صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۴ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
وزیر علوم:

آیین نامه پژوهانه از سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجراست/ تخطی از این موضوع خلاف است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه پژوهانه حداقلی در تمام هیئت امنا‌ها در حال تصویب است و تمام دانشگاه ملزم به رعایت این مورد هستند و از سال ۱۴۰۳ لازم الاجراست و تخطی از این مورد غیر قانونی و خلاف است.
کد خبر : 854014

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیمان صالحی امروز (چهارشنبه) در نشست تخصصی شیوه نامه اعطای پژوهانه علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری، نواوری، آئین نامه و فرهنگی گفت: زمانی انسان با امکانات کافی مدیریت می‌کند و به نتیجه خوبی می‌رسد، اما زمانی دست انسان خالی است و افراد انتظار دارند و هزینه‌های پژوهش بالاست، اما قول می‌دهم از تمام ظرفیت وزارت علوم برای تحقق نیاز‌های پژوهشی استفاده کنم.

وی افزود: در حوزه پژوهش همه رفتار‌های مدیریتی باید ترغیبی و تشویقی باشند و در حوزه پژوهش هم دقیقا خط کشی قانون وجود دارد، به همین علت مدیران آموزشی را با دقت بیشتری انتخاب می‌کنند و به همین علت این اشخاص را بی احساس می‌پندارند، اما در مقابل معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها مهربان و با مروت هستند؛ چرا که حوزه پژوهشی متفاوت است و بودجه پژوهشی خارج از شمول است.

محمدعلی زلفی گل در این مراسم تصریح کرد: معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها دارای ویژگی‌های جایگاه علمی برجسته، با محبت و رئوف هستند.

وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه قم در هفته آموزش به ۲۰ نفر برتر دانشگاه پژوهانه ویژه‌ای اختصاص داد و همین عامل باعث می‌شود تا مابقی استادان برای استفاده از امکانات بیشتر تلاش کنند و به موفقیت برسند و از روسای دانشگاه‌ها درخواست انجام این کار‌ها را دارند، بدترین آسیب در محیط دانشگاهی حسادت و خوشحال نشدن از دستاورد‌های علمی دیگران است و معاونان پژوهشی و فناورانه باید تحت هر بهانه‌ای استادان را خوشحال کند.

زلفی گل گفت: اعتبارات پژوهشی را در هیئت امنا‌ها طی دو سال اخیر با اجبار کردن روسای دانشگاهی تصویب کرده ایم، اما به هدف مورد نظرمان نرسیده ایم. در صورتی که باید از پژوهش حمایت شود و به همین علت آئین نامه پژوهانه را حداقلی ببینیم و در تمام هیئت امنا‌ها تصویب شده و در حال تصویب است و تمام دانشگاه ملزم به رعایت این مورد هستند و از سال ۱۴۰۳ لازم الاجراست و اگر انجام ندهد خلاف به حساب می‌آید و هیئت امنا آنرا به تصویب نمی‌رساند و در این زمینه سازمان اداری استخدامی کشور را برای تامین اعتبارات متقاعد می‌کنیم.

وی بیان کرد: در زمینه فناوری از سامانه ایده‌ها و نیاز‌ها نهایت استفاده را بکنید و برای اجرای طرح پژوهانه سامانه‌های سنجش خود را راه انداری کنید و به همین صورت استاد به صورت مستقیم دانشجو را بدون آزمون می‌پذیرد و به دیگران نیازی ندارد.

زلفی گل تاکید کرد: بر اساس پروژه‌هایی که از سامانه نان دریافت می‌کنند، می‌توانند پایه‌های تشویقی بگیرند و خیلی از دانشگاه‌ها پژوهانه را پرداخت نکرده اند.

وی افزود: معاونت پژوهشی وزارت علوم ۴۰ مجله وزارت علوم را نمایه بین المللی کرده‌اند و ۱۱ تعداد آن به زبان فارسی است.

وی با اشاره به اعطای پژوهانه به استادان جدید الاستخدام عنوان کرد: گزارش داشتیم این پژوهانه که از ابتدای سال از سازمان برنامه و بودجه تامین شد، هنوز به استادان اعطا نشده است. بنابراین می خواهیم این پژوهانه را زودتر به استادان جوان اعطا کنیم.

زلفی گل به تلاش برای نمایه شدن نشریات فارسی و انگلیسی اشاره کرد و افزود: در عرض ۲ سال گذشته، ۴۰ مجله وابسته به وزارت علوم تحت نمایه های بین المللی مهم مانند اسکوپوس درآمده اند که از این تعداد ۱۱ مجله فارسی و بقیه انگلیسی هستند. برای نشریات فارسی ۳۰۰ میلیون و انگلیسی ها ۲۰۰ میلیون کمک به دانشگاه ها شده است. ضمن اینکه به مدیر مسئول و سردبیر این نشریات نیز برای تلاش در پایه های تشویقی پایه هایی داده می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر