صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۷ - ۰۳ تير ۱۴۰۲

مرحله به مرحله مهاجرت به آلمان در سال 2023

کشور آلمان یکی از هفت کشور صنعتی در دنیا بوده و اقتصاد آن روزبه‌روز در حال پیشرفت است. به همین دلیل فرصت‌های شغلی متعددی در آن وجود دارد. از طرفی سطح آموزش در این کشور هم از کیفیت خوبی برخوردار است و بسیاری از دانشگاه‌های آلمانی جزو بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند. حقوق و دستمزد نیز در این کشور بالاست و تورم چندانی در آن دیده نمی‌شود.
کد خبر : 854308

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کشور آلمان یکی از هفت کشور صنعتی در دنیا بوده و اقتصاد آن روزبه‌روز در حال پیشرفت است. به همین دلیل فرصت‌های شغلی متعددی در آن وجود دارد. از طرفی سطح آموزش در این کشور هم از کیفیت خوبی برخوردار است و بسیاری از دانشگاه‌های آلمانی جزو بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند. حقوق و دستمزد نیز در این کشور بالاست و تورم چندانی در آن دیده نمی‌شود. همه این شرایط به اضافه ساختارهای اجتماعی و مدنی آلمان باعث شده که این کشور به یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی در سرتاسر دنیا تبدیل شود. در ادامه درباره روش‌های مهاجرت به آلمان بیشتر بدانید.

شرایط مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان روش‌های مختلفی دارد. بنابراین هرکدام از این روش‌ها شامل شرایط خاص خود می‌شوند. هرچند به طور کلی برای مهاجرت به این کشور شرایطی وجود دارد که در تمامی روش‌های مهاجرتی باید برآورده شوند. این شرایط عبارتند از:

شرط مهارت زبان

در اکثر روش‌های مهاجرت به آلمان باید حداقل تسلط به زبان آلمانی را داشته باشید. به این منظور به مدرک سطح B1 یا B2 نیاز دارید. هرچند در برخی دانشگاه‌های آلمان مطالب به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند، اما در عوض تحصیل در آن‌ها رایگان نیست و باید شهریه و سایر هزینه‌ها را پرداخت کنید. در ضمن برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری هم نیازی به مدرک زبان آلمانی ندارید.

شرط سنی

برای مهاجرت به آلمان شرط سنی خاصی وجود ندارد، اما برخی قوانین نانوشته نشان می‌دهند که بیشترین شانس مهاجرت به این کشور را افراد 22 الی 35 سال دارند. هرچند افراد زیر 22 سال و بالای 35 سال هم چنین شانسی دارند، اما بهتر است از روش‌های خاصی استفاده کنند. مثلا زیر 22 ساله‌ها می‌توانند ویزای دانش‌آموزی یا دانشجویی را انتخاب کنند و بالای 35 ساله‌ها هم بهتر است روش‌هایی مثل کارآفرینی یا سرمایه‌گذاری را امتحان کنند. برای اطلاعات بیشتر درباره شرایط، روش‌ها و مراحل مهاجرت به آلمان اینجا کلیک کنید.

روش‌های مهاجرت به آلمان

روش‌های مهاجرت به آلمان به قدری متنوع است که با کمی تلاش می‌توانید شرایط خود را به یکی از آن‌ها نزدیک کرده و مهاجرت کنید. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

مهاجرت تحصیلی

برای مهاجرت تحصیلی به آلمان باید قبل از هر چیز از یک دانشگاه معتبر و مورد تایید دولت پذیرش بگیرید. از طرفی داشتن مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی و همچنین تمکن مالی حداقل 10 هزار دلار یورو در سال هم از شرایط ضروری اخذ این نوع ویزاست. در ضمن داشتن بیمه سلامت دانشجویی با حداقل 3 ماه اعتبار از الزامات این روش به شمار می‌آید. ویزای تحصیلی خودش به سه نوع ویزای متقاضی دانشجویی، ویزای دانشجویی و ویزای دوره زبان آلمانی تقسیم می‌شود.

مهاجرت کاری

روش مهاجرت کاری یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان است. برای اینکه بتوانید در کشور آلمان کار کنید، باید هم ویزای کاری داشته باشید و هم مجوز کار (Work Permit). داشتن جاب‌آفر (Job Offer) هم یکی از شروط بسیار مهم کار در آلمان محسوب می‌شود که در اکثر مواقع ضروری است. روش مهاجرت کاری در دو نوع بلندمدت (Long stay) و کوتاه‌مدت (Short stay) انجام می‌شود. از طرفی ویزای کاری آلمان به ویزاهای مختلفی تقسیم می‌شود که در ادامه درباره برخی از آن‌ها توضیح می‌دهیم:

ویزای کار(Employment Visa)

در این روش باید از کارفرمای مورد تایید دولت یک پیشنهاد شغلی معتبر دریافت کنید و قرارداد ببندید. در ضمن باید مدرک تحصیلی و همینطور سابقه کاری مرتبط هم داشته باشید. شرط مدرک زبان آلمانی و تمکن مالی هم برای این نوع ویزا ضروری است.

ویزای جست‌وجوی کار (Jobseeker Visa)

یکی از مشکلاتی که متقاضیان مهاجرت کاری با آن روبه‌رو هستند، یافتن جاب‌آفر است. به همین دلیل دولت آلمان ویزای جست‌وجوی کار را برای کسانی صادر می‌کند که برای پیدا کردن کار به این کشور می‌روند. با داشتن این ویزا شش ماه مهلت دارید که در آلمان بمانید و کار پیدا کنید.

ویزای آوسبیلدونگ (Ausbildung Visa)

آوسبیلدونگ به دوره‌هایی گفته می‌شود که افراد پس از ثبت‌نام برای گذراندن کارآموزی در آن‌ها شرکت می‌کنند. این دوره‌ها توسط موسسات معتبر آلمانی برگزار می‌شود و در طی این مدت به شرکت‌کنندگان حقوق هم داده می‌شود. بنابراین شما با داشتن این ویزا هم کار یاد می‌گیرید، هم حقوق دریافت می‌کنید و هم شانستان برای پیدا کردن یک فرصت شغلی مناسب پس از دوره و اقامت در آلمان افزایش می‌یابد.

بلوکارت آلمان (Blue Card)

برای دریافت بلوکارت آلمان هم مثل ویزای کاری باید سابقه کاری و مدرک تحصیلی مرتبط داشته باشید. از طرفی باید یک جاب‌آفر معتبر و مورد تایید هم دریافت کنید. تفاوت بلوکارت با ویزای کار در این است که در ویزای بلوکارت باید حداقل 56800 یورو در سال حقوق داشته باشید. این مقدار برای مشاغل آلمانی که کمبود نیروی کار در آن‌ها وجود دارد، 44302 یورو است. در این صورت تا 3 ماه بعد از پایان قرارداد کاری هم می‌توانید در آلمان بمانید.

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

درست است که از طریق سرمایه‌گذاری می‌توانید به آلمان مهاجرت کنید، اما هر نوع سرمایه‌گذاری در این کشور هم منجر به اخذ ویزا یا اقامت نمی‌شود؛ مثل خرید زمین و ملک، خرید اوراق قرضه، باز کردن حساب پس‌انداز و غیره. برای اینکه بتوانید از این طریق به ویزای آلمان دست پیدا کنید، باید حداقل یک میلیون یورو در یک شرکت معتبر آلمانی سرمایه‌گذاری کنید یا 2 میلیون یورو در یک پروژه املاک و مستغلات.

برای اینکه واجد شرایط سرمایه‌گذاری در آلمان باشید، باید یک طرح تجاری یا همان بیزینس‌پلن به دولت ارائه دهید و آن‌ها را قانع کنید که طرح شما برای این کشور سودآور است و باعث اشتغال‌زایی برای مردم آلمان می‌شود. سن مناسب برای اخذ ویزای سرمایه‌گذاری آلمان بین 18 الی 45 است.

مهاجرت به آلمان روش‌های دیگری هم دارد که ممکن است با شرایط شما هماهنگی بیشتری داشته باشند. بهتر است برای آشنایی با این روش‌ها و انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها با یک وکیل یا موسسه مهاجرتی معتبر صحبت کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: مهاجرت تحصیلی
ارسال نظر