشگاه به مدت ۸ هفته کشت می‌شوند و پس از پاکسازی می‌توان آن‌ها را جایگزین رگ‌های خونی کرد.
جراحان بیشتر اوقات جراحت‌های عروقی را با گرفت‌ها درمان می‌کنند. روش ترجیحی در این وضعیت برداشتن قطعه‌ای از رگ بدن بیمار و پیوند آن به منطقه آسیب دیده است. اما اگر رگی وجود نداشته باشد، جراح می‌تواند از پروتز رگ که از مواد مصنوعی ساخته شده، استفاده کند.

هرچند هر دو این روش‌ها کارآمد هستند، اما چالش‌هایی نیز دارند. به گفته سولوکف افرادی که در اوکراین با HAV درمان شدند پس از یک سال از گذشت فرایند جراحی، با چالشی روبرو نشده اند.

این ابزار‌ها فقط برای جراحت‌های میدان جنگ کافی نیستند. آزمایش‌های بالینی برای استفاده از آن‌ها در درمان‌های دیگر مانند تصادف خودرو و حوادث در محل کار با ماشین آلات سنگین نیز در جریان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر