صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صرفه‌جویی ۶۰ درصدی در مصرف آب آشامیدنی با شیرآلات نی‌دار

محققان یک شرکت دانش‌بنیان با ساخت سیستم‌های آب سردکن و شیرآلات نی‌دار موجب صرفه‌جویی ۶۰ درصدی در میزان آب آشامیدنی شدند.
کد خبر : 854281

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین دهقان‌دهنوی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان و از کارآفرینان برتر کشور درباره تولیدات این مجموعه، اظهار کرد: ۱۶ سال است که در امر بهینه‌سازی مصرف آب فعالیت می‌کنیم و توانستم ۱۲ اختراع را با تأییدیه وزارت نیرو و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور به ثبت برسانیم که چهار مورد از این اختراعات تجاری‌سازی شده و به تولید انبوه رسیده‌اند.

وی یکی از مهم‌ترین اختراعات را شیرآلات نی‌دار ذکر کرد و افزود: با استفاده از این شیرآلات که می‌تواند جایگزین شیر‌های معمولی در آبسردکن‌ها شود برای نوشیدن آب نیازی به لیوان‌های یک‌بارمصرف نخواهد بود و کافی است نی پلاستیکی کوچک یک‌بارمصرفی را از جعبه کنار آب‌سردکن برداریم و در سوراخ تعبیه‌شده در شیر آب قرار دهیم. با فشار شاسی شیر و قرار دادن نی در دهان، آب به میزان دلخواه و با فشار از پیش تنظیم‌شده نوشیده می‌شود در پایان شیر را در مقابل جعبه تخلیه نی قرار می‌دهیم تا نی به داخل جعبه منتقل شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: علاوه بر این شیرآلات پدالی هم تولید کردیم که روی دوش حمام قابل نصب است. سایه‌بان کولر، تولید دیگری بوده که تماماً در راستای بهینه‌سازی مصرف آب است. این محصول که هم توجیه اقتصادی داشته و هم  کاربردی بوده اکنون در کشور استفاده می‌شود.این محصولات با توجه به تازگی و پرمصرف بودن می‌توانند به اشتغالزایی کمک کنند. اکنون در این شرکت دانش‌بنیان ۳۰ نفر مشغول به کار هستند که این تعداد می‌تواند تا ۲۰۰ نفر افزایش یابد.

دهقان‌دهنوی درباره ارائه محصولات در مناطق محروم عنوان کرد: هر جا آب است این محصولات می‌توانند جایگاه داشته باشند. این تولیدات به‌ویژه در مناطق محرومی که آب آشامیدنی سالم ندارند بسیار کاربردی بوده و می‌تواند موجب ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش مصرف آب شود. با این محصولات فقط جلوی اسراف و هدررفت آب‌ گرفته می‌شود و بدون اینکه مصرف‌کنندگان کمبود آب را احساس کنند می‌توانند به هر میزان آب دلخواه را مصرف کنند.

وی با اشاره به شعار‌های زیادی که درباره صرفه‌جویی در مصرف آب داده می‌شود، گفت: مدام گفته می‌شود آب کم بوده و صرفه‌جویی کنید. آب نبض زندگی است. طرح‌های این مجموعه دانش‌بنیان دقیقاً در راستای این بوده که این شعار‌ها عملی شده و آب حفظ شود. باید امکاناتی فراهم کرد که جلوی اسراف آب را بگیریم.

فعال حوزه دانش‌بنیان در پاسخ به این سؤال که چه انتظاری از دولت دارید، بیان کرد: هیچ انتظاری نداریم جز اینکه مسئولان محصولات را ببینند در منزل خود استفاده کنند؛ اگر دیدند کارایی دارد و واقعاً باعث صرفه‌جویی می‌شود دستور خرید این محصولات برای ادارات کشور را صادر کنند. با صرف هزینه میلیاردی، آزمون‌وخطا‌های لازم را انجام دادیم. اشتغال ایجاد شده، کارخانه احداث کردیم و تولید انبوه داریم. فقط مسئولان این محصولات را ببینند و در صورت تأیید دستور استفاده از آنها را بدهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر