صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۲ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

تولید موادی برای ساخت سلول‌های ایمنی ریه توسط محققان

محققان موفق به تولید ترکیبی جادویی شدند که در ساخت سلول‌های ایمنی ریه مؤثر است.
کد خبر : 853528

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ماکروفاژ‌های آلوئولی (Alveolar macrophages) برای سلول‌های ایمنی در ریه‌ها اهمیت زیادی دارند و به‌عنوان دفاعی در مقابل پاتوژن‌ها عمل می‌کنند، بدون این سلول‌ها، ایمنی ریه به خطر می‌افتد. ماکروفاژ‌های آلوئولی در لایه کیسه‌های هوای ریه‌ها قرار دارند و مواد دورریز در بافت‌ها را می‌بلعند.

محققان انستیتو تحقیقات پزشکی، رفتار محیط‌های آلوئولی را در سلول‌های کشت شده آزمایشگاهی تقلید کردند و ماکروفاژ آلوئولی را ساختند. آنها مدعی هستند این روش به پیشرفت تحقیقات درباره بیماری‌های تنفسی از کووید ۱۹ تا آسم کمک می‌کند. این در حالی است که دسترسی به ماکروفاژ‌های آلوئولی در انسان‌ها سخت است؛ زیرا آنها در اعماق ریه قرار دارند. به‌طور معمول آنها را با کمک روش شست‌وشوی وقت‌گیر و پرهزینه ریه به دست می‌آورند؛ اما محققان از یک مدل جدید استفاده کردند که شامل دریافت نمونه خون بود.

محققان گلبول‌های سفید را از خون جدا کردند و آنها را در ظرف‌های تفلونی با اجزای کشت سلولی مخصوص قرار دادند. در مرحله بعد یک ماده روکنشگر همراه سه پروتئین سیتوکین مختلف اضافه شد که به‌طور معمول در مایع لایه داخلی آلوئولی وجود دارد.

سوسانتا پاهار محقق پست دکتری و مؤلف ارشد این پژوهش می‌گوید: این (تولید موادی برای ساخت سلول‌های ایمنی ریه) را ترکیب جادویی می‌نامیم. پس از ۶ روز در این ترکیب جادویی سلول‌ها متمایز یا به سلول‌های مشابه ماکروفاژ آلوئولی تبدیل شدند. ترکیب سلول‌های مصنوعی از لحاظ ژنتیکی ۹۴ درصد مشابه نمونه انسانی بود. از آنجا که سلول‌های آزمایشی می‌توانند مانند سلول‌های انسانی عمل کنند، محققان تأیید کردند که این مدل را می‌توان برای تحقیق درباره کووید ۱۹ و ... به کاربرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: محققان کووید19
ارسال نظر