اولویت وزارت علوم ارتقای زیرساختهای امنیت فضای سایبری است/ اتصال ۱۶ دانشگاه به پنجره خدمات الکترونیک دولت
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و مراکز آپای دانشگاهها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری با حضور رئیس دانشگاه الزهرا و برخی مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالن همایشهای پروین اعتصامی دانشگاه الزهرا برگزار شد.
زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا در این برنامه ضمن تشکر و قدردانی از اعتماد وزارت علوم جهت برگزاری اولین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات در دانشگاه الزهرا گفت: از تمام امکانات و پتانسیل دانشگاه جهت برگزاری هر چه بهتر این همایش استفاده میکنیم.
در ادامه؛ محمد هادی زاهدی مدیر فناوری اطلاعات و امنیت مجازی وزارت علوم در این برنامه گفت: با توجه به حوزه تحولات دنیا درعرصه فناوریهای دیجیتال و فناوری اطلاعات نیاز است که این حوزه به عنوان یک حوزه پشتیبان فناوری اطلاعات دیده شود و باید حوزه پیشران باشد و علاوه بر ارائه خدمات به دنبال این هستیم که از ظرفیت فناوریهای اطلاعات دانشگاهها استفاده کنیم تا تمام دانشگاهها دیجیتال نظام آموزش عالی کشور شوند.
مدیر فناوری اطلاعات و امنیت مجازی وزارت علوم تصریح کرد: مدیران بدانند که حرکت دانشگاهها به سمت دانشگاههای دیجیتال و باز باید از همین همایشهای ملی شروع شود.
زاهدی گفت: محورهای برگزاری اولین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و مراکز آپای دانشگاهها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری متناسب با اولویتهای دولت، قوانین کشور و اسناد بالا دستی است که در این زمینه اتصال پنجره خدمات دولتی دانشگاهها باید در اولویت باشد.
مدیر فناوری اطلاعات و امنیت مجازی وزارت علوم اضافه کرد: یکی از تکالیف ابلاغیه مجلس و دولت بحث تحقق دولت الکترونیک است و یکی از مولفههای آن اتصال دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی به پنجره دولت خدمات هوشمند است که در مجموعه وزارت علوم طراحی را انجام داده ایم.
وی تاکید کرد: محور دوم وزارت علوم در برگزاری این همایش این است که، دنیا و کشور در یک هجمه حملات سایبری است و امروز جنگ نرم را شاهد هستیم و در حوزه فناوری اطلاعات درگیر جنگ سایبری هستیم و دانشگاهها و دستگاههای تابع وزارت عتف یکی از اعضای برگزاری این همایش هستند.
زاهدی ادامه داد: در دو سال گذشته دانشگاههای کشور کمترین آسیب را در حوزه فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی داشته اند، لذا یکی از اولویتهای وزارت علوم در این همایش ارتقای زیر ساختهای امنیت سایبری است و این همایش اولین همایش ملی است که در آن کارهای مشاورهای انجام شده و بر همین اساس استادان باید توانمندیها و محصولات خود را ارائه دهند؛ چرا که یکی از ضعفهای ما در دانشگاهها این بود که از خدمات محصولات و توانمندیهای یکدیگر بی اطلاع بوده ایم.
مدیر فناوری اطلاعات و امنیت مجازی وزارت علوم افزود: اقدام خوبی در زمینه بودجه ۱۴۰۲ انجام شده و دستگاههای اجرایی مکلف شده اند یک تا دو درصد بودجه خود را به زیرساختها اختصاص دهند که این موضوع میتواند بخشی از کمبودها را جبران کند و با همکاریهای سازمان اداری استخدامی و وزارت ارتباطات در ۶ ماه گذشته کارگروهی در سازمان اداری استخدامی جهت جذب، حفظ و نگهداشت و ارتقای سرمایه انسانی در حوزه فناوری اطلاعات تشکیل شده و مجموعهای از پیشنهادات را با خود وزیران وزارتخانهها بررسی کردند و به جمع بندی رسیدند و تا شهریور ۱۴۰۲ موضوع برگزاری آزمونهای استخدامی برای فناوری اطلاعات و نگهداشت و حفظ سرمایههای انسانی اطلاع رسانی میشود و تا امروز ۱۶ دانشگاه و معاونتهای آموزشی و پژوهشی وزارت علوم به پنجره خدمات الکترونیک دولت متصل شده اند.
انتهای پیام/