سید عباس صالحی: مردم نمایشگاه کتاب را تنها نگذاشتند
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سید عباس صالحی رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آیین اختتامیه این نمایشگاه گفت: «وقتی به چندماه قبل از برگزاری نمایشگاه کتاب برمیگردم که صحبتهای جابجایی مکان برگزاری این نمایشگاه به شهر آفتاب مطرح بود، سه دغدغه مهم برای ما وجود داشت. دغدغه اول اینکه آیا این مکان به موقع آماده میشود، دغدغه دوم اینکه آیا ناشران با مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری خواهند کرد و دغدغه سوم اینکه آیا مردم با نمایشگاه کتاب قهر خواهند کرد یا خیر؟»
وی ادامه داد: «امروز که روز پایانی را پیش رو داریم، بسیار خوشحالم که یازده روز تجربه دلنشین در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم. ناشران آمدند، مردم هم آمدند و هرجا که مردم بیایند عطرشان فضای فرهنگی را پر و به نوعی انگیزهسازی میکند. این اتفاق مبارک به برکت همراهی همه نهادها، سازمانها و مراکزی از جمله شهرداری تهران بود که در آمادهسازی این مکان تلاش و کوشش بسیاری کردند.»
مردم ثابت کردند بهار فرهنگی را تنها نمیگذارند
صالحی ضمن تشکر از ناشران که نقل مکان نمایشگاه کتاب را پذیرفتند، گفت: «گرچه در ابتدا بسیار دشوار بود، اما ناشران با این دشواریها کنار آمدند. از وزیر ارشاد و همکاران خوبم در نمایشگاه کتاب نیز بابت همدلی و همراهیشان سپاسگزاری میکنم و در آخر باید بگویم خاک قدم مردم را میبوسم که هرکجا بوی فرهنگ، عشق و اندیشه را استشمام میکنند در آنجا حضور مییابند. مردم ثابت کردند که بهار فرهنگی را تنها نمیگذارند و این بر قوت برگزاری نمایشگاه کتاب افزود.»
وی با اشاره به حضور ناشران داخلی و خارجی در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: «1518 ناشر عمومی، 559 ناشر دانشگاهی، 145 ناشر آموزشی، 342 ناشر کودک و نوجوان با حضورشان در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فضای فرهنگی کشور را تداوم بخشیدند.»
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر وجه بینالمللی نمایشگاه بیستونهم تاکید کرد و گفت: «حوزه بینالملل نمایشگاه کتاب امسال بسیار فعال بود. هم ناشران خارجی تعداد عناوین و کتابهای برتر بیشتری به نمایشگاه آوردند و هم کتابهای چاپ اول در این دوره دیده میشد. امسال هر خارجی که به نمایشگاه کتاب آمده بود مجذوب مردم و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب بود. امیدوارم سیامین دوره نمایشگاه کتاب وجهه بینالمللی بهتری داشته باشد تا دریچهای به دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران باز شود. بخش بینالملل نمایشگاه هر روز به نام یک کشور و یا شهر نامگذاری شد و با توجه به ظرفیتهای بالایی که این بخش داشت، ناشران خارجی برنامههای متنوع زیادی را اجرا کردند.»
صالحی ادامه داد: «در حوزه نشستها و برنامههای علمی و فرهنگی نیز نمایشگاه امسال قدمهای رو به جلویی داشته است، از جمله نشستهای فرهنگی این دوره میتوان به برگزاری موضوعات مختلف فرهنگی و کتاب در مکانهای کتابنما (مکانی برای رونمایی از انواع کتابها)، تالار گفتگو، سرای اهل قلم اشاره کرد.»
بالاخره نمایشگاه کتاب صاحب خانه شد
وی افزود: «امسال سالنهای کودک و نوجوان نیز با 85 سخنرانی در سی نشست وجهه بسیار خوبی در نمایشگاه ایجاد کرد. در واقع نمایشگاه کتاب تهران میعادگاه مراکز فرهنگی مختلف بود و مراکز نمادی مردمی که مروج کتابخوانی بودند، نیز حضور داشتند. همچنین دانشگاهها و مراکز علمی فعالی نیز حضور داشتند. با نگاه به مجموعه برگزاری انواع برنامههای مختلف فرهنگی در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نظر میرسد برای برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه سیام که آغاز آن از فرداست با تثبیت شدن مکان نمایشگاه که طی امضای تفاهمنامهای بین شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت، نمایشگاه کتاب صاحب خانه شد و این رویداد فرهنگی بیشتر از آنکه درگیر مکان باشد در آینده برای برنامهریزیهای کیفی بهتر تلاش خواهد کرد.»
انتهای پیام/