صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲

ساخت یک راکتور خورشیدی برای مقابله با مشکلات پلاستیک و دی‌اکسید کربن

انتشار گاز دی‌اکسید کربن و زباله‌های پلاستیکی دو مشکل محیط زیستی مهم در دنیای امروز هستند در همین راستا محققان دانشگاه کمبریج راکتوری خورشیدی ابداع کرده‌اند که یک‌باره با هر دو مشکل مقابله می‌کند.
کد خبر : 853941

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان نسخه جدیدی از راکتور خورشیدی را نمایش داده‌اند که با کمک نور خورشید دی‌اکسید کربن و بطری‌های پلاستیکی را به مواد شیمیایی مفید تبدیل می‌کند.

محققان دانشگاه کمبریج یک نسخه از راکتور خورشیدی را ۶ ماه قبل رونمایی کردند. این ابزار از دو اتاقک ساخته شده که یکی از آنها دی‌اکسید کربن و دیگر زباله پلاستیکی را فراوری می‌کند. انرژی کل راکتور به‌وسیله یک سلول خورشیدی تأمین می‌شود.

نسخه قبلی راکتور فقی با دی‌اکسید کربن فشرده از یک سیلندر کار می‌کرد که برای نشان دادن ایده مناسب بود؛ اما لزوماً برای دنیا واقعی کاربردی ندارد در نسخه جدید محققان تغییراتی در آن ایجاد کردند تا با دی‌اکسید کربن موجود در هوا نیز کار کند. نخست هوا درون یک محلول آلکالین پمپاژ می‌شود که فقط دی‌اکسید کربن را به دام می‌اندازد و اجازه می‌دهد گاز‌های دیگر مانند اکسیژن و نیتروژن از حباب فرار کنند. دی‌اکسید کربن فشرده با کمک اتاقک دیگر فراوری می‌شود.

موتیار رحمان مؤلف ارشد تحقیق در این باره می‌گوید: بخش پلاستیکی در این سیستم اهمیت زیادی دارد. دریافت و استفاده از دی‌اکسید کربن از هوا سبب می‌شود ترکیب را مشکل‌تر می‌کند؛ اما اگر زباله پلاستیکی به سیستم افزوده شود، این ماده به الکترون به دی‌اکسید کربن اضافه می‌کند. پلاستیک به اسید گلیکولیک تبدیل می‌شود که به‌طور گسترده در صنعت محصولات آرایشی به کار می‌رود و دی‌اکسید کربن نیز به گاز سنتز تبدیل شده که سوختی ساده به حساب می‌آید.

محققان مدعی هستند این فناوری می‌تواند در از بین بردن خطرات زیست‌محیطی کارآمد باشد و مسیر را برای ایجاد آینده‌ای بدون سوخت فسیلی فراهم کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر