صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۹ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

آغاز مرمت بازار شمس‌السطنه نراق

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق از آغاز عملیات مرمت بازار شمس‌السطنه خبر داد.
کد خبر : 853558

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ پروین سادات طیبی با اعلام این خبر گفت: عملیات اجرایی بدنه‌سازی و کف‌سازی مجموعه بازار شمس‌السلطنه نراق با اعتبار حدود ۹ میلیارد ریال آغاز شد.

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق با اشاره به اینکه انجام این عملیات مرمتی تا پایان شهریور ماه سال جاری ادامه دارد افزود: این مرحله از مرمت مجموعه بازار شمس‌السلطنه نراق شامل پاکسازی بدنه و جداره‌های سنگی و آجری است و همچنین پس از مرمت بدنه‌ها  کفسازی و ساماندهی ورودی بازار که در مرحله بعد انجام خواهد شد.

طیبی گفت: مجموعه بازار و کاروانسرای تاریخی شمس السلطنه نراق به شماره ۱۶۴۵ در ۲۲ آبان ماه ۱۳۶۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

او افزود: کاروانسرای شمس‌السلطنه یکی از زیباترین اماکن تاریخی شهر نراق است که در دوره قاجار احداث شده است. معماری بنای این بازار همراه با حجره‌ها و تیمچه‌ها از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار است.

مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر نراق با اشاره به اینکه شهر نراق دومین شهر تاریخی کشور با حدود ۴ هزار نفر جمعیت از شهر‌های شهرستان‌های دلیجان در جنوب استان مرکزی و در مسیر مناطق گردشگری قم، اصفهان، دلیجان قرار دارد گفت: بافت تاریخی منحصر به فرد نراق از نوع شهر‌های ماسوله و یزد با دیوار‌های کاهگلی و با ترکیبی از بنا‌های تاریخی، معابر سنگ‌فرش و آب روان و باغ‌های حاشیه است و معماری این شهر دست نخورده مانده و هر ساله میزبان هزاران گردشگر است.

طیبی گفت: از جمله آثار شاخص تاریخی ثبتی در داخل بافت تاریخی نراق می‌توان به مسجد جامع نراق آب‌انبار حاج مهدی نراقی، کاروانسرا و تاجرسرای حاج مهدی و کاروانسرای شمس‌السلطنه در داخل بازار، آب‌انبار و حسینیه عبدالباقی، مسجد امام‌حسن (ع) یا مسجد محله پایین، خانه فاضلین نراقی، امامزادگان شاه یحیی و شاهزاده سلیمان و بسیاری از خانه‌های تاریخی داخل بافت با قدمت قاجاری اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر