صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۹ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
بازگشت به مربیگری باشگاهی یا ملی در ۶۳ سالگی

حال و روز اسطوره‌ای که بردی هفت‌گُله خلق کرد؛ برای هدایت برزیل با «یوگی» تماس نگرفتند

یواخیم لوو به‌عنوان یکی از اسطوره‌های مربیگری فوتبال آلمان در ۶۳ سالگی برنامه‌ای برای بازنشستگی ندارد؛ او دو سال استراحت کرده و دست به مطالعه زده تا به‌عنوان مربی باشگاهی یا ملی به میادین بازگردد.
کد خبر : 852969

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، «یواخیم لوو» یکی از بزرگان در تالار مشاهیر فوتبال آلمان محسوب می‌شود. چهره‌ای که در دوران جوانی بازیکن مطرحی نبود، اما در عرصه مربیگری نابغه‌ای تاثیرگذار به شمار آمد. او در ۱۵ سالی که سکان هدایت تیم ملی کشورش معروف به «مانشافت» را برعهده داشت، موفق شد عناوینی همچون قهرمانی جهان (۲۰۱۴)، نایب قهرمانی اروپا (۲۰۰۸) و سومی جام جهانی (۲۰۱۰) برسد.

لوو با اعتقاد به فوتبالی متکی به بازی مالکانه که به سرعت از حالت «دفاع به حمله» می‌رفت، تیمی ساخت که سال‌ها در رده بین المللی درخشان بود.
در واقع یکی از عجیب‌ترین نتایج جام‌های جهانی (برد ۷ بر یک آلمان مقابل برزیل در پیکار‌های ۲۰۱۴) در زمان او رقم خورد. مسابقه‌ای که تا ابد در یاد و خاطره‌ها باقی می‌ماند. زیرا تیم «یوگی» ۷ گل به پرافتخارترین تیم تمام ادوار جام جهانی زد و موقعیت‌های گل بیشماری هم خلق کرد. این مربی صاحب سبک از ۲ سال قبل که جای خود را در تیم ملی به «هانس دیتر فلیک» سپرد، همچنان استراحت کرده و به مطالعه در امور مختلف حرفه اش می‌پردازد.با ۶۳ سال سن هنوز خود را قوی برای انجام کار در زمینه سطح اول فوتبال می‌داند. این یکی از نکاتی است که در مصاحبه خبرنگار روزنامه بیلد عنوان کرد:«چه کسی گفته من بازنشسته شده ام؟... نه اصلا اینطور نیست.»


وی افزود: پس از سال‌ها فعالیت گسترده و کارسخت برایم مهم بود کمی فاصله بگیرم و ریکاوری کنم. در این مدت یکسری فعالیت‌ها که قبلا امکانش نبود، را انجام دادم. ضمن آنکه چند طرح و ایده در ذهنم دارم. البته سال گذشته و همین بهار امسال، درخواست‌ها یا پیشنهاد‌هایی هم دریافت کردم، اما من فقط زمانی کاری را انجام می‌دهم که ۱۰۰ درصد آن را باورداشته باشم و بتوانم در جایی که کار می‌کنم تفاوت ایجاد کرده و موثر باشم.

لوو ادامه داد: بعد از مدت‌ها استراحت، می‌توانم بگویم خودم را با فوتبال مجددا نزدیک کردم. چون در نهایت آرامش توانستم بازی‌های زیادی را از نزدیک یا دور تماشاکنم. در متن اتفاقات فوتبالی باشم و به ایده‌های جالبی هم برسم. در تمام سال‌های که با فدراسیون فوتبال همکاری کردم، دوران خوبی داشتم، اما واقعا لازم بود که مدتی از کار فاصله بگیریم. خوشحالم این فرصت را به دست آوردم.

**مربیگری تیم برزیل

پس از رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر یکی از نام‌های که همواره به عنوان گزینه هدایت تیم ملی برزیل شنیده شد، «لوو» بود. در این مورد هر از گاهی منابع اروپایی و حتی برزیلی خبر‌های را منتشر کردند.

در اواسط زمستان برخی نشریه‌های بلژیکی نوشتند که وی گزینه ایی برای هدایت تیم ملی این کشور اروپایی است. حتی روزنامه پرتیراژ نیوزبلادت هم عنوان کرد سران فدراسیون با وی تماس برقرار کرده اند.

هرچند بعد از مدتی این مدیران «مربی آلمانی» استخدام کردند، اما نامش «لوو» نبود. زیرا آن‌ها زمام امور تیم خود را برای حضوری شایسته و قوی در رقابت‌های یورو ۲۰۲۴ به «دومنیکو تدسکو» سپردند. در این باره مربی صاحب نام نیز توضیحی برای خبرنگار بیلد داشته است: «مربیگری برزیل؟ اصلا چنین چیزی مطرح نبوده... با من هیچ تماسی در این مورد گرفته نشد.»

وی در مورد این که در آینده علاقمند است در چه رده ایی به کار ادامه دهد، نیز عنوان کرد:می توانم فعالیت به عنوان مربی هم در رده باشگاهی و هم ملی را تصورکنم. البته در رده باشگاهی مطمئنا قادر خواهم بود هر روز با بازیکنان کارکنم که همیشه هم از آن لذت زیادی برده ام.

**نقدی بر مدیریت بایرن

از جمله موضوعاتی که در گپ و گفت با «یوگی» در این حال مطرح شده، بحث مدیریت باشگاه بایرن مونیخ بود و اتفاقی که در روز پایانی بازی‌ها افتاد؛ این که اولیور کان و حسن سالی حمیدزیچ، مدیر عامل و مدیرورزشی باواریایی‌ها اخراج شدند و در روز قهرمانی تیم، حاشیه بزرگی ایجاد شد که مقام اولی تیم را تحت تاثیر قرارداد.

مربی متولد شهر کوچک «شوناو» به عنوان کارشناس این اتفاق عجیب را چنین تحلیل کرد: «چیزی که مرا شگفت زده کرده، زمان اخراج بود. این که دو روز قبل از بازی سرنوشت ساز با اف ث کلن، این اتفاق رخ داد. این تصمیم ممکن بود قبل از بازی خبرش به بیرون درزکند.»
وی افزود:در مورد ساختار مدیریتی باشگاه بایرن و کلا هر باشگاه دیگری، نظر نمی‌دهم، اما از جنبه مربیگری، این اتفاق را خطرناک دیدم.

**مربیگری بایرن با توخل

گزارشگر نشریه آلمانی وقتی از اسطوره خوش پوش آلمان‌ها در مورد اخراج‌های مدیران مونیخی سوال کرد، در ارتباط با ادامه حضور توماس توخل که ابتدای بهار جانشین یولیان ناگلسمان شد، نیز پرسید که چنین جواب گرفت: «توخل از آن دسته مربیانی است که از نزدیک در برنامه ریزی بازیکنان تیمش مشارکت می‌کند. او خواستار همکاری نزدیک با بازیکنان است و فکر می‌کنم چنین امکانی به او در مونیخ داده می‌شود. در نهایت باید حرفش را که وزن زیادی هم دارد، به کرسی بنشاند تا در فصل بعد موفق عمل کند.»

**نظر لوو در باره بوندس لیگا

لوو وقتی در مورد مسائل مدیریتی و مربیگری بایرنی‌ها نظرداد، در این گفت و گوی جالب نظرش را هم در مورد وضعیت مربیگری در لیگ کشورش موسوم به بوندس لیگا نیز بیان کرد.

«در برخی از باشگاه‌ها متاسفانه می‌بینیم صبر کمی نسبت به مربی وجوددارد. نامی از این تیم‌ها نمی‌برم، اما تصور می‌کنم این تحولی جالب نیست. چرا که تغییرات فراوان مربی در برخی تیم ها، باعث بی ثباتی می‌شود. در واقع نگرش کافی یا انعطاف لازم به چشم نمی‌خورد. در نتیجه بازیکنان و تیم نمی‌توانند آنطور که باید، پیشرفت کنند. از این جهت سرعت پیشرفت و توسعه برخی تیم‌ها کمتر می‌شود.»

مربی با تجربه از تیم‌های فرایبورگ و اونیون برلین به عنوان نمونه‌هایی از پیشرفت مثبت نام برد. همچنین عنوان کرد کریستیان اشترایش، سرمربی فرایبورگی‌ها از نظر او مربی فصل بوندس لیگا است.

**انتقاد از بازیکنان و مربیان

در ادامه شخصیت نامدار، همچنین انتقادی از برخی بازیکنان و مربیان اروپایی هم داشت: «چیزی که در یک فصل اخیر در فوتبال اروپا دیدم، بیش از همه از برخی نیمکت‌های مربیگری متشنج و بازیکنان عصبانی ناراحت شدم. این موضوع واقعا مرا آزار می‌دهد.»

وی افزود: آنچه همه مربیان و بازیکنان باید مد نظرقراردهند، پذیرش فرهنگ قبول اشتباه به جای شکایت بردن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر