صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵

بیگدلی: آمریکا و ترکیه به قصد محدود کردن ایران و روسیه وارد سوریه می‌شوند/ امکان اختلاف نظر میان تهران و مسکو درباره اوضاع سوریه وجود دارد

کارشناس امور خاورمیانه در گفت‌وگو با آنا گفت که توافق آمریکا و ترکیه برای مداخله نظامی در سوریه با هدف برکنار کردن روس‌ها از فرمانروایی مطلق در این کشور و همچنین محدود کردن نفوذ ایران و حزب‌الله لبنان در سوریه انجام می‌شود
کد خبر : 85438

مجتبی اسماعیلی، گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: روزنامه الوطن سوریه امروز یکشنبه در گزارشی نوشت: «واشنگتن اعلام کرد که قصد دارد برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در شهر حلب و پاکسازی آن با ترکیه همکاری کند و این همکاری در قالب افزایش حمایت از گروه‌های معارض میانه‌رو انجام خواهد شد.»


آنتونی بلینکن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی تأکید کرد که واشنگتن درباره همکاری برای پاکسازی مناطق حد فاصل شهر منبج و مارع در حومه شمالی حلب و بازپس‌گیری کامل این شهر از دست عناصر داعش با ترکیه به توافق رسیده است.


دکتر علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل اعتقاد دارد که «در حال حاضر مشخص نیست که توافق آمریکا و ترکیه بر سر مداخله نظامی در حلب در چه حدی است و چگونه انجام خواهد شد ولی مشخص است که ترکیه قصد دارد با هدف حمایت از آمریکا و محدود کردن اختیارات روسیه در سوریه وارد حلب شود.»


ایران از موضع خود در سوریه عقب‌نشینی نمی‌کند چرا که یقینا عقب‌نشینی از سوریه موضع نه تنها ایران، بلکه حزب‌الله را ضعیف می‌کند. در واقع عقب‌نشینی ایران از جنگ سوریه به سود عربستان، اسرائیل و آمریکا خواهد بود و ایران هرگز چنین اقدامی نخواهد کرد.

او به خبرنگار آنا می‌گوید: «در واقع این توافق با هدف برکنار کردن روس‌ها از فرمانروایی مطلق در سوریه و همچنین محدود کردن نفوذ ایران و حزب‌الله لبنان در این کشور انجام می‌شود.»


این استاد دانشگاه درباره استراتژی‌های پنهان درباره مداخله احتمالی ترکیه و آمریکا در حلب می‌افزاید: «فرضیه‌ای درباره ایجاد منطقه حائل در سوریه وجود دارد و این موضوع می‌تواند محلی برای توافق میان آمریکا و ترکیه باشد؛ گرچه این موضوع، روند سختی پیش رو دارد و باید در درجه نخست به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد برسد. همچنین مشخص نیست که آیا آمریکا می‌خواهد و می‌تواند نیروی زمینی خود را وارد نزاع سوریه کند یا خیر. در هر صورت می‌توان این‌گونه گفت که ترکیه تحت فشار عرستان و قطر دست به چنین اقدامی زده است.»


این کارشناس مسائل بین‌الملل، اوضاع سوریه را این روزها تحت کنترل نظام بشار اسد، رئیس‌جمهوری این کشور دانست و گفت: «ارتش روسیه در چنین اوضاعی پیروزی‌های زیادی در مواجهه با گروه‌های تروریستی به دست آورده است که خود تثبیت‌کننده جایگاه ایران در آن منطقه است.»


او به موضوع وجود برخی اختلاف‌ها در مواضع میان ایران و روسیه در موضوع سوریه پرداخت و گفت: «به‌ تدریج شاهد اختلاف در خط مشی روسیه و ایران هستیم؛ از سویی روس‌ها می‌خواهند از زیر بار تحریم‌های آمریکا که به‌دنبال اوضاع اوکراین ایجاد شده است، رهایی یابند و از سوی دیگر ایران می‌خواهد موضع خود را در سوریه تثبیت کند. این اختلاف در حالی است که روس‌ها تصمیم گرفته‌اند با آمریکا بر سر سوریه به توافق دست یابند و حتی برای بشار اسد در خارج از سوریه محلی امن درنظر گرفته‌اند تا مقدمات کنار رفتن وی فراهم شود ولی ایران همچون گذشته بر موضع خود که همان وحدت در سوریه و مبارزه با گروه‌های تروریستی است تاکید می‌کند.»


بیگدلی با تاکید بر موضع‌گیری ایران در حمایت از سوریه تصریح کرد: «اگر توافق میان آمریکا و روسیه اجرایی شود، ایران از هم‌پیمان خود ضربه می‌خورد و بارها گفته‌ام که باید مراقب چنین وضعی بود. توافق آمریکا و روسیه حتی می‌تواند منجر به محدود شدن نفوذ ایران در سوریه شود و دست ایران از قدرت‌نمایی در سوریه کوتاه بماند. طبعا در چنین وضعی که آمریکا بخواهد از لحاظ نظامی وارد عرصه سوریه شود، ما وارد جنگی تمام‌عیار خواهیم شد.»


وی افزود: «ایران از موضع خود در سوریه عقب‌نشینی نمی‌کند چرا که یقینا عقب‌نشینی از سوریه موضع نه تنها ایران، بلکه حزب‌الله را ضعیف می‌کند. در واقع عقب‌نشینی ایران از جنگ سوریه به سود عربستان، اسرائیل و آمریکا خواهد بود و ایران هرگز چنین اقدامی نخواهد کرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر