صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نصرالله ناصح‌پور، پیشکسوت آواز درگذشت

«نصرالله ناصح‌پور» خواننده پیشکسوت و عضو سابق هیئت مدیره خانه موسیقی ایران در سن ۸۳ سالگی دار فانی را وداع گفت.
کد خبر : 853492

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نصرالله ناصح‌پور، خواننده پیشکسوت و عضو سابق هیئت مدیره خانه موسیقی ایران، شب گذشته و در سن ۸۳ سالگی دارفانی را وداع گفت.

مراسم تشییع این خواننده پیشکسوت روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه و ساعت ۹:۳۰ دقیقه صبح از مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود و پیکر این هنرمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده خواهد شد.

زنده یاد نصرالله ناصح‌پور در سال ۱۳۱۹ در محله اونچی میدان اردبیل متولد شد و از همان دوران کودکی، در خانواده‌ای موسیقی‌شناس پرورش یافت. در محیط موسیقی اردبیل ، پدرش آقاشکور از نوازندگان ساز قارمون و مادرش نوازنده ساز دایره (ساز) (دایره آذری) بودند. وی از اعضای هیئت مدیره کانون خوانندگان سنتی خانه موسیقی ایران بود. ناصح‌پور، با عزیمت به تهران، بیشتر اوقات خود را صرف فراگیری موسیقی سنتی ایران کرد و پس از آشنایی با محمود کریمی، به هنرستان آزاد موسیقی ملی راه یافت و مشغول تحصیل شد. در آنجا، آشنایی با مطالب و نکته‌های شفاهی در کلاس درس علی اکبر خان شهنازی، این امکان را ایجاد کرد که در محفل هنری امیر قاسمی نیز، با روح و حس ساز سعید هرمزی و دیگر استادان حاضر در هنرستان محشور شود. پس از تشکیل کلاس‌های مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، از راهنمایی‌ها، آموزش و توصیه‌های نورعلی برومند بهره‌مند شد.

وی از جلسات شناخت موسیقی و کلام و تلفیق شعر و موسیقی نیز، بهره‌های فراوان جست و سپس جهت فراگیری ردیف عالی موسیقی سنتی و آموزش تصنیف و ضرب آهنگ مربوط به آن، به کلاس عبدالله دوامی راه یافت. وی همچنین حدود ده سال به تدریس «جواب آواز» در دانشکده موسیقی دانشگاه هنر مشغول بود. جمشید عندلیبی (در زمینه ردیف و جواب آواز)، محمود مخدوم، صدیق تعریف، محمد ملاآقایی روزبهانی(همگی در رشته آواز) از شاگردان او بوده‌اند. وی پس از طی دوره‌های عالی موسیقی به همراه محمدرضا لطفی در کانون فرهنگی و هنری چاووش به عنوان عضو شورای عالی فعالیت خود را ادامه داد. وی در این گروه به همراه محمدرضا شجریان و شهرام ناظری به اموزش موسیقی مشغول شد.

خبرگزاری آنا درگذشت این هنرمند را به خانواده محترم ایشان و جامعه موسیقی تسلیت می‌گوید.

انتهای پیام/

ارسال نظر