رکوردشکنی فضایی چین/ ۴۱ ماهواره تنها با یک پرتاب به مدار رفتند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی جیتیان، موشک حامل لانگمارچ-دی۲ امروز پس از پرتاب در استان شانشی شمالی چین، ۴۱ ماهواره جدید را به مدار فرستاد و به رکورد تعداد ماهوارههایی که در یک بار پرتاب به مدار فرستاده شدهاند، دست یافت.
این موشک از مرکز پرتاب ماهواره تاییوآن در ساعت ۱:۳۰ بعد از ظهر به وقت چین به فضا رفت و ماهوارههایی از جمله ماهواره جیلین-۱ گائوفن_آی۰۶ را به مدار از پیش تعیین شده فرستاد.
موشک حامل این پرتاب یک موشک پیشران مایع دو مرحلهای است که قادر به حمل محموله ۱.۳ تنی به مدار خورشید در ارتفاع حدود ۷۰۰ کیلومتری است. همچنین در صورت نیاز میتواند چندین ماهواره را به مدارهای مختلف ارسال کند.
توسعه این موشک بر عهده هشتمین موسسه تحقیقاتی شرکت علوم و فناوری هوافضای چین بوده است.
براساس اعلام سایت پرتاب، این ماهوارهها برای خدمات تجاری دادههای سنجش از دور و برای بخشهایی مانند منابع زمینی، اکتشافات معدنی و ساخت شهر هوشمند و همچنین تایید فناوریهای مرتبط مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
این پرتاب چهارمین ماموریت پروازی از سری موشکهای لانگ مارچ بود.
**ماهوارههای کوچکتر و ارزانتر
سی و شش ماهواره در خانواده جیلین ۱ از جمله ماهوارههای سوار بر این موشک هستند. این ماهوارهها که توسط شرکت تجاری فناوری ماهوارهای "چانگ گوانگ" در استان جیلین در شمال شرقی چین توسعه یافته است، تعداد ماهوارههای جیلین-۱ در مدار را به ۱۰۸ عدد افزایش میدهد و نخستین منظومه تجاری چین متشکل از بیش از ۱۰۰ ماهواره سنجش از دور را مونتاژ میکند.
اولین گروه از ماهوارههای جیلین ۱ در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد. در طول هشت سال گذشته وزن هر ماهواره با عملکرد یکسان از ۴۲۰ کیلوگرم به ۲۲ کیلوگرم کاهش یافته است.
او شیائوجون، طراح ارشد جیلین-۱ گائوفن ۰۶ گفت که این کاهش وزن از سنسورهای تصویر ارتقا یافته، تکنیکهای طراحی بهبود یافته و تراشههای یکپارچه پیشرفته بهره برده است.
این تغییرات بر وضوح تصاویر ماهوارهای تاثیر نمیگذارد بلکه محدوده قابل مشاهده آنها را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد. آنها همچنین هزینهها را به یک بیستم ماهوارههای قبلی کاهش میدهند.
طراح ارشد این ماهواره توضیح داد: "درست مانند تکامل کامپیوترها، از دسکتاپهای حجیم گرفته تا لپ تاپها و گوشیهای هوشمند امروزی، اندازه دستگاهها به دلیل ارتقا فناوری کاهش یافته است، اما عملکرد محاسبات در حال بهبود است".
انتهای پیام/