صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خاموشی ۲ میلیارد ساله آتشفشان‌های فعال تنها قمر زمین

نمونه‌های استخراج شده از ماه که چین به کشور فرانسه اهدا کرده نشان می‌دهد، ماه تا ۲ میلیارد سال پیش آتشفشان‌های فعال داشته است.
کد خبر : 854076

به گزارش خبرنگار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، نمونه قمری فرودگر "چانگ ای ۵" چینی در موزه فرانسه قرار گرفت.

"چانگ ای ۵" یک ماموریت رباتیک اکتشاف ماه چین است که متشکل از یک ماژول خدمات، یک سطح‌نشین، صعود کننده و یک وسیله بازآوری نمونه است. این نخستین مأموریت چین برای بازگرداندن نمونه از ماه بود که هدف آن بازگرداندن دست کم ۲ کیلوگرم خاک ماه و نمونه سنگ به زمین بود.  این فرودگر چینی در نهایت خردادماه سال گذشته منشا آب در ماه را پیدا کرد.

براساس اعلام خبرگزاری چین، هدایای نمونه قمری چین به فرانسه در کانتینرهای مهر و موم شده با هوا به موزه ملی تاریخ طبیعی پاریس منتقل شده است.

این نمونه‌ها که مجموعا ۱.۵ گرم بودند، در جریان سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به چین در ماه آوریل (فروردین) برای تحقیقات علمی به فرانسه داده شدند.

نمونه‌های قمری که چین به فرانسه تحویل داد، از نمونه‌های حفاری شده و نمونه‌های سطحی بازگشته توسط ماموریت چانگ ای ۵ در دسامبر ۲۰۲۰ ( آذر ۱۳۹۹) از  شمال شرقی سمت نزدیک ماه منشا می‌گیرند.

براساس تجزیه و تحلیل‌های آزمایشگاهی چین، مشخص شد که این نمونه‌ها تقریبا ۲ میلیارد سال قدمت دارند که به طور قابل توجهی جوان‌تر از نمونه‌های بازیابی شده توسط ماموریت آپولو است که بین ۳ تا ۴.۴ میلیارد سال تخمین زده می‌شود. این کشف نشان می‌دهد که ماه تا ۲ میلیارد سال پیش آتشفشان‌های فعال داشته است، بازه زمانی که پیش از این تصور می‌شد حتی قدیمی‌تر هم باشد.

علاوه بر این، دانشمندان چینی مقدار بالایی آب در نمونه‌های خاک ماه پیدا کرده‌اند که توسط ماموریت چانگ ای ۵ این کشور بازگردانده شده است.

این نمونه‌های هدیه در تلاش مشترک مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه (CNES)، مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS)، موسسه فیزیک زمین پاریس (IPGP)و دانشگاه پاریس - سوربن برای پنج تا هفت سال آینده مورد مطالعه قرار خواهند گرفت.

چین همچنین قصد دارد محموله‌های آژانس‌های فضایی اروپا و فرانسه را برای ماموریت قمری بعدی، چانگ ای ۶، در سال ۲۰۲۴ حمل کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر