صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پشت پرده فیلم ایستگاه فضایی چین و ابهامات حضور چینی‌ها در فضا

مجموعه‌ای از فیلم‌های گرفته شده در ایستگاه فضایی چین، شک و تردید را در مورد مکان واقعی فیلمبرداری آن افزایش داده است.
کد خبر : 853664

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مجموعه‌ای از فیلم‌های گرفته شده در ایستگاه فضایی چین، شک و تردید را در مورد مکان واقعی فیلمبرداری آن افزایش داده است.

در فیلم سخنرانی علمی خدمه شنژو - ۱۳ در ایستگاه فضایی در ۹ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۸ آذر ۱۴۰۰)، یک لیوان آب راکد روی میز کار دیده شد که به گفته برخی ثابت می‌کرد این فیلم در واقع در فضا فیلمبرداری نشده است.

براساس ارزیابی اخیر آسوشیتدپرس، کارشناسان می‌گویند این فیلم با نحوه رفتار آب در گرانش صفر سازگار است. آسوشیتدپرس گفت: هیچ دلیلی برای تردید در حضور چین در فضا وجود ندارد و افزود که سوظن‌ها در مورد صحت این فیلم غلط است.

توضیحات علمی

یکی از پست‌های اینستاگرام این مجموعه دلیلی است که ثابت می‌کند این فیلم در واقع در فضا ضبط نشده است: چگونه می‌توانند چنین فریب بزرگی انجام دهند؟ آیا کشور‌های دیگر به ما اعتراض خواهند کرد؟ این پست تا جمعه بیش از ۳۶،۵۰۰ لایک دریافت کرده بود.

اما این فیلم دلیلی بر فریبکاری نیست: یک پدیده علمی پایه وجود دارد که رفتار آب را توضیح می‌دهد.

جردن بیم، پژوهشگر پسادکتری و مورخ فضایی در دانشگاه شیکاگو گفت: مولکول‌های آب بیشتر از آن که دوست داشته باشند در هوا پراکنده شوند، دوست دارند به شیشه و همچنین به سایر مولکول‌های آب بچسبند؛ بنابراین اگر نیروی خارجی وجود نداشته باشد، آب در محیط بی‌وزنی و در این مورد درون شیشه باقی می‌ماند.

وی افزود، کشش سطحی، ویژگی سطح مایع است که به تعریف شکل آن کمک می‌کند و به آن اجازه مقاومت در برابر نیرو‌های خارجی را می‌دهد؛ همچنین برای کمک به حفظ شکل ساکن کار می‌کند و توهم چگونگی عمل آب بر روی زمین را نشان می‌دهد.

ویدیوی جداگانه‌ای که در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ توسط برنامه فضایی سرنشین‌دار چین در ویبو منتشر شد، تصاویری از پشت صحنه خدمه شنژو ۱۳ را نشان می‌دهد که با ریختن دقیق آب به داخل شیشه از طریق یک نی برای درس گرفتن از آن آماده می‌شوند. همچنین به وضوح نوار‌هایی را نشان می‌دهد که لیوان را به میز چسبانده‌اند.

فضانوردان چینی نیز در طول درس خود با فرو بردن یک توپ پینگ پنگ در شیشه، رفتار دیگری از آب را که منحصر به محیط‌های جاذبه صفر است نشان دادند. این توپ به دلیل شناوری آب روی زمین شناور می‌ماند، اما در فضا غوطه‌ور می‌ماند.

فضانوردان دیگری از سراسر جهان نیز ویدیو‌هایی را در مورد نحوه کار مایعات در فضا منتشر کرده اند، از جمله اینکه چگونه قهوه درست می‌کنند یا چه اتفاقی هنگام فشار دادن یک حوله خیس می‌افتد.

به گزارش آسوشیتدپرس، شواهد دیگری نیز وجود دارد که این حقیقت را تایید می‌کند که ایستگاه فضایی چین در واقع در میان ستاره‌ها قرار دارد.

مالی سیلک، محقق دکترای دانشگاه منچستر که برنامه فضایی چین را مطالعه کرده است، گفت: بسیار بعید است که این ویدئو جعلی باشد و افزود که دلیل بسیار کمی برای چین برای جعل یک ویدیو وجود دارد.

سیلک توضیح داد که چین حتی به کشور‌های عضو سازمان ملل متحد پیشنهاد داده است، فضانوردان خود را به ایستگاه فضایی چین بفرستند؛ پیشنهادی که اگر چین واقعا ایستگاه فضایی نداشته باشد، مطرح کردن آن بدین شکل آن هم از سوی چین بعید است.

چین فضاپیمای سرنشین‌دار شنژو ۱۶ را در تاریخ ۳۰ مه (۹ خرداد سال جاری) پرتاب کرد و سه فضانورد را برای ماموریتی پنج ماهه به ایستگاه فضایی فرستاد.

از آن زمان، این سه فضانورد تحویل خدمه شنژو ۱۵ را انجام داده‌اند، شاهد خروج سفینه فضایی سرنشین دار شنژو ۱۵ و کشتی باری تیانژو ۵ بوده‌اند و کار‌های زیادی از جمله سازماندهی تدارکات و انتقال محموله‌ها به خارج از ایستگاه فضایی انجام داده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر