صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

انجام نخستین آزمایش تشعشعات ماورا بنفش در ایستگاه فضایی چین

آکادمی علوم فضایی چین اعلام کرد، خدمه «شنژو ۱۶» در ایستگاه فضایی این کشور برای نخستین بار آزمایش قرارگیری در معرض تشعشعات ماورا بنفش را انجام دادند.
کد خبر : 853184

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، «خدمه شنژو ۱۶» چین آزمایش قرارگیری در معرض تشعشعات ماورا بنفش را انجام دادند.

طبق اعلام مرکز ملی علوم فضایی (NSSC) آکادمی علوم چین،  «خدمه شنژو ۱۶» در ایستگاه فضایی چین برای نخستین بار آزمایش قرار گرفتن در معرض تابش بیولوژیکی را در خارج از ماژول آزمایشگاه منگتیان انجام داده‌اند که یک دستاورد مهم در زیست شناسی تابش و تحقیقات علوم فضایی محسوب می‌شود.

تجهیزات آزمایش قرار گرفتن بیولوژیکی با تشعشعات فضایی که به طور مشترک توسط مرکز ملی علوم فضای و دانشگاه دریانوردی دالیان توسعه یافته بود، توسط یک بازوی رباتیک از کابین محفظه بار منتقل و در سکوی ایجاد شده نصب شد.

این تجهیزات برای مطالعه تاثیر محیط‌های استرس‌زا مانند تشعشعات کیهانی و ریزگرانش بر روی موجودات زنده، نحوه آسیب و حفاظت در برابر تشعشعات فضایی، منشا و تکامل حیات و توسعه منابع جهش یافته تابش فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این آزمایشگاه شامل ۱۳ واحد جعبه نمونه حاوی مواد بیولوژیکی است که می‌تواند برای آزمایش‌های درون مداری نمونه‌های بیولوژیکی مانند بذر گیاهان، میکروارگانیسم‌ها و حیوانات کوچک مورد استفاده قرار گیرد. هر واحد جعبه نمونه می‌تواند به طور مستقل دمای داخلی را کنترل کند تا نیاز‌های بقای ارگانیسم‌های مدل مختلف را برآورده کند.

این تجهیزات همچنین دارای یک زیرسیستم اندازه گیری تابش برای به دست آوردن داده‌های تابشی هستند که براساس آن محققان قصد دارند یک پایگاه داده ملی در مورد تناظر بین پارامتر‌های تابش فضایی و اثرات بیولوژیکی فضایی بسازند.

به گفته مرکز ملی علوم فضایی، انجام تحقیقات با استفاده از این تجهیزات برای پروژه‌های بزرگ فضایی چین از جمله ماموریت‌های طولانی مدت فضانوردان چینی در مدار و فرود سرنشین‌دار ماه اهمیت زیادی دارد.

تمام پارامتر‌های مهندسی این تجهیزات طبیعی بودند و شرایط حفاظت از حیات مانند دما نیاز‌های علمی را برآورده می‌کرد.

در حال حاضر این تجهیزات به عنوان تنها دستگاه آزمایش بیولوژیکی تابش ماورا بنفش، به مدت پنج سال فعالیت خواهند کرد و خدماتی را برای چندین پروژه آزمایشی علمی ارائه خواهند داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر