کاهش اردونشینان و برگزاری اردو در جایی غیر از کمپ تیمهای ملی؛ دبیر چرا از کمیته ملی المپیک انتقاد کرد؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در فاصله کمتر از دو هفته از پایان مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد، رقابتهای کشتی بازیهای آسیایی نیز در هانگژو برگزار میشود. هر دو رقابت جدای از فدراسیون کشتی، برای کمیته ملی المپیک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، چراکه مسابقات جهانی امسال، اولین مرحله از گزینشی المپیک پاریس است و دومی نیز که اهمیتش در میزان رشد کشورها در ورزش برای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مشخص است.
علیرضا دبیر در مجمع عمومی فدراسیون کشتی که روز شنبه ۲۷ خرداد ماه برگزار شد، عنوان کرد که به دلیل عدم حمایت مالی از سوی کمیته ملی المپیک، این رشته با تیمهای دوم و سومش در بازیهای آسیایی شرکت خواهد کرد.
این همان چیزی است که او سال گذشته نیز عنوان کرده و محکم پایش ایستاده بود که این بحث بدون آنکه سرانجامی داشته باشد، باتوجه به تعویق یک ساله بازیهای آسیایی، در آن وقت از محل بحث و جدل بین دبیر و کمیته ملی المپیک خارج شد.
دبیر در این جلسه همچنین گفت که کمیته ملی المپیک درحالیکه سه ماه از سال گذشته، تنها ۳ میلیارد تومان از بودجه کشتی را پرداخت کرده که این یک دهم از بودجه کشتی از کمیته ملی المپیک است.
اینطور که پیداست، هرچند در این چهار سال هیچ اعزام و اردوی کشتی به دلیل مشکلات مالی لغو نشده، اما تورم و هزینههای روزافزون اعزام و برگزاری اردوی تیمهای ملی، کار را به جایی رسانده که فدراسیون از سرمربیان ردههای مختلف میخواهد لیست اردونشینان خود را به حداقل کاهش دهند. همچنین اردوی ردههای مختلف سنی، غیر از بزرگسالان نیز در شهرستانها برگزار شود، هرچند که این امر مشکلات و سختیهایی برای تیمها در پی دارد.
برگزاری اردوی تیم ملی برای هر نفر چیزی بین یک تا یک و نیم میلیون تومان روزانه هزینه در بردارد. برگزاری اردوی حدودا دو هفتهای با بیش از ۳۰ کشتیگیر، هزینه میلیاردی را بابت هر اردو روی دست فدراسیون خواهد گذاشت.
ضمن اینکه کشتی فقط یک تیم ملی ندارد، این تیم در ردههای سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان در هر دو رشته آزاد و فرنگی باید اردو و اعزام داشته باشد، علاوه بر مسابقات قارهای و جهانی و المپیک، همچنین باید به تورنمنتهای بینالمللی اعزام شود.
هزینه میلیاردی هر اعزام و هر اردو، در نزدیک به ۱۰ تیم ملی در دو بخش آزاد و فرنگی، بودجه کلانی میطلبد که دبیر میگوید در سالی که کشتی اولین مرحله از گزینشی المپیک و بازیهای آسیایی را دارد، فقط یک دهم از بودجهاش را تا امروز دریافت کرده و حالا مشخصا فدراسیونی که تاکنون هیچ اردو و اعزامی را به خاطر پول از دست نداده، از سرمربیانش خواسته تعداد اردونشینان را به نصف کاهش دهند.
اهل فن میدانند نصف شدن تعداد اردونشینان، هم تیم ملی را با چه مشکلاتی مواجه خواهد کرد: نبود حریف تمرینی و عدم اجرای درست تمرینات کشتی.
به همین دلیل است که علیرضا دبیر به انتقاد دوباره از کمیته ملی المپیک برخاسته، او در آخرین ماه دوره چهار ساله ریاستش بر کشتی، بار دیگر به دنبال بودجه مصوب کشتی و حمایتی است که باید از ورزش اول کشور بشود. آن هم در روزهایی که کشتی گل سرسبد تیمهای ورزشی و شانس اول کسب مدالهای خوشرنگ در بازیهای آسیایی است و تکواندو و وزنهبرداری در موقعیت چندان مناسبی نیستند.
انتهای پیام/