صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۹ - ۰۴ تير ۱۴۰۲

کدام فرنگی‌کاران در لیست رنگرز برای حضور در مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی مشترکند؟

با توجه به بضاعت کشتی فرنگی ایران و سرمایه‌هایش، به نظر می‌رسد حداقل در سه وزن ملی‌پوشان اعزامی به دو مسابقه بلگراد و هانگژو مشترک باشند.
کد خبر : 854471

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات کشتی قهرمانی جهان طی روز‌های ۲۵ شهریور تا ۲ مهر در بلگراد برگزار می‌شود، جایی که مسابقات جهانی سال گذشته هم آنجا برگزار شد و تیم آزاد به نایب قهرمانی جهان و تیم فرنگی به عنوان چهارمی دست پیدا کردند.

کمتر از دو هفته پس از پایان مسابقات جهانی که اولین مرحله از گزینشی بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس است، مسابقات کشتی بازی‌های آسیایی در ۶ وزن المپیکی آزاد و ۶ وزن المپیکی فرنگی برگزار می‌شود.

باتوجه به نزدیکی دو رویداد، کشتی راه سختی برای انتخاب تیم‌های اعزامی‌اش به هانگژو خواهد داشت و در شرایط معمول و متداول نمی‌تواند کشتی‌گیرانش را انتخاب کند. چراکه کشتی رشته‌ای است که قهرمانانش نهایتا یک تا دو بار در سال به پیک آمادگی رسیده و فاصله معقول بین رسیدن به پیک، باتوجه به اینکه مسابقات رسمی سر وزن قانونی برگزار می‌شود، ۶۰ روز است؛ بنابراین انتخاب یک تیم برای شرکت در هر دو مسابقه عملا در برخی اوزان اصلا امکان‌پذیر نیست و در وزن‌هایی هم که کشتی‌گیران وزن زیادی را کم نمی‌کنند، شرکت در دو مسابقه به فاصله زمانی کمتر از دو هفته کار بسیار سختی است و امکان موفقیت را کاهش می‌دهد، مگر در اوزانی که اختلاف کشتی‌گیر انتخاب شده با حریفان آسیایی آنقدری باشد که با آمادگی جسمانی ۵۰-۶۰ درصدی هم بتواند طلای بازی‌های آسیایی را از آن خود کند.

اگر فرض را بر این بگذاریم که چالش به وجود آمده بین فدراسیون کشتی و کمیته ملی المپیک بر سر موضوع بودجه تا آن وقت برطرف خواهد شد، در شرایط نرمال در مورد کشتی فرنگی به نظر می‌رسد کادرفنی تیم ملی در دو وزن ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم که محمدهادی ساروی و امین میرزازاده به لحاظ وزنی مشکلی ندارند، بتواند از هر دو کشتی‌گیر در دو رویداد متوالی استفاده کند.

ساروی بعد از کسب مدال برنز المپیک ۲۰۲۰ توکیو، دو نشان طلا و برنز جهانی را هم به خود اختصاص داده و در مسابقه انتخابی اخیرش با مهدی بالی هم نشان داد همچنان با رقبای داخلی فاصله قابل ملاحظه‌ای دارد. او می‌تواند هم در مسابقات جهانی و هم بازی‌های آسیایی تیم ملی فرنگی را همراهی کند و در اولی شانس مدال و در دومی شانس طلایش خیلی بالاست.

امین میرزازاده قهرمان امید‌های جهان و نایب‌قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد هم علاوه بر آنکه شانس کسب مدال در مسابقات جهانی پیش روست، می‌تواند طلای تضمین شده‌ای نیز در هانگژو برای تیم ملی بگیرد.

البته این موضوع به عملکرد علی‌اکبر یوسفی در تورنمنت رنکینگ‌دار بوداپست هم بستگی دارد. این شاید آخرین فرصت قهرمان سال ۲۰۲۱ سنگین‌وزن جهان باشد که بتواند صاحب دوبنده تیم ملی در یکی از دو رویداد مهم باشد.

او بعد از آنکه قهرمان جام تختی شد، این فرصت را برای خود ایجاد کرد تا اگر در بوداپست عملکرد قابل قبولی داشته باشد، ملی‌پوش بازی‌های آسیایی شود. یوسفی در تورنمنت بین‌المللی زاگرب به امیر قاسمی‌منجزی باخت و از دور رقابت‌های اولین رنکینگ اتحادیه جهانی حذف شد.

در ۸۷ کیلوگرم هم به نظر، ناصر علیزاده بتواند در هر دو رویداد جهانی و بازی‌های آسیایی کشتی بگیرد. در این وزن هرچند علیزاده هنوز به کشتی‌گیر مطمئنی تبدیل نشده، اما اختلافش با حریفان داخلی و نفرات دوم و سوم زیاد شده است.

پژمان پشتام دارنده مدال برنز جهانی، به تازگی به ۸۷ کیلو آمده و بعید است بتواند در این مدت نظر کادرفنی را برای شرکت در بازی‌های آسیایی جلب کند.

در ۶۷ و ۷۷ کیلوگرم محمدرضا و محمدعلی گرایی به مسابقات جهانی می‌روند، هر دو کشتی‌گیر خصوصا رضا گرایی وزن زیادی کم می‌کنند، اما اینکه آیا این دو نفر در بازی‌های آسیایی هم نماینده ایران خواهند بود، خیلی به نتایج مسابقات جهانی بستگی دارد.

کسب نشان طلای جهانی می‌تواند روحیه‌ای دو چندان برای آن‌ها ایجاد کند که در بازی‌های آسیایی هم بتوانند تکرارش کنند، اما در غیر این صورت به نظر می‌رسد سعید اسماعیلی قهرمان جام تختی و تنها طلایی ایران در تورنمنت وهبی‌امره در ۶۷ و امین کاویانی‌نژاد نفر دوم قهرمانی آسیای ۲۰۲۳ شانس زیادی برای حضور در هانگژو داشته باشند.

البته سطح بازی‌های آسیایی در ۷۷ کیلوگرم بالاست و آکژول محموداف که سال گذشته طلای جهانی را به دست آورد احتمالا در ترکیب قرقیز‌ها برای کسب مدال به هانگژو هم خواهد آمد.

در وزن ۶۰ کیلوگرم کادرفنی تیم ملی دو گزینه دارد، مهدی محسن‌نژاد و میثم دلخانی که باتوجه به سطح بالای رقابت‌های جهانی و آسیایی در این وزن و حضور عنوان‌داران و نامداران زیاد، بیشتر از کسب مدال، شاید کسب امتیاز و سهمیه المپیک مد نظر باشد. ضمن اینکه محسن‌نژاد مهره صددرصدی و مطمئن در این وزن نشان نداده و دلخانیِ قهرمان جهان هم وزن نسبتا زیادی را باید برای بازگشت به ۶۰ کیلو کم کند و این امر بر عملکردش تاثیرگذار است.

دلخانی در تورنمنت وهبی‌امره، درحالیکه اشتباه داوری هم در کار دخیل بود، به کرم کمالی که در مسابقات جهانی بلگراد موفق به حذف مهدی محسن‌نژاد شده بود، ۹-صفر باخت.

این احتمال وجود دارد که محسن‌نژاد با توجه به اینکه رنک دارد، نماینده این وزن ایران در مسابقات جهانی باشد و دلخانی هم به بازی‌های آسیایی برود.

انتهای پیام/

ارسال نظر