صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روزشمار تاریخ| عضویت 4 اقلیت دینی در مجلس خبرگان

امروز پنجم تیر ۱۳۵۸ رویداد‌های گوناگونی در کشور روی داده است از جمله توقیف محموله سلاح در مرز عراق، عضویت ۴ اقلیت دینی در مجلس خبرگان، اخراج ۳۰ وابسته ساواک از دانشگاه ملی، اعتراض نهضت آزادی به مجاهدین در خصوص سعادتی و ... است.
کد خبر : 854725

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در پنجم تیر ۱۳۵۸، شش هزار اسلحه کلاشینکف در مرز عراق توقیف و عوامل قاچاق آن بازداشت شدند.

سخنگوی سپاه پاسداران با اشاره به این که ماموران ژاندارمری مستقر درمرز‌های غرب کشور با همکاری پاسداران مرزی این محموله سلاح قاچاق را توقیف کردند، اظهار داشت: چندی قبل هم پاسداران مرزی به ورود سلاح از طریق مرز‌ها مشکوک شده بودند.

وی افزود: این ۶ هزار سلاح قاچاق در لابلای اقلام غیر مجاز پنهان شده بودند.

عضویت ۴ اقلیت دینی در مجلس خبرگان

دکتر باهنر در دانشگاه علوم و فنون ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه مجلس خبرگان ۷۲ عضو دارد، گفت: از این تعداد ۴ نفر از اقلیت‌های مذهبی هستند.

یکی از بنیان گذاران حزب جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه متن پیش نویس قانون اساسی در مجلس خبرگان مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: پس از نظر مجلس خبرگان این قانون به رای عمومی مردم گذاشته می‌شود.

وی درباره انتخابات هم خاطر نشان کرد: انتخابات مجلس و ریاست جمهوری تا سه ماه آینده باهم و یا به صورت جداگانه برگزار خواهند شد.

اخراج ۳۰ وابسته ساواک از دانشگاه ملی

۳۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ملی ایران به دلیل وابستگی به ساواک و سازمان سیا اخراج شدند.

یک مقام مسئول این دانشگاه با اعلام این خبر افزود: در این دانشگاه ۱۴۰ نفر از دانشجویان نیز وابسته به ساواک هستند که هنوز برای آن‌ها تصمیم گیری نشده است و باید از ورودشان به دانشگاه جلوگیری شود.

وی در ادامه تعداد کارمندان این دانشگاه که به ساواک وابسته اند را اندک دانست و خاطرنشان کرد: از دو ماه پیش برای پاک سازی این دانشگاه از وابستگان سازمان منحله ساواک پرونده‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

تشکیلات وزارت خارجه دگرگون شد

پس از دوماه مطالعه و انطباق وظایف وزارت امور خارجه با هدف‌های انقلاب، تشکیلات سازمانی این وزارت خانه به طور بنیادی تغییر یافت.

یکی از دست اندرکاران طرح تشکیلات جدید وزارت خارجه با اشاره به اینکه این تغییرات هم کمی و هم کیفی است، گفت: ۵ معاونت به ۳ معاونت و ۱۲ مدیرکل به ۷ مدیرکل تقلیل یافت.

این مقام مطلع با بیان اینکه در دوره شاه، کار‌ها از بالا به پایین تحمیل می‌شد، اظهار داشت: در طرح جدید وظایف را مستقیما ادارات انجام می‌دهند و بوروکراسی به حداقل خواهد رسید.

وی افزود: شاه مخلوع این وزات خانه را در خدمت سیاست‌های امپریالیستی قرار داده بود که با تشکیلات جدید سیاست‌ها در خدمت مقتضیات نظام جمهوری اسلامی قرار می‌گیرد.

آیت الله بهشتی: شرکت نظامیان در احزاب سیاسی منع شرعی ندارد

آیت الله بهشتی در خصوص منع نظامیان از شرکت در احزاب سیاسی تاکید کرد این کار با موازین اسلامی منطبق نیست.

دکتر بهشتی با اشاره به اینکه حزب جمهوری اسلامی به زودی نامزد‌های خود برای انتخابات مجلس خبرگان را معرفی می‌کند، گفت: در معرفی نامزد‌ها به صلاحیت و تسلط آن‌ها به مبانی شرعی توجه می‌کنیم و ممکن است این نامزد‌ها از اعضای حزب هم نباشند.

وی در گفت‌وگو با اطلاعات خاطرنشان کرد: درست است که یکپارچگی ارتش باید حفظ شود امامحدود کردن تفکر انسان‌هایی که در ارتش هستند در این که نباید در احزاب سیاسی فعالیت کنند با موازین اسلامی سازگار نیست.

اعتراض نهضت آزادی به مجاهدین در خصوص سعادتی

نهضت آزادی در پی بازداشت محمدرضا سعادتی از اعضای مجاهدین خلق [منافقین]و حاشیه‌های این بازداشت بیانیه‌ای را صادر کرد.

دراین بیانیه نهضت آزادی با اشاره به شواهد و دلایل بازپرس و مشکوک بودن شکنجه سعادتی در زمان بازداشت تاکید می‌کند که این هیاهو تاثیری در اینکه سعادتی با عناصر شوروی در ارتباط بوده ندارد و مجاهدین خلق باید پاسخگوی این اتهامات عضو خود باشند.

نهضت آزادی در بیانیه خود مراتب اعتراض خود را به مجاهدین خلق در خصوص انتشار پرونده سعادتی قبل از اتمام دادرسی اعلام و این کار را قبل از قضاوت قاضی صالح در راستای اهداف سیاسی دانسته است.

رئیس جمهور باید از مراجع تقلید باشد

تعدادی از اعضای روحانیت اصفهان در دیدار مراجع تقلید با ارائه طوماری در خصوص قانون اساسی جمهوری اسلامی نظراتشان را ابراز داشتند. در دیدار این گروه با مراجع تقلید، حضرات آیات شریعتمداری، گلپایگانی، مرعشی نجفی و روحانی بر قرار گرفتن مذهب رسمی شیعه اثنی عشری در قانون اساسی به عنوان اصلی غیر قابل تغییر تاکید کردند.

آیت‌الله صادق روحانی در خصوص برخی اصول پیش‌نویس قانون اساسی گفت: رئیس جمهور حتما باید یکی از مراجع تقلید باشد.

وی با اشاره به این که فرد مورد نظر امام خمینی است، اظهار داشت: اگرایشان این مقام را نپذیرفتند قهرا باید یکی از مراجع دیگر این مسئولیت را قبول کند.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر هم قصد بر این باشد که رئیس جمهور از میان سایر اقشار جامعه انتخاب شود، قاعده بر این است که حق عزل و نصب رئیس جمهور با مراجع تقلید باشد.

باز هم سر و کله مزدوران و مجذوبان غرب پیدا شده است

امروز بعد از ظهر دومین جلسه کنگره مسلمانان منتقد قانون اساسی با شرکت دکتر آیت، دکتر ملکی، دکتر حامد و عده کثیری از اقشار مختلف مردم به ریاست دکتر صادقی برگزار شد.

در آغاز جلسه دکتر آیت با اشاره به تاریخ جهان گفت که ظهور اسلام بزرگترین واقعه زندگی بشر بوده است. او پس از مروری بر دیگر حوادث تاریخ بشر اعلام داشت که بدون اغراق انقلاب اسلامی ایران دومین واقعه مهم تاریخ است.

وی این مطلب را مشروط بر این امر دانست که انقلاب به سرنوشت مشروطیت دچار نشود.

او گفت: که انقلاب مشروطیت به خاطر مرعوب شدن عده‌ای از غرب منحرف شد. دکتر آیت فاش ساخت که باز هم سر و کله مزدوران و مجذوبان غرب پیدا شده است تا این انقلاب را نیز منحرف کنند.

دکتر آیت در ادامه شدیدا از مرعوبیت‌های عده‌ای از غرب انتقاد مرد و ترس از تبلیغات روزنامه‌های غربی را شمه‌ای از چنین مرعوبیتی شمرد.

آیت در ادامه به پیش نویس قانون اساسی پرداخت و گفت: ترس از غرب در این پیش‌نویس مشهود است.

وی در ادامه به ضرورت وحدت مسلمین پرداخت و گفت: در این قانون حتی یک اصل در رابطه با وحدت مسلمین پیش بینی نشده است. مسلمانان جهان باید یک قطب سیاسی متفق اسلامی تشکیل بدهند و به صورت یک ابرقدرت اسلامی در جهان ظهور کنند.

آیت اظهار داشت: ما قبل از ایرانی بودن مسلمانیم. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید قانونی باشد که اگر یک زمان کشور متحده اسلامی تشکیل شد بتواند دستور کار آن کشور قرار گیرد و در نتیجه قانون اساسی ما باید اسلامی باشد نه غربی. در این جلسه دکتر صادقی بیانیه پیشنهادی این کنگره را قرائت کرد که در آن مواردی همچون حذف قوه مقننه از قانون اساسی گنجانده شده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر